reklama

O relativite času

Pridal/a balalajka dňa 16. 05. 2017 - 08:47

reklama

Stáva sa mi to občas. Teda v podstate sa mi to stáva často, keď nastanú správne okolnosti. A som sa zamotala - teda občas či často?
Môj život má určitý harmonogram. Kedy sa vstáva, kedy sa ide do práce, kedy sa vracia z práce, kedy varím, kedy umývam riad a kedy mám čas na seba.
Zaujímavý moment nastáva, keď sa zmení predpokladaný čas vykonávanej činnosti. Poznáte to ... niekto za vás uprace riad, vyvesí práčku, či umyje kúpeľňu. No dobre, žarty bokom. Nikto to za mňa nespraví. Ale stáva sa, že rátam s nejakým termínom a ten sa mi presunie. Plus mínus.
Vtedy moja zmätená duša je zmätená ešte viac.
A najväčší paradox nastane vlastne vtedy, keď sa mi posunie termín o hoooodne dopredu. Zrazu tie všetky činnosti, ktoré som dovtedy chcela postíhať idú bokom a aby som stihla tú "prečasovanú", tak sa snažím urobiť tých činností čo najmenej, aby som tú presunutú stihla. Teda napr. vyložím si nohy, vezmem knihu a čakám na hodinu H.
Jasné, že to len občas. Ale napr. neletím variť ryžu, keď mám ísť z domu preč a síce čisto teoreticky by som to MOHLA stihnúť, ale odmietam si robiť zbytočné vrásky pred 40tkou. Však aj chleba sa dá zjesť k mäsu.
Ak však sa mi posunie termín o 15 minút neskôr začína sodoma gomora. Bože! Čo s toľkým časom? 15 minút. Za vtedy sa dá umyť riad, urobiť manikúra, prezliecť posteľné prádlo, vyvesiť práčka, uvariť puding, kúpiť si topánky, skúsiť v obchode tak 3 rifle. Zväčša mám problém, že chcem tie veci stihnúť všetky. A výsledok je, že nie aby som tých 15 minút si oddýchla, brala ich ako dar - 15 minút pre seba, ja sa naháňam a chcem stihnúť všetko.

A nakoniec príde neskoro.

Hmmm ....Pomaly asi začínam teda chápať Einsteina, ako to s tou relativitou myslel. A stavím sa, že na to prišiel pri čistení pripáleného plechu, keď mu posunuli termín nejakej veľmi dôležitej prednášky.


reklama

reklama

Kamila, Ut, 16. 05. 2017 - 10:11

Mne sa párkrát stalo, že som si naplánovala, čo všetko potrebujem stihnúť, a ono som to občas aj stihla, keď som k tomu pristupovala krok za krokom a hlavne v pokoji .... Ale ked chaosim, skacem z  jednej veci na druhu, zistim, ze cele dopoludnie preslo za hodinu a ja som nespravila vobec ale vobec nic ... takze plne súhlasím, čas je veľmi relatívny pojem. Najlepšie je ho mať za priateľa, ak je na druhej strane línie, zle nemdobre Úsmev

balalajka, Ut, 16. 05. 2017 - 11:10

Som si tak nedávno rozdelila hodinu, že  - 15min umyť WCko (jako mám tam časovú rezervu na spratanie vecí na umývanie a tak, niežeby ho bolo treba 15min v kuse drhnúť Veľký úsmev), 30min žehlenie a 15min umyť vaňu.

WCko som mala zmáknuté za 10minút.... a potom zazvonil zvonček pri dverách, potom cinkol massenger a potom som našla jedny nohavice, čo som už ani nemyslela, že ich mám a potrebovala som ich odskúšať ( + k nim asi 4 tričká, že ktoré k tomu sedí) a zrazu bola tá hodina za mnou Váľam sa od smiechu po podlahe.

dasa_, Ut, 16. 05. 2017 - 10:23

tak to by som chcela vidieť, jak mne ostane neplánovaný čas, aby som stihla prezliecť periny PohodaPohoda. Alebo neplánovane muyť riad.... Nespomínam si na také.

Skôr je sranda, že keď sa pre splnenie blízkych cieľov (napríklad termín podaní rôznych daňových priznaní) odsúva mnohé a zrazu zistím, že ono sa to občas aj samo vyriešilo... Už to nebolo treba riešiť. Len teda, netuším, prečo sa tento rok ešte samo nevyriešilo umývanie okien.... Ale intenzívne premýšľam o vonkajšej rolete - vraj sú potom okná čistejšie ....

balalajka, Ut, 16. 05. 2017 - 11:15

No - ja mám dnes tých 15 minút naviac Veľký úsmev. Už som upozornila, že prídem buď skôr alebo budem meškať.Váľam sa od smiechu po podlahe Ako nad tými perinami rozmýšľam velice intenzívne. Riad som ráno stihla, aj keď ja neviem .... odídem z domu, riad umytý, prídem a plný drez. Čo drez! Po celom byte porozvlákané. Ja mám dojem, že aj akváriové rybičky sa chodia napiť každá zvlášť z pohárka Mlčím.

A tie záhady, čo sa samy vyriešia - no, ja som to začala volať priority. Napr. umyté okná padli na rebríčku hodne hlboko. Váľam sa od smiechu po podlahe 

 

dasa_, Ut, 16. 05. 2017 - 11:39

si mi nahrala na moju obľúbenú minimalistickú tému :)

Vraj v domácnosti stačí počet riadu +2. to znamena, ste 4, tak mate doma 6 tanierov, 6 pohárov, 6 príborov... Ani o kus viac. Keď nebudú, nebude sa pri každej návšteve kuchyne za účelom napitia vyťahovať nový pohárik... Jak je to bežné.

Silno o tejto zásade uvažujem a vyzerá to, že čoskoro to aj zrealizujem. Lebo keď sa pozriem na juniorov a môj stôl, tak hrôza :D Fakt netuším, po kom to to dieťa má Veľký úsmevVeľký úsmev

balalajka, Ut, 16. 05. 2017 - 13:07

Mňa dorážajú poháre. Milión ich máme.

Fakt.

Nepreháňam Veľký úsmev.

Niekam sa ide - no čo sa donesie zmysluplné? Pohár či šáločka. To sa vždy zíde. A ja sa na niektorých tých šáločkách aj nechávam uniesť - mám zvlášť nízke a pritom široké šáločky na čaj (pekne sa ti vôňa rozvinie v nich), zvlášť samozrejme na kávu (ale to také tie domáce šáločky - pre mňa Mrkám, nie návštevové), zvlášť na kakao, zvlášť na presso, zvlášť na zimný čaj (to sú tie 4dcl vysoké jak od babičky), potom sú tam poháre na limonádu, poháre na whiskey z ktorých deti s radosťou pijú jak z plastových, áno, aj plastové dva máme - no lebo sú z Paríža.Veľký úsmev Potom ešte boli také tie výhodné kúpy, kde ti pribalia pohár napr. poháriky ku káve,  k čaju, potom pohárik detský z veľkonočnej výslužky, detský s motívom rozprávky .... dokelu, asi to ja dnes všetko vyexpedujem ku kontajnerom Vyplazený jazyk.

No a najnovšie máme tri!!! krígle. Urrrrvať ma ide - to sa ani inteligentne umyť nedá.

dasa_, Ut, 16. 05. 2017 - 14:32

nejaký čas dozadu som hrnčeky dopratala do nemocnice tuším na interné - celkom ich to potešilo

balalajka, Ut, 16. 05. 2017 - 16:31

To vážne. Žeby som aj dobrý skutok k tomu pridružila?

lienka, Ut, 16. 05. 2017 - 13:47

PRESNE viem o čom hovoríš, myslím ten prvotný článok

...stáva sa mi to...mám toľko času, až nemám čas :-)))

ps. umývanie krígľov neznášam, moj muž z toho najnovšie pije vodu Prekvapenie

balalajka, Ut, 16. 05. 2017 - 16:33

No veď aj u nás sa z toho pijú všelijaké sladené lektvary, keď nie som v dohľade Váľam sa od smiechu po podlahe.

Z nás by neboli šenkárky Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama