reklama

Sen

Pridal/a dulka dňa 02. 05. 2017 - 10:43

reklama

Dievčatá, ktoré sa troška venujete snom, čo podľa Vás znamená sen, že počujete intenzívne búchanie na vchodové dvere? Tento sen sa už viac krát opakoval v krátkom čase.

Ďakujem za Vaše názory Úsmev

 


reklama

reklama

púpavienka, Ut, 02. 05. 2017 - 11:41

Otvorenie sa. Je to osobný sen - treba otvoriť aj neznámemu.

dulka, Ut, 02. 05. 2017 - 11:50

Ďakujem Púpavienka. A v akom zmysle sa otvoriť? Človeku, možnostiam? Ak budeš mať čas, mohla by si napísať o tom trošku viac? Slnko

púpavienka, Ut, 02. 05. 2017 - 13:08

Zrejme sa bojiš niečoho neznámeho v sebe a ten sen mne hovorí že otvor tie tajné dvierka, nie je tam nič také hrozné, neboj sa a otvor, no to otvorenie je na všetkých úrovniach a teda možno sa veľmi bojíš a nedôveruješ ľudom, neviem to ma len napadlo pri tom sne. No veľmi záleží ako si na ten sen reagovala ty - ak si bola vystrašená tak sa zrejme niečoho čo musí prísť bojíš, ak si bola v pohode ked si sa zobudila tak je to len také čo už v podstate si prijala.

Ten pocit treba napísať lebo v každom sne je najdôležitejší, lebo ten pocit ma iba snívajúci.

No na každý pád ťa čaká niečo nové ak otvoríš.

dulka, Ut, 02. 05. 2017 - 13:55

 Púpavienka, musím to teda v seba rozanalyzovať :-). Každopádne ďakujem za usmernenie :-)

púpavienka, Ut, 02. 05. 2017 - 14:17

Sny sú aj o tom že nás nútia uvažovať nad nimi a niekedy to že si ich všimneme stačí aby sme niekam vykročili.

Evka1223, Ut, 02. 05. 2017 - 19:21

Môj výklad: Dvere sú vstupom-prechodom do iného priestoru. Sú hranicou medzi tu vo vnútri (vo mne, v mojej komunite, v spoločnosti, v rodine) a tam vonku. Klopkanie na dvere veští radostné správy.....búchanie na dvere veští skôr správy nie práve očakávané a príjemné. Ako píše vyššie púpavienka, veľmi záleží aký pocit snívajúci zo sna má. 

Ide o to, či sa pri búšení na tie dvere obávaš, zľakneš,...alebo len vnímaš, že niekto/niečo za nimi je a chce vojsť alebo len niečo oznámiť. Z jednej vety je ťažko určiť, čo by to malo konkrétne byť. Treba sa zamyslieť, čo v tvojom živote chce/potrebuje zmenu. To vie len tvoja duša a takto ti to dáva najavo. Skús s citom načúvať sama sebe a isto nájdeš odpoveď.  Kvietok

púpavienka, Pi, 05. 05. 2017 - 07:40

Evka písala som ti mail, pozri prosím, prepáč Dulka.

Evka1223, Pi, 05. 05. 2017 - 15:20

Gitka, už som odpísala Úsmev

vierča, Po, 08. 05. 2017 - 10:43
Vie niekto poradit ako sa zbavit snov?Sniva sa mi kazdu noc,uz by som chcela aspon jednu bezsennu noc...
púpavienka, Po, 08. 05. 2017 - 12:28

Sny sa snívajú vždy, vlastne by to bolo s nami veľmi zlé ak by nesnival lebo to by bola zrejme veľká chyba.

Ak sú sny ťažké treba si ich prežuť, teda v sebe rozanalyzovať, povedať niekomu - vtedy nás mnoho spojení napadne, vlastne chcú našu pozornosť. Určite riešiť niečo dôležité a toto ťa chce niekam posunuť. Prijmi ich a oni budú môcť túto etapu ukončiť.

Evka1223, Po, 08. 05. 2017 - 15:53

uz by som chcela aspon jednu bezsennu noc...   viem ako si to myslela vierča, ale aj tak ma napadlo upozornenie POZOR NA ŽELANIA.

Ja mám bezsenné noci (ozvite sa kto nie) spojené s nespavosťou. Nespím - teda nesnívam. K spánku sny patria. To aké sú, závisí od nášho vnútra - nášho podvedomia, čo práve riešime, čo nám chce naše vnútorné dieťa povedať, odkázať, naznačiť. Presne ako píše púpavienka.

Snov sa zbaviť nedá....je to ako by si sa chcela zbaviť svojich myšlienok. Môžeš ich minimalizovať, v stave meditácie aj zastaviť.....ale úplne sa ich zbaviť, .....nuž veru neviem. Ak ťa táto téma aspoň trošku zaujíma a chceš o snoch i o ich ovládaní vedieť viac, prečítaj si knihu Hannsa Kurtha Lexikón snov. Možno v nej nájdeš návod na svoj problém. Sny sa dajú totiž aj ovládať, snívať môžeme aj vedome, venuje sa tomu vedecká analýza snov. Existuje odbor, ktorý sa seriózne venuje spánku a všetkému čo s ním súvisí, teda aj sny a snívanie. 

Snívame aj keď si to neuvedomujeme....iba si sny nepamätáme. Občas máme ráno pocit, že sa nám niečo snívalo, len si nevieme spomenúť čo. Občas sú sny na pokračovanie.  Ak si sen pamätáme alebo jeho nejaký útržok, znamená to, že nám chce duša niečo povedať a záleží jej na tom, aby sme tomu venovali pozornosť. Ak nie, ona si nájde spôsob ako povie: "haloooooo, tak takto...."   

vierča, Ut, 09. 05. 2017 - 11:34
Moje sny su vacsinou prijemne a je ich viac za noc.Vstavam unavena,oberaju ma o kvalitny spanok.Ak by som mala umelecke sklony,dokazala by som podla nich napisat knihy-rozpravky ci filmy.Dokazala by som navrhovat modely aut,budov...A casto v snoch kojim a staram sa o babatka.Snivaju sa mi aj zosnuli a nevadi mi to lebo su to prijemne sny.Len mam pocit,ze za noc som toho strasne vela "ubehla".Som citliva a vela premyslam,asi to bude tym.
púpavienka, Ut, 09. 05. 2017 - 13:09

Sny a hlavne radostné ti nikdy nezoberú silu práve naopak, skús sa na tie sny pozerať iným spôsobom. Tvoje sny hovoria o tvojej túžbe o potrebu sa rozdávať, to že si nebudeš pamätať sny ešte neznámená že nebudeš celú noc snívať, takže rozhodne sen ťa neoberá o tvoju silu ale možno to čo robíš nasilu je v noci spracovavané.

Evka1223, Ut, 09. 05. 2017 - 16:23

Tak potom by som ti poradila skúsiť sedenie u psychoterapeuta alebo etikoterapeuta. U teba ani tak nepôjde o sny samotné ako o schopnosť resp. neschopnosť kvalitného pokojného spánku. Bežne sny, pokiaľ to nie sú vyslovene nočné mory by kvalitu spánku nemali znižovať. Odborník ti iste poradí.

Trvá to už dlho? Vždy si to takto mala alebo to začalo od istého obdobia? Akého? Čo sa udialo? V odpovediach na tieto otázky bude aj zašifrované riešenie. Veľa šťastia a čo najskôr pokojný spánok Kvietok 

vierča, St, 10. 05. 2017 - 15:14
Privelke pracovne zatazenie.Uz niekolko rokov ziadne volne vikendy,nonstop praca...Najvyssi cas to zmenit.Deti coskoro dostudovane,takze si mozme dat pohov a starat sa konecne o seba.Vdaka Vam mamky za analyzu snov.Aspon viem,ze sa z nich mozem tesit.
Eri Ligasová, Pi, 05. 04. 2019 - 07:32
Ahojte ideme si k vam po radu...mala som taky cudny sen boli sme s malym a s muzom na prechadzke zrazu sa tam zrazili dve auta z jedneho vystupil neaky muz ktory ma chcel napadnut povedala som mužovi nech zoberie maleho preč no a potom som bola u babky na dvore kde som pocula neaky šuchot a zrazu spod takej budky vyliezli dve cierno zlate hady,isla som rychlo dnu a videla som ako lezu dnu do domu pod dverami ma furt prenasledovali ja som isla za muzom a bratom a otcom ze su tu hady nech ich chytia aby neublizili malemu ale oni vraveli ze sa nemam bat...tak som sa snim zatvorila v jednej izbe no oni uz tam boli a liezli na postel tak som s maplym utiekla prec...viete mi povedat co to môže znamenať?lebo hadov sa v realnom zivote nebojim,podla mna su to fascinujuce stvorenia a sama som v cinskom horoskope had :)
púpavienka, Pi, 05. 04. 2019 - 08:56

Mňa ako prvé napadlo - sú to tvoje hady ktoré potrebuješ spracovať v sebe. Had? pre mňa ma dvojaký zmysel veľkú múdrosť ale aj veľkú zradu, podvod, klam. Zlatý mi príde ako naleštený či preoblečený aby sa javil ako krásny.

Možno niekto da lepší výklad. Dôležité je to čo si cítila po prebudení lebo to je smerodajné oveľa viac ako sen ako taký. To si ale nenapísala.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama