reklama

Stretnutie

Pridal/a dasa_ dňa 15. 06. 2017 - 07:07

reklama

Vybrala som sa do veľkého mesta. Mojim jediným pevným cieľom bola návšteva galérie. Tak som sa rozhodla po meste pohybovať MHD.

A hneď na prvej zastávke som mala veľké šťastie. Pristúpila ku mne krásna dáma v rokoch. Mala oblečený decentne ružový twinset, béžové nohavice. Slušivý strieborný účes, okuliare a v ruke paličku. Poprosila ma o radu. Tak sme spoločne hľadali autobus. Potrebovala na poštu.

A začala mi rozprávať. Fakt mám tieto rozhovory rada. Dozvedela som sa, že bežne chodieva na poštu pešo. Boli to tuším 4 zastávky. Ale že dnes je príliš teplo. Má už 84 rokov. A dnes už hodinu cvičila. Veľmi činorodá dáma. Že len ľutuje, že sa už nemôže na lavičke stretávať so svojimi vrstovníkmi. Lebo že sa len o lekároch rozprávajú. A tak radšej chodí na prechádzky alebo lúšti krížovky.

Že ju syn volá ku sebe do rodinného domu. Ale dozor že ona nechce. Byt už vymenila za menší, veď kto by to upratoval. A teraz že si rozmyslela, že ho predajú a ona pôjde do nejakého penziónu. Že to prefinancujú práve z predaja bytu. Detailne to mala premyslené. Fakt pôsobila veľmi pozitívne. Až som ľutovala, keď prišiel jej autobus. Vlastne, škoda, veď som sa mohla previsť s ňou. Určite by mi bola ešte veľa porozprávala.

Fascinujú ma takýto ľudia, ktorí aj vo vysokom veku sa o seba starajú. A je to poznať. Nielen telesne ale aj duševne.

Minule mi aj lekár rozprával o svojej babičke, ktorá vo veku 92 rokov každý deň vyšla na 5. poschodie pešo, v kuchyni mala nachystané 2 pollitrové fľaše s vodou a s nimi cvičila ako s činkami. Dá sa aktívne žiť aj vo vysokom veku.


reklama

reklama

balalajka, Št, 15. 06. 2017 - 07:51

Ono to celé je nastavené v hlave.

Ani sa nečudujem spomínanej dáme, že sa jej nechce s vrstovníkmi zhovárať o lekároch. Lebo to sú len sťažovania.

Vieš čo? Ale ty ma fascinuješ - "Mojim jediným pevným cieľom bola návšteva galérie." Normálne sa hanbím. Ani nepamätám, kedy som ja naposledy v galérií bola. Ešteže tu bola Kami s Luciou a dali sme nejaké kultúrne pamiatky - lebo ako BIEDA za mňa. Hambím sa

Asi si pridám bod k tej výzve čo si tu mala Chichocem sa.

dasa_, Št, 15. 06. 2017 - 08:02

jaaj, tak to si ešte počkaj na článok o tej výstave - je o mode a šití v socializme. Som fascinovaná a určite cez prázdniny pôjdem ešte raz a beriem aj sestru a neter :)

balalajka, Št, 15. 06. 2017 - 08:24

Prosím ťa a kde to je? Mesto.

Kamila, Št, 15. 06. 2017 - 09:01

Krásne stretnutie, inšpiratívne, dušehojivé Úsmev a taká iste bola aj žienka.

lienka, Št, 15. 06. 2017 - 09:39

daši a ja obdivujem teba, že si vieš tak užívať deň a hľadať čo ťa obohatí

dasa_, Št, 15. 06. 2017 - 09:44

Vieš, ja normálne cítim, že musím vypadnúť niekam. Súvisí to s prácou z domu a tým, že sú dni, keď za celý deň stretnem akurát tak kuriera. Tak si to musím kompenzovať.

mmch, na prázdniny som naplánovala návštevu galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku. Len aby som to urobila atraktívnym aj pre nášho puberťáka, vymyslela som k tomu obed s stejkovom pube :) V tom prípade je ochotný aj on ísť ...

Kamila, Št, 15. 06. 2017 - 09:50

Však toto, práca z domu, aj včera to na mňa doľahlo. Len ja som pre zmenu už nezvládla tretí výjazd, deva mali vernisáž z výtvarnej, ale ani ona sa tam nešarpala ..., A mohli sme ist, ale zachránila ma záhrada.

dasa_, Št, 15. 06. 2017 - 10:00

No presne, človek si musí takéto vybočenia plánovať. Lebo teda na mňa potom časom ako keby všetko padalo...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama