reklama

Keď už píšete o zlých snoch

Pridal/a púpavienka dňa 12. 01. 2017 - 11:47

reklama

Do včera rána som mala hrozivé - desivé - odporné? sny.

Už večer hned po zaspaní som sa prebudila zo sna ale pamätala som si len mačku s plechovou hlavou, teda ta hlava bola nepomerne mala k telu, bola ako z nejakého hlinika alebo niečo podobné a sen končil že som videla ženu, ktorá sa podobala na moju spolužiačku ale vedela som že to nie je ona lebo nema do hora zdvihnutý nos.

Hovorila som jej - prečo si to neurobila aspoň kvôli svojmu dieťaťu?

Prešlo iba 15 min. ako som si išla ľahnuť.

O chvíľu som zaspala ale potom prišiel dosť desivý sen.

Vedela som že idem do veľkého nebezpečenstva, vnímala som to tak ako že idem do zdemolovaného baraku plného špiny a ľudských trosiek ako bolo niečo na Luniku, ale chcela som to urobiť a tak som sa prežehnala pred tým a vošla na schodište, bolo prítmie, vedela som že bude lepšie ak pôjdem veľmi rýchlo a nebudem veľmi pozorovať okolie, vedela som že musí prejsť až na posledné poschodie. Bolo to veľmi desivé, ten strach ale hlavne smrad ktorý sa šíril, odrazu na treťom poschodí začalo niečo pretekať po kvapkach, ked to dopadlo na moju hlavu pálilo to a ja som si uvedomila že mi to vypaľuje aj vlasy, bolo to niečo ako kyselina, odrazu som dostala strach ako tým prejdem ale odrazu mi išiel oproti ten zvláštny kocúr, teda neviem či kocúr ale tak som ho vnimala, prebleslo mi hlavou prečo mu niekto obmedzil rast hlavy tou kovovou maskou, pozeral sa na mňa a ja som z neho nemala strach aj ked som tomu nerozumela. Ostal na štvrtom poschodí a ja som si uvedomila že mám polovicu cesty za sebou, neviem odkiaľ som mala silu ale bežala som dalej po tých schodoch, už to nekvapkalo. Prišla som na posledné poschodie ktoré bolo celkom presvetlené a vyzeralo ako školská chodba. Vnímala som to že sú tam ľudia, vlastne muži a jedina žena a to som vedela že som ju našla. Všetci mali metly a snažili sa do stredu toho priestory odmetať smeti-prach? ťažko určiť, bolo to tmavosivé a ja som si uvedomila že aj ked bolo čisté asi meter od stien tak oni všetci to mali  do polkolien. Bežala som stále a ona zdupnela a začala plakať -prečo si tu prišla? nemala si to robiť, nemala si si tak ublížiť... lenže ja som jej skočila do reči a povedala som kvôli tvojmu dieťaťu som to urobila a urob to aj ty aspoň kvôli nemu, bežala som dalej a zobudila som sa. Boli tri hodiny a ja som nevedela čo s tým. Cítila som že som prešla tým najväčším hnusom, ale nekorešpondovalo to s tým že som nemala z toho pocit na vracanie, čo v bežnom živote sa vždy objaví. Už v tom sne som vedela že na mňa tam číhali všetky tie najhoršie nebezpečenstva ale nikdy ma nenapadlo že sa vrátim, moje obavy boli skôr o tom či to zvladnem a prídem včas.

Ešte o piatej som nespala a ak si myslite že na túto noc to bolo dosť, mýlite sa. Prišiel další sen ale ten sa prejavoval tak ako keby niekto iba premietal krátometrážne filmy a ja som len to niekomu ukazovala, samozrejme že sme boli aktermi v tom deji aj ked ja iba obdaleč.

Prišla moja akože neter že sa ide vydávať, ja neviem čo som mala proti človeku ktorého si chcela zobrať lebo som ho nikdy nevidela a povedala som - nie, to neurobíš! bola som od nej asi 5 metrov ale ona spadla na zem, bola nahnevaná zúrila a nakoniec začala kričať - ale ty tomu nerozumieš, my musíme utiecť, musíme čím najskôr ujsť, lebo ..

-odrazu som kričala ja - čo myslíš ako pred tým čo urobil ujdeš, kde budeš utekať sama pred sebou? koľko budeš utekať, celý život? a odrazu som jej začala ukazovať tieto veci

-žena bol ako v nemocničnej izbe, mala novorodenca na rukách, bolo iba počuť ako hovorí - nie, už stačilo! - muž odišiel v ruke sa hral s nožíkom, odrazu oproti nemu išiel iný chlap a on ho jednoducho bodol

Další film, dvaja kamarati sa doberajú, fotia sa a odrazu ten jeden hovorí druhému - ty sa ku mne na tu fotku ani nezmestiš a trochu ho sotí, ale on odrazu padá do rokliny.

Tých príbehov bolo 10 určite ak nie viac, dvakrát bol použitý nôž inak to boli vraždy náhodne, alebo len tak. Vedela som že to všetko nikto nikdy nepriznal a utekal pred tým celý život.

Takže takéto sny mám ja.


reklama

reklama

lastovička, Št, 12. 01. 2017 - 13:39

zopár takýchto s nožom sa snívali aj mne, niekto niekoho s nožom naháňal, sem-tam mňa, strašné sny, fúha ale na jednu noc je toho priveľa,

púpavienka, Št, 12. 01. 2017 - 13:42

No tie raňajšie sny na mne nezanechali nijakú stopu, ja som v nich bola len ako niekto kto to premietol aby niekto niečo pochopil že pred tým čo sme urobili niet uniku, lebo nevieme utiecť sami pred sebou.

lastovička, Št, 12. 01. 2017 - 14:00

na mňa vždy ťažko zapôsobili. možno je to tým, že sú z času na čas a ja som vždy v tom sne, týka sa priamo aj mňa, vždy mi po nich zostane nepríjemný pocit. ale nikdy sa nič vážne nestalo, možno sem-tam bežné ťažšie situácie v živote, menšie hádky ale nič hrozné. Zatiaľ som iba 1 sen identifikovala. Ten bol jeden z miernejších a to vždy po tom sne boli v práci problémy. Ale už sa mi roky nesníval. Ostatné si neviem s ničím spojiť. Zatiaľ

púpavienka, Št, 12. 01. 2017 - 14:37

Sen v ktorom na teba niekto útočí , či už zbraňou alebo niečim iným je vždy o tom že utekame pred niečim, zatvarame oči a nechceme vidieť pravdu v takom svetle ako je a tak sa utiekame nakoniec do choroby. Takéto napadnutia vždy hovoria o tom že už je nablízku prepuknutie ťažšieho ochorenia, ono už v nás v tom čase je. V podstate ten útočník vo sne nás núti otvoriť naše oči a vidieť veci jasne bez príkras. V mojom sne nešlo o terajšie napadnutie ale zhrnutie zabitia pred ktorými nikto nevie ujsť a preto je lepšie prijať pravdu a aj trest ktorý človeka nakoniec oslobodí.

SiLViA MORPHEU…, Po, 16. 01. 2017 - 07:05

aký trest?

púpavienka, Ut, 17. 01. 2017 - 09:42

Ak zabijem tak je lepšie za to prijať trest ako žiť s tým celý život, myslím trest v podobe svetského trestu, väzenie.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama