reklama

Kandizovaný zázvor - ďumbier

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 16. 01. 2017 - 17:26 - Recepty M.á.r.i.a
Kandizovaný zázvor - ďumbier, Zdravé recepty, recept, M.á.r.i.a

reklama

V čase chrípok dobrá maškrta, ktorá príde vhod.

Ingrediencie
250 gramov zázvor
8 polievkové lyžice voda
8 polievkové lyžice cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zázvor si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Dáme ich do kastrólika a zalejeme vodou...vodu pridáme tak aby bol zázvor pod vodou. Na miernom ohni varíme 30 min.

Potom zázvor vyberieme a polovičku vody odoberieme, pridáme cukor ( ja som dala trstinový), uvaríme sirup do ktorého dáme naspäť zázvor a na miernom ohni varíme kým sa voda nevyparí.

Každý kúsok obalíme v jemnom kryštálovom cukre a ukladáme na mriežku alebo na plech vystlaný papierom ( dávame pozor aby sa kúsky nedotýkali).

Necháme pri izbovej teplote uschnúť. Potom môžeme preložiť do sklenej nádoby, ktorá sa dá dobre zavrieť...ak vydrží môžeme ho takto skladovať aj 3 mesiace.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama