reklama

Túra na Krakovu hoľu

Pridal/a Dzeny dňa 19. 07. 2016 - 10:16
Túra na Krakovu hoľu

Dzeny, Krakova Hoľa


reklama

Už sme absolvovali kratšiu dovolenku na Liptove. Boli sme u našich a užili sme si hory a turistiku.

Vyšli sme na Krakovu hoľu, Liptovský hrad, Havránok, prešli sme Kvačiansku dolinu a jeden oddychový deň sme si dali len tak bez turistiky (ale zašli sme do fitkaVáľam sa od smiechu po podlahe)

Na Krakovu hoľu sme vyrazili od Demänovskej jaskyne slobody smerom cez Pusté, potom na Machnaté sedlo, odtiaľ na Krakovu hoľu. Z Krakovej späť na Machnaté, odtiaľ do Iľanovského sedla a smerom nadol k Jaskyni mieru. Trvalo to 8 hodín aj s prestávkami a s tým, že som fotila faunu a flóru, teda hlavne flóru - viď galériu kvetiniek.

Cez chodník nám pár metrov pred nosom prebehla laň s mláďaťom, nádherný zážitok. Tú laň si domyslite hneď na prvej fotke, to sa ale odfotiť nedalo, lebo to bolo rýchle a hlavne sme si to užili a nezabávali sme sa fotením.

Len tak mimochodom, prevýšenie na trase 1000 m, čo je celkom dosť, ale dá sa to.  Pochod z Iľanovského sedla k Jaskyni mieru vedie cez potok. To by som si asi ako záver túry s deťmi rozmyslela. Záleží však na skúsenostiach a kondícii. Inak, vrelo odporúčam, je to jedna z najkrajších túr v Nízkych Tatrách s neuveriteľnými výhľadmi. Veď si pozrite foto a uvidíte, že nepreháňam:)


reklama

reklama

dan-cula, Ut, 19. 07. 2016 - 21:13

Slovensko s turistických topánkach je prekrásne!...nevravím,že Alpy a pod.nemajú svoje čaro no pre mna sú slovenské hory TOP!napr.taká hrebeňovka z Královej studne či už do Lipt.revúc alebo pokračovať na Chatu pod Borišovom,chodníkmi po Poľane,túlať sa Kremnickým pohorím,Slovenský raj,nevravím o Jánošíkových dierach,tatranské chodníky balzam na boľavé srdce..ked som bola mladšia túžila som po dalekých destináciach a teraz takmer každý druhý vikend(aj doma treba niečo porobiť)idem niekam do hor....

val, St, 20. 07. 2016 - 13:25

Krasa, vdaka za tip ked vyjde cas mame o com rozmyslat. Kvaciansku aj Prosiecku dolinu sme presli s detmi cca 2 -3 roky dozadu. Uvazujeme aj o Prielome Hornadu v Slovenskom raji, dievcata su zdatne (zdolali uz Krivan aj Dumbier) tak ak ma niekto skusenost s Prielomom rada si ich precitam Slnko

Dzeny, St, 20. 07. 2016 - 13:59

Prielom sme prešli v daždi po opiciMrkámVáľam sa od smiechu po podlaheMali sme 18, boli sme stanovať v Slovenskom raji a prešli sme to. Bolo to dávno, ale čo si pamätám, tak som bola v horšej kondičke a zvládla som to v pohode:)

Kamila, Št, 21. 07. 2016 - 13:05

Nádherné zábery, z teba už je vážna turistka. Úsmev

Dzeny, Št, 21. 07. 2016 - 13:09

To vieš:) Do 18-tich ma vláčili po horách rodičia, potom som hnila a teraz ma vláči po horách chlap so psom. Ja mám hroznú vlastnosť, že sa nerada niekam chystám. Keď sa už vytrepem, tak je dobre, len sa pohnúť z miesta, to je problémVáľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama