reklama

Orechovo-tvarohový koláč bez múky

Pridal/a Kamila dňa 17. 10. 2016 - 10:27 - Recepty Kamila
Orechovo-tvarohový koláč bez múky , Zákusky, recept, Kamila

Kamila | Orechovo-tvarohový koláč bez múky


reklama

Recept s fotopostupom na výborný orechový koláč, bez múky a s minimom cukru, iného. Úsmev Testujem ako sa dá piecť bez múky, klasického cukru a dokonca vrámci delenej stravy. Je to celkom výzva. Pohoda

Ingrediencie
Korpus:
8 kusov vajce
4 polievkové lyžice kokosový cukor
1⁄2 balík prášok do pečiva
220 gramov orechy
Tvarohová náplň:
500 gramov jemný tvaroh
250 gramov mascarpone
250 millilitrov šľahačková smotana
1 polievková lyžica med
3 kusov žĺtok
Dokončenie:
50 gramov čokoláda 80%
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátku prišľaháme žĺtky a na záver pridáme k vyšľahaným vajíčkam mleté orechy zmiešané s 1/2 prášku do pečiva., zľahka premiešame a rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Po upečení, necháme chvíľu postáť, dáme dole papier na pečenie, otočím korpusu späť (opatrne) a necháme vychladnúť.

Tvarohová náplň:

Šľahačkovú smotanu uvaríme so žĺtkami, 1PL medu, za stáleho miešania, najlepšie vo vodnom kúpeli na redšiu kašu. necháme vychladnúť.

Mascarpone premiešame s tvarohom a 1PL medu do hladkého krému a na záver primiešame vychladenú šľahačku so žĺtkami. Krém rozotrieme na  korpus.

Na vrch  dáme strúhanú čokoládu s vysokým percentom kakaa, alebo posypeme kakaom a necháme aspoň hodinu v chladničke stuhnúť.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Po, 17. 10. 2016 - 10:56

Je to krásne testovanie...poznám to a preto veľmi držím palce. Tento sa Ti vydaril na jednotkuÁno A vydaril sa Ti aj ten preklep "mostana"...ja trúbaHambím sa som si najprv myslela, že je to nejaký nový druh smotany Váľam sa od smiechu po podlahe, nuž aj to sa stáva starej gazdinej...za úsmev to stáloChichocem sa

Kamila, Po, 17. 10. 2016 - 11:06

No tento sa vďaka môjmu experimentovaniu, podaril na tretí pokus, bo nejaký cukor vajíčka potrebujú aby držali tvar. Hambím saMoje preklepy, na tie som expert. Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama