reklama

Metrový koláč

Pridal/a melisa dňa 02. 01. 2016 - 21:20 - Recepty melisa
Metrový koláč, Zákusky, recept, melisa

melisa | Metrový koláč


reklama

Vynikajúci tradičný sviatočný zákusok, naozaj metrový.Slnko

Ingrediencie
Cesto:
5 kusov vajce
260 gramov práškový cukor
260 gramov hladká múka
10 polievkové lyžice olej
8 polievkové lyžice voda
1⁄2 kus prášok do pečiva
Plnka:
500 millilitrov mlieko
60 gramov Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
250 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
  trocha rum
Ostatné:
200 gramov čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme olej, teplú vodu, múku preosiatu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao.

Upečieme každú časť osobitne v dvoch formách na srnčí chrbát, ktoré sme vymastili a vysypali múkou. Upečieme, vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.

Teplota 180°C 35 - 40 minút, sú iba orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou. 

Plnka: mlieko, zlatý klas a vanilkový cukor uvaríme na hustý puding a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutý puding a trochu umu.

Dokončenie: Vychladnuté cestá pokrájame na rezy, podľa vytlačeného vzoru z formy. Po jednom natierame plnkou a striedavo prikladáme k sebe svetlý a tmavý rez.  Zvyšnou plnkou potrieme celý povrch koláča, odložíme do chladu.

Polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť.

Pokrájame šikmým rezom, horúcim nožom, aby nepopraskala poleva. Dobrú chuť!

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Ne, 03. 01. 2016 - 13:06

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame, super Áno

Klaudia17, Ne, 03. 01. 2016 - 13:41

to je náš veľkonočný obľúbený,ja do plnky ešte dávam popučený,ale zrelý banán.

púpavienka, Ne, 03. 01. 2016 - 13:51

Milujem ho, neviem prečo lebo je obyčajný ale chutí po celé roky skvelo a ešte nikdy nesklamal.

melisa, Ne, 03. 01. 2016 - 14:09

Presne, nestráca rokmi nič na svojej chuti, je stále lepší a lepší, pečiem ho už celé desaťročie, stále sa nám nezunoval.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama