Popis
Recept s fotopostupom na moje najobľúbenejšie rizoto. Stále sa pokúšam dopracovať k verzii, ktorú si dávam v jednej reštike tak raz do roka. Už som blízko. Rizoto ma učila variť staršia dcéra.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | kuracie prsia |
150 | gramov | šampiňóny |
100 | gramov | špenát |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnaku |
80 | gramov | masla |
50 | gramov | strúhaného parmezánu |
trocha | sol, cierne korenie | |
600 | millilitrov | vývaru (prípadne bujón) |
400 | gramov | guľatozrnej ruže |
200 | millilitrov | suchého bieleho vína |
Inštrukcie
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Na troche masla, cca 40g, opečieme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme kuracie prsia, chvíľu opečieme, pridáme soľ, čierne korenie a dusíme cca 10 minút. V prípade potreby podlejeme vývarom.
Šampiňóny očistíme, nakrájame a pridáme k mäsu. Malú chvíľku podusíme. Prisypeme rýžu, za stáleho miešania opečieme, kým získa lesk, začne "šušťať". Prilejeme víno a necháme ho ryžou vsiaknúť, časť odpariť. Stále miešame. Postupne po naberačkách pridávame horúci vývar a za stáleho miešania varíme, kým nie je ryža skoro úplne mäkka. V prípade potreby ešte dosolíme, dokoreníme, závisi aj od slanosti parmezánu, ktorý pridáme na záver.
Na záver pridáme opláchnutý špenát a asi len minútu ho necháme spariť. Rizoto vypneme, pridáme zvyšné maslo a parmezán a premiešame. Hotovo. Pri servírovaní ešte môžeme posypať strúhaným syrom.
Postup:










- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Práve som išla písať, že tá kombinácia šampionov a špenátu je fantastická. Už som k tomu pridala uvarenú šošovicu - výborné. Dnes som k tomu pridala uvarenú ryžu a ešte lepšie. Aj táto varianta musí byť fajn. My sme k tej ryži jedli lososa - to je také tradičné jedlo po vysvedčené u nás :)
No ja som sa pre zmenu ešte k tej šošovici okrem polievok nedostala.