reklama

Príliš stará na sny?

Pridal/a novanka dňa 19. 03. 2017 - 21:56

reklama

V dvadsiatke by mi ani nenapadlo, že by som mohla mať po 40tke ešte nejaké sny. Ani v 30tke by som to nepovedala. Už som to tu dávnejšie spomínala. Nikdy som nemala veľké sny, túžby, plány do budúcnosti. Od chvíle, keď som v 15tich začala chodiť s mojim terajším manželom, jediné, čo som chcela bolo vydať sa za neho a mať s ním kopec detí. Takže sa mi môj sen splnil, 3 deti nie sú zrovna kopec, ale som šťastná, že ich máme aspoň toľko. Celé roky bolo pre mňa naplnenie tohto môjho sna dostatočným uspokojením, cítila som neskutočnú radosť, pokoj v kruhu našej rodinky.

Ako roky šli a ja som mala plné ruky práce práve s našimi dietkami, nemala som čas zamýšľať sa nad tým, aké sú moje sny, čo by som chcela v živote dosiahnuť, zažiť. Ak sa aj niečo objavilo, vždy som to dokázala potlačiť, pretože vždy boli nejaké iné priority.

Ale práve teraz, tesne po 40tke, s odrastajúcimi deťmi, ktoré ma potrebujú menej a menej začínam mať pocit, že sa znova začína život aj mne. Mám pocit, že sa viac poznám, viac viem pomenovať, čo cítim, znova sa začínajú objavovať sny a túžby, začínam riešiť, „čo s načatým životom“. A hlavne, nemám pocit, že by boli nereálne, vyslovene sa teším, že ich budem môcť napĺňať. Mrkám


reklama

reklama

dasa_, Po, 20. 03. 2017 - 06:01

Na 40-te narodeniny som si uvedomila, že to, čo som po pracovnej stránke budovala dovtedy sa rúca. Respektíve nechce sa mi až tak intenzívne v tom pokračovať. Mala som relatívne malé dieťa - ešte nemalo 5 rokov.

Zobrala som si na rok "dovolenku". Nie úplne samozrejme. Robila som v práci udržiavacie činnosti. A rok som skúšala, vymýšľala. Hľadala. Po roku som v tom mala celkom jasno. Rozbehla som niečo, čo robím dodnes. A po pravde, celkom ma to baví. Sem tam sa stále vyskytne niečo nové, stále je to niečo blízke tomu povôdnému.

Takže 40-tka bola pre mňa taká méta, kedy som sa zamýšľala nad niečím podobným. A oplatilo sa zamýšľať. Dnes, po 12 rokoch neľutujem.

novanka, Ut, 21. 03. 2017 - 11:11

Klobúk dole za odvahu skúsiť niečo nové. Je fajn, že sa oplatilo. Áno

M.á.r.i.a, Po, 20. 03. 2017 - 06:06
Tak hurá do ich plnenia na veku nezáleží . Je dovolené v každom veku mať sny, je krásne už len to, že vieme o niečom snívať a pustiť sa do realizácie.
púpavienka, Po, 20. 03. 2017 - 07:48

Nech sa naplnia, vek nikdy nerozhodujeÁno

lastovička, Po, 20. 03. 2017 - 10:10

ja si tiež po 40-ke začínam napĺňať sny a začínam viac cestovať. Vôbec sa necítim stará, aj keď ,no musím povedať, nie je to ako v 30-ke ale dá sa to.  Dokonca sa chystám ísť študovať. Zisťujem že sa dá robiť ešte veľmi veľa v tomto veku.

eva m, Po, 20. 03. 2017 - 10:13

ja v podstate žijem svoje sny, odkedy som si založila rodinu. Dovtedy život plynul tak nejak sám... Myslím, že kedykoľvek je vhodný čas plniť si sny, v hocijakom veku.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama