reklama

Bezlepkové mandľovo-vanilkové rožky

Pridal/a Steffi dňa 06. 12. 2015 - 17:10 - Recepty Steffi
Bezlepkové mandľovo-vanilkové rožky, Drobné pečivo, recept, Steffi

reklama

Vianočné pečivo

Ingrediencie
170 gramov bezlepková múka
120 gramov mandle
30 gramov práškový cukor
150 gramov maslo
1 kus vajce
1 kus vanilkový cukor bourbon
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Používam bezlepkovú múku Schär Mix C Kuchen & Kekse.

Mandle pomelieme, všetky prísady zmiešame do krehkého cesta, ktoré zabalíme do priesvitnej fólie a dáme do chladničky odstáť minimálne pol hodinu. Čím je cesto dlhšie v chladničke (max. 1,5 hod), tým menej sa rožky lámu.

Cesto vyberieme z chladničky a vypracujeme z neho rolku o hrúbke 1-2 cm a potom z nej krájame cca 2 cm veľké kúsky, ktoré buď vsunieme do formičiek, alebo z nich formujeme malé rožky.

Pečieme pri teplote cca 160 stupňov cca 15-20 minút alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Z rúry vyberáme hneď, ako chytia ľahký hnedastý nádych.

Vyberieme z formičiek a ešte za tepla ich obaľujeme v práškovom cukre, ktorý zmiešame s 1-2 ks vanilkovým cukrom.  

Prajem dobrú chuť.:-)

Výnos
60 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Dzeny, Po, 07. 12. 2015 - 15:42

Jeeej, to je super, že sú tu aj bezlepkáče! Vďaka za recept:)

Steffi, Po, 07. 12. 2015 - 21:45

Dufam,ze budu chutit!

M.á.r.i.a, Po, 07. 12. 2015 - 15:58

Steffi mám radosť, že sa vydarili. Aj s rožkami ich máš utešené Áno, len aby vydržali do VianocÚsmev

Steffi, Po, 07. 12. 2015 - 21:41

Maria,tie som piekla pred 2 tyzdnami na puncparty a vsetky sa pojedli:-)Zajtra by som chcela upiect druhu davku,uvidime ci vydrzia do Vianoc;-)

Steffi, Ut, 08. 12. 2015 - 15:09

Dnes som skúšala robiť rožky s Novalim múkou - Promix T univerzálna múka a musela som dodať 2-3 veľké lyžice viac múky. Cesto po vybratí z ľadničky sa mi zdalo veľmi mastné, tak som ešte dodala múku a až potom som formovala rožky. Rožky sa po upečení žial dosť lámali, takže odporúčam radšej Schaer múku.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama