reklama

Kakaová roláda s letným ovocím

Pridal/a Kamila dňa 24. 08. 2015 - 11:42 - Recepty Kamila
Kakaová roláda s letným ovocím, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na kakaovú roládu s tvarohovým krémom a drobným ovocím podľa sezóny. Tento kakaový korpus bol ozaj "ľahučký" a v kombinácii s osviežujúcou tvarohovo šľahačkovou náplňou a ovocím božský. Milujem jednoduché recepty.

Ingrediencie
6 kusov vajce
3⁄4 hrnček trstinový cukor
3⁄4 hrnček polohrubá múka
1⁄3 hrnček kakao
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
4 polievkové lyžice voda vlažná
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov jemný tvaroh
1 polievková lyžica práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
250 gramov drobné ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Osobne pečiem najradšej rýchlo a jednoducho. Preto som vyšľahala do hustej peny celé vajíčka s cukrom. (Vy môžete oddeliť bielka od žltok a samostatne vyšľahať sneh s cukrom a žltka zvlášť, a potom spojiť spolu aj s múkou a kakaom.) K vyšľahanej hmote som prišľahala vodu a už len zľahka ručne primiešala múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 25 min., alebo podľa skúseností s vašou rúrou.

Ešte horúci korpus prevrátime, dáme z neho dole papier na pečenie, opäť prevrátime na čistý papier a zrolujeme s novým papierom, tak aby spodná strana bola navrchu. Ono by to možno fungovalo, aj keby sme korpus zrolovali s pôvodnym papierom a ten dali dole až po vychladnutí, len môj papier bol trošku hrubší, ta som neriskovala. Keď šľahám vajíčka v celu zvyknem "zlúpať" tenkú vrchnú vrstvu z korpusu, aby sa neodeľovala neskôr aj s náplňou.

Zrolovaný korpus necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha  a už len zľahka primiešame jemný tvaroh. Náplň rozotrieme na rozbalený korpus a rovnomerne rozložíme ovocie.  Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke, ja som také nestíhala. Po roláde sa len tak zaprášilo. Tento kakaový korpus bol ozaj "ľahučký" a v kombinácii s osviežujúcou tvarohovo šľahačkovou náplňou a ovocím božský.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Steffi, Ne, 29. 05. 2016 - 21:22

Dakujem velmi pekne za recept.Prvykrat som robila roladu,popravde som sa obavala toho,ci mi pri rolovani cesto nepraskne,trosku prasklo,ale prekryla som to praskovym cukrom.Tiez som pouzila bezlepkovu tmavu muku,cize som piekla podla receptu.Kolacik je aj vdaka tvarohu stavnaty,len sa nam zdalo,ze na druhy den je uz suchy,ale ku kave sa zjedol:-)

Dzeny, Po, 30. 05. 2016 - 10:20

Steffi, tak teda idem aj ja vyskúšať. Ja má z toho rolovania trochu stres, ale keď vravíš, že je to v pohode, tak sa asi bojím zbytočne:)

Kamila, Po, 30. 05. 2016 - 13:19

S klasickym piškotovym cestom som nikdy nemal problem s  rolovanim, ani orechova, ani makova piskota mi nepraskla. Kakaova je trosku haklivejsia, mozno tym kakaom, ze je trosku suchsie? ono by kakao nahradit cast muky a pri nasej bezlepkovej muke....

 

Steffi, Po, 30. 05. 2016 - 21:06

nemozem sa stazovat, zakusok chutil vsetkym a ze bol na dalsi den trosku suchsi,pri bezlepkovej muke nic nove.Ale tvarohova plnka s jahodami ho osviezili:-)

Steffi, Po, 30. 05. 2016 - 21:08

Dzeny,vyskusaj.Ja som roladu chcela vzdy urobit uz s normalnou mukou ale ani s tou som sa neodvazila,ale nie je to az takestrasne,ako som sa obavala:-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama