Rohovník obyčajný (lat. Ceratonia siliqua) alebo karob je vždyzelený strom rastúci prevažne v oblasti Stredomoria a Prednej Ázie. Jeho plody (struky) sa nazývajú svätojánsky chlieb alebo karob.
160 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
80 | gramov | kokosový olej |
3 | polievkové lyžice | med |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | karob |
Zo surovín vypracujeme cesto a odložíme do chladničky na 45 minút. Potom z cesta tvarujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha, jemne pritlačíme vidličkou. Pečieme na 160 C 5-20 minút. Priebežne sledujeme. Upečené vyberieme a mimo plech necháme vychladnúť.
Používame iba prírodný kokosový olej. Po upečení môžu byť sušienky mäkké, po vychladnutí však stuhnú.
Ďalšie recepty
chutia dokonca aj deťom, čo je fajn pretože nie sú presladené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj a kde to kúpim ten karob??? ĎAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podla mna celkom bezne v predajniach so zdravou vyzivou ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kupila som ho v bioparku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si to nosím z jadranu, používanie tam má tradíciu a volajú to rogač
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte ja na Jadran nechodím tak skúsim kuknúť v DM v bio potravinách
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...máš pravdu v DM to isto kúpiš ale už aj v supermarketoch a nie je to ani dravé. Používam to ma miesto kakaa...netreba preto ísť na Jadran
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú ozaj lákavo.