Popis
Výborný koláčik na štýl schwarzwaldskej torty.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Korpus | ||
150 | gramov | masla |
200 | gramov | horkej čokolády |
4 | kusy | vajicka |
1 | šálka | trtsinovéhocukru |
200 | gramov | polohrubej múky |
1 | kus | prášok do pečiva |
4 | polievkové lyžice | Kakao |
250 | millilitrov | kyslej smotany |
1 | kus | višňový kompót alebo čerstvé višne |
Dokončenie | ||
1 | kus | zlaty klas |
370 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
1 | polievková lyžica | praskovy cukor |
Inštrukcie
Korpus
Maslo s čokoládou roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakao. Všetko spolu zľahka spojíme aj s kyslou smotanou. Hmotu, rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na hmotu rovnomerne rozložíme scedené višne z kompótu, alebo čerstvé odkôstkované višne, trochu ich zatlačíme do cesta a pečieme pri teplote cca 190°C cca 30 minút. Necháme vychladnúť.
Dokončenie
K šťave z kompótu dolejeme vodu do cca 450ml a so zlatým klasom uvaríme "želé" hmotu. Ešte horúcu ju rozotrieme na korpus a necháme dôkladne vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a rozotrieme na vychladené želé. (Ja som bola netrpezlivá, moja šľahačka bola preto kus rozpačitá. ) Vrch posypeme strúhanou čokoládou, pokial ju skôr nezjete, ako ja, alebo kakaom.
Poznámky
Moja verzia bola bezlepková, namiesto 200g múky som použila 160g bezlepkovej múky a jeden zlatý klas.
Postup:




- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá to dobre