reklama

Sviatočná mäsová roláda

Pridal/a Lenka R dňa 14. 12. 2015 - 10:12 - Recepty Lenka R
Sviatočná mäsová roláda, Hlavné jedlá, recept, Lenka R

reklama

Mäsová roláda na slávnostný obed Úsmev

Ingrediencie
2 kilogramov bravčové karé bez kosti
8 kusov vajce
1 plechovka hrášok
1 kus paprika kápia
1 trocha olej
  trocha mleté čierne korenie
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Bravčové karé rozrežeme postupne tak do špirálky , aby vynikol veľký plát mäska v celku, popri opatrnom rozrezávaní si mäso narovnávame , trošku doklepneme , dávame pozor , aby ostalo v celku a neporušilo sa, potom cez fóliu rozklepeme , ja som robila na veľkej doske, čo mám na cesto a dostaneme veľký tenký plát mäska. Urobíme na panvici praženicu , tú navrstvíme na mäsko, navrch dáme hrášok z konzervy a nakrájanú červenú kápiu. Aby to bolo pekné , farebné Úsmev Potom zvinieme do rolády , samozrejme ešte som zabudla , osolíme a okoreníme podľa chuti - ešte pre naplnením a potom  trošku potrieme olejom už zvinutú roládu, kým ju dáme do rúry. Pečieme najprv prikryté pri nižšej teplote a potom odokryté pri vyššej teplote. Pri cca 160 st asi 1/2 hodinu a odokryté  pri 220 10-15 minút .   Chutí fantasticky a ešte to aj krásne vyzerá .

Doplňujúce poznámky

Ja som robila rolády dve. Jednu s praženicou a druhú plnenú mletým mäskom / klasika  príprava ako faširky/ a podávala som so zemiakovou kašou . Je to efektné a chutné a hlavne pre veľa osôb.

Takéto mäsko je dobré ako teplé na hlavný chod a čo ostane - na tenšie nakrájané je fajn aj na studenú misu Slnko

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

Dzeny, Po, 14. 12. 2015 - 12:11

Mňam! Toto si sem teraz pridala? Teraz, keď žujem klíčky a iné somariny?:DDDD Vyzerá to super, nahovorím mamu cez sviatky, urobíme!

M.á.r.i.a, Po, 14. 12. 2015 - 17:20

Máš ju nádhernú Tlieskam,krásne sa dá použiť aj na studené občerstvenie. Ďakujem za inšpiráciu ÁnoÚsmev

dulka, Po, 14. 12. 2015 - 22:17
Ďakujem za pripomenutie. Dávno som robila aj ja, asi oprášim recept. Vyzerá super.
púpavienka, Ut, 15. 12. 2015 - 10:05

Jej mám také krásne kare, takže už viem čo budem robiť ja. Len ja robím s klobaskovým mäsom, mierne pikantnom a dávam aj varené vajíčka. Vždy som robila aspoň dve a jeden deň ich máme s omáčkou, niečo ako španielský vtáčik, druhý deň dám znovu zapiecť už nakrajané kolieska a máme to namiesto rezňa ku šalátu či zemiakovej kaši a potom ak ostane tak prívarok alebo len tak. Úžasné využitie.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama