Dnešné ranné pečenie...málo surovín,rýchlo spracované... a za chvíľku sa môže raňajkovať
250 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
250 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
400 | gramov | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Všetky suroviny spracujeme na tuhé cesto.Vytvarujeme bochník, dáme na plech s papierom, na vrchu urobíme aspoň dva zárezy a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. približne 30 min. Ja som urobila dva bochníčky... ale každý môže urobiť tvar aký chce. Keď sú bochníčky menšie stačí piecť 20 min. Je výborný aj na druhý deň...ak ostane.
Múku môžete použiť akúkoľvek hladkú ale je dobré kombinovať s celozrnnou...grahamovou....ražnou...záleží na výbere.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mária, ďakujem za recept. Síce som namiesto dvoch smotán dala iba jednu (viac v chladničke nebolo a bola som lenivá ísť do obchodu) a doliala som to vodou, ale je to perfektný chlieb. Robila som ho z celozrnnej špaldy, pridala som sezamové a ľanové semienka. Vynikajúci recept! Tuto som si dovolila aj foto pridať, aby bolo jasné, že si nevymýšľam!:))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.