reklama

Hlivový paprikáš

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 22. 07. 2016 - 12:04 - Recepty M.á.r.i.a
Hlivový paprikáš, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Hlivový paprikáš


reklama

Nemusí byť vždy len mäso a tak je tu ďalšie využitie zdravej hlivy. V týchto letných dňoch rýchly obed.

Ingrediencie
400 gramov hliva ustricová
1 kus cibuľa
2 kusov paprika
3 polievkové lyžice olej
1 plátok maslo
  trocha soľ
  trocha mletá červená paprika
  trocha mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hlivu si očistíme papierovým obrúskom. Hliv neumývam, aby nebola nasiaknutá vodou. Natrháme ju na menšie kusy, cibuľu nakrájame na drobno, papriku na pásiky.

Na oleji restujeme cibuľu, pridáme hlivu a trochu osolíme. Keď hliva pustí šťavu, pridáme červenú papriku podľa chuti a chvíľku restujeme. Zalejeme teplou vodou, pridáme papriku a dusíme do mäkka.

Na záver dochutíme soľou, mletým čiernym korením a plátkom masla - môžeme ho obaliť v troche múky. Necháme prevrieť a podávame. Ja som podávala s nokerlami z kvaky, ale môžu byť aj cestoviny, ktoré si pripravíme počas toho, ako sa dusí hliva. 

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Dzeny, Pi, 22. 07. 2016 - 14:55

Včera som si nadelila na obed! Veľmi dobré to je, veľmi:)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama