reklama

Multifokálne okuliare

zeg , 21. 04. 2017 - 10:49

reklama

Potrebujem si dať urobiť multifokálne okuliare. V optike som dostala ponuku na sklá v troch cenových pásmach (podľa kvality)- 220 Eur, 310 Eur, 420 Eur. Rám mám dobrý, založia mi ich do pôvodného.

Privítala by som praktické skúsenosti s multifokálnymi sklami, koľko Vás vyšli, ako ste si zvykali. Má niekto skúsenosti aj s nižšou cenovou hladinou?

Vopred ďakujem za príspevky.


reklama


reklama

púpavienka, Pi, 21. 04. 2017 - 20:34

Cenu teraz neviem, ja som pred výmenou eura  mala aj s rámom za 6000 korún, týždeň mi trvalo kým som ich prijala a bola som nadmieru spokojná.

lubkage, So, 22. 04. 2017 - 16:29

Ja mám možno šieste multifokálne okuliare. Chodím stále k jednému optikovi, ktorý mi ako stálemu zákazníkovi dáva zľavy. Nespomínam si presnú sumu, naposledy to bolo v akcii dvoje okuliare. Nikdy si nemusím na nové  okuliare zvykať !!! Urobí ich na chlp presne ako majú byť. Naposledy mi nové okuliare optik upravoval možno aj 5-krát išiel do zadu čosi upraviť. Mne to už bolo trápne, keď sa ma pýtal:  dobré ?  Ja som neisto odpovedala: už lepšie. Optik na to zareagoval: ja vás odťialto nepustím, kým nebudú výborne a zase odišiel okuliare upraviť. Keď sa vrátil a dala som si okuliare, momentálne som sa bez slova usmiala, optik povedal: to je ono, to som chcel - úsmev. Dievčatá neľutujte peniaze za dobré okuliare, ktoré denno denne potrebujete, ale nedajte sa optikovi odbiť slovami: musíte si na nové okuliare zvyknúť !!! To nie je dobrý optik a za tie peniaze musí vám urobiť okuliare na chlp presne. Môj optik okuliare takto robí. Napísala som to obšírne preto, lebo v dávnej minulosti som mala optičku a na okuliare od nej som si týždne zvykala  a oči ma boleli, bolo to veľmi nepríjemné.

 

kefara, Ut, 25. 04. 2017 - 16:25

No ... ja mám  neštandartnú skúsenosť ... ja som si na multifokály nezvykla Smútok

 Kto ma pozná, vie, že som  akčná a dynamická osoba Vyplazený jazyk Veľmi ma obmedzovali vo všetkom! A  išla som sa dozabíjať. Mali to byť moje prvé okuliare, až tak dramaticky som ich nepotrebovala a preto som zvykanie na ne vzdala. 

Volila som strednú cenovú úroveň, s rámom ma vyšli okolo 500€, neskutočne veľa na to, že ich nosím v kabelke a použijem občas do kina alebo pri šorférovaní . 

Nabudúce budem voliť okuliare zvlášť do diaľky a zvlášť na čítanie. 

Ale ako som spomenula, je to tým, že ešte bez väčších  problémov fungujem aj bez nich. 

Tiež by som doporučila skúsiť viacero optík, minule mi padla sánka, keď som bola s kamoškou riešiť jej okuliare, ČO znamená natrafiť na dobrého a skúseného optika.  

zeg, Pi, 28. 04. 2017 - 08:45

Ďakujem veľmi pekne za skúsenosti. Po vyšetrení u očnej som viac naklonená dať si urobiť len kancelárske okuliare, nakoľko veľa pracujem na počítači. K tejto verzii sa prikláňam aj preto, lebo dioptrie na blízko mi pomerne rýchlo a dosť výrazne klesli. Takže zrejme by multifokály boli riešenie len na kratšiu dobu a sú veľmi drahé.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama