reklama

Čo mi Lenka vzala :)

Pridal/a dasa_ dňa 08. 06. 2017 - 06:14

reklama

Včera som bola v Trenčíne rozlúčiť sa s mojim obľúbeným obchodom. Končí.

Sedela som po nákupe na kávičke. A vtedy mi to došlo. Za to všetko môže Lenka.

Za čo? No za to, že tu sedím iba pri káve. Žiadna zmrka. A to ju tam majú fantastickú, žiaden veľkosklad, ale vlastná výroba. Ani koláčik. Iba káva.

Tuším pred dvoma rokmi sme mali s Lenkou taký nápad, že si vymeníme naše obľúbené knižky. Fajn, reku "Stretneme sa na káve a zmrzke" No Lenka protestovala, to teda v žiadnom prípade. Ona si veru zmrzlinuu nedá. Tým menej koláčik. Ona iba kávu. Tuším aj bez cukru. To už bežala svoj "nový život". Pravidelné cvičenie, múdre stravovanie.

No, hanbila som. Tak veľkú chuť som na tú dobrotu mala. Ale teda vydržala som. Aj keď sa mi to javilo divné. Lebo teda na Lenke už bolo vidieť výsledky.

Včera som sedela na rovnakom mieste. A po dvoch rokoch toho, jak nám tu Lenka mnohé rozpráva a mnohé sme si povedali aj inak, je to zrazu inak. No a zmrzlina mi teda vobec neprišla na chuť. Ani koláčiky, hoci som sedela priam oproti vitríne. Tak som si uvedomila, že to má na svedomí ona. Malá zmena. Maličká. Ale aj vďaka Lenke teraz už o jedle uvažujem trochu inak. A dúfam, že raz to bude na mne aj vidieť Veľký úsmevVeľký úsmev

 

Vďaka Lenka za tú lekciu. Na nezaplatenie.


reklama

reklama

púpavienka, Št, 08. 06. 2017 - 06:22

No ja som bola v utorok v meste a išla som popri zmrzline a nič a potom popri cukrárni a zase nič a tak som si povedala ej ale ma to poriadne vystrašilo ked ja už nemám chuť ani na sladké a dokonca v pohode aj obchod, žiadne sladkosti nič. Tak ti ja neviem či je to Lenkou u mňa výstrahou alebo sa konečne niečo v nás zaplnilo a už to nepotrebujeme - všetko je a bolo vo hviezdachChichocem sa

lienka, Št, 08. 06. 2017 - 09:53

jaaaj, ja to tak nemám

na Lenku myslím, jej "prerod" cez písmenká registrujem...ale asi chýba mi tá spoločná kávička :-)

takže si veselo zmrzlinujem...a je to na mne aj vidieť Mlčím

dasa_, Št, 08. 06. 2017 - 10:17

tragédia je, že na mne to nezmrzlinovanie a nehoralkovanie nie je vidieť PohodaPohoda

Tak aspoň hľadám dobré pocity z toho...

balalajka, Št, 08. 06. 2017 - 11:29

Ježííííííš - totok je strašne milené.

Beriem to ako kompliment, keď niekoho inšpirujem k zdravšiemu životu. Ďakujem Srdce

Tak ale jednu zmrzlinu keď duša piští si môžeš dať Hambím sa.

Priznávam, že teraz už to nie je také striktné ako na začiatku - na začiatku to hlavne o tom bolo, že je to návyk a ja jak jedno povolím, tak už sa to hrnie jak lavína. Aj teraz mám šalátové obdobie Veľký úsmev ... lebo mi také chutí. Ale je pravda - už som sladké nechala na vzácne chvíľky. Tak do toho 23.6 či do koľkého by si ešte raz veru mohla Trenčín otočiť. Mrkám Dáme kávu a tentoraz aj zmrzlinu Veľký úsmev

Inak si mi pripomenula pondelné stretnutie v obchode večer. Pri pokladni som sa stretla so známym z fitka spolu s jeho synom a mali také v košíku ryžovo - mliečna "kaša" či čo to je, horalky a spol. Tak ja na nich tak mentorsky - " čo to ? čo to za nákup? Však ste rysovačku chceli držať pred letom."

"Noooo, to je pre dceru, druhého syna, manželku." Váľam sa od smiechu po podlahe "Ty si nakupuješ len sama pre seba čo?" Pozerá na moju mrkvu, uhorky, rajčiny.

" Nieee. Aj manželovi a synom." "

" A z toho ti čo budú jesť?"

A ja dvihla ten sakel s mrkvou, jak vykladala som nákup a ukazujem - "toto" - párky a pivo Veľký úsmev ... nuž čo! Niekomu to chutí Vyplazený jazyk. Ja si radšej tú mrkvu dám.

 

dasa_, Pi, 09. 06. 2017 - 11:29

momentálne, po asi troch "bezhoralkových" mesiacoch tento rok som sa nastavila na to, že jeden den v týždni môžem. Prvé nedele boli strašné, lebo už v sobtu večer som sa tešila na ráno. A v nedelu velmi neskoro večer som ešte niečo dojedala. Dnes je to už lepšie, už nekontrolujem koncom týždna, či mám zásoby. Už to nie je horučkovité. Keby toto vydržalo, tak som spokojná

balalajka, Pi, 09. 06. 2017 - 12:48

ÁnoÁnoÁno

Ono to je presne ako píšeš. Najhoršie sú prvé "tri razy" - prvé tri dni zvyčajne u mňa. To treba prepnúť hlavu na niečo iné. Napr. dobrá kniha.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama