Popis
Recept s foto postupom na typické francúzske čajové pečivo.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 12 minút |
Celkový čas | 52 minút |
Ingrediencie
125 | gramov | praskovy cukor |
125 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajicka |
1 | polievková lyžica | pomarančovej štavy |
125 | gramov | polohrubej múky |
1 | kus | vanilkový cukor |
60 | gramov | mleté lúpané mandle |
štipka | soli |
Inštrukcie
Maslo zľahka roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčko vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, prišľaháme maslo, pomarančovú šťavu (originál by to mala byť voda z pomarančových kvetov), múku a na záver ručne mleté mandle. Necháme v chladničke postáť aspoň 1 hodinu.
Formičky vymastíme maslom, plníme ich cestom, tak aby bolo cesta trošku menej ako zarovnaný okraj: Pečieme pri dosť vysokej teplote cca 230°C cca 12 minút,a lebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Počas poslednej tretiny pečenia koláčiky radšej kontrolujte, keď chytia zlatisté sfarbenie môžeme vyberať. Ak máte rôzne formičky v tých plochejších sa môže pečivo upiecť skôr, na to treba dať pozor.
Magdalénky sú najlepšie čerstvo upečené.
Postup:







- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Kamilka, vyzerá to na super mnamku.