reklama

poznáte nápoj z aloe???

Pridal/a dan-cula dňa 23. 06. 2017 - 18:17

reklama

Mám velkú aloe vera-A..videla mi ju jedna pani a vraví mi"vy nerobíte nápoj z aloe?"Raz asi pred 4 rokmi som ju tiež dosť orezala a vyhodila a asi po 2 dnoch mi takisto povedali či som nerobila nápoj vraj je zdravý...nejak som sa nevypytovala ale hladala  a nenašla nič.no občas mi to hlavou prebehlo..Tak teraz ked mi to dotyčná spomenula hned som ju drapla,že ak vie recept nech mi ho povie..nejdem písať množstvá ale pomlieť aloe,zaliať červeným vínom pridať med a trocha liehu.Odstať,precediť a uživaťlen určitý čas po ČL-vraj čistí cievy...

tak čo?mate skusenosť?ďakujem..Slnko


reklama

reklama

Kamila, So, 24. 06. 2017 - 19:01

Mám len skúsenosti s kupovaným Aloe gelom an vnutorne pouzitie, je skvelý, mne pomaha na klby, ale vraj kade chodi tade lieci u kazdeho si najde svoje? Z doma pripavenym vsak skusenosti nemam. Ale same dobre veci tam pises, tak snad bude ok. Úsmev

púpavienka, So, 24. 06. 2017 - 19:16

S vínom som ešte nepočula, ale mám ročné aloe a bolo krásne, lenže ja som ho chcela letniť a niečo sa mu stalo, celé ohnedlo takže žiaden nápoj sa nekoná.

Pred časom som čítala o veľa možnostiach, na poranenie, na uštipnutie iba priložime prekrojený kúsok listu, vraj na vlasy je tiež veľmi dobrý, stačí tým gélom potrieť vlasy. Naložiť vnútrajšok spolu s lyžicou medu a pol lyžičky denne alebo môžme dať do pohára s vodou a vypiť. Bolo tam mnoho receptov len to neviem nájsť a ja som chcela len ten najjednoduchší pre seba.

Evka1223, So, 24. 06. 2017 - 23:42

Tento recept mi pripomína jeden - niekedy v 70-tych rokoch pripravovala starká pre starkého niečo podobné z aloe.....mal rakovinu žalúdka a niekto jej  to poradil. Nepamätám si presné zloženie, iba si matne spomínam, že sa listy aloe mleli a víno muselo byť jedine Egri bikáver (býčia krv).....užívalo sa to po lyžičkách.

Ibaže POZOR aloe je viac druhov a nie každé je vhodné na vnútorné užívanie. 

púpavienka, Ne, 25. 06. 2017 - 07:00

Evka väčšinou sa u nás naozaj predáva to základne liečivé aloe, to je to svetlejšie z rozložitejšími listami. Ja som u nás vôbec nezaregistrovala v ponuke v záhradnictvach nejaké iné.

Evka1223, Ne, 25. 06. 2017 - 14:50

Áno Gitka, súhlasím.....len ľudia si často prinášajú odrezky aj zo svojich zahraničných ciest, preto som pokladala za vhodné upozorniť na to. Nie je mi známe, že by aloe bola jedovatá, ale zase nie každá má liečivé účinky. 

Z mojich poznámok o liečivkách ešte skopírujem: Aloe je síce liečivá, ale v neprimeraných dávkach môže uškodiť. Negatívne reakcie sa môžu vyskytnúť pri vnútornom ale aj vonkajšom použití (podráždenie kože, alergická vyrážka). Aloe obsahuje aj laxatívne látky, ktoré môžu spôsobiť kŕče hlavne v oblasti brucha a silnú hnačku ako aj prekrvenie panvových orgánov - pozor v prípade tehotenstva a dojčenia. Neodporúča sa vnútorné užívanie ani u malých detí. Aj napriek tomu, že nespôsobuje žiadne ťažkosti nesmie sa užívať dlhodobo, pretože by mohlo dôjst k poškodeniu žalúdka alebo obličiek.

P.S. Pri hore spomínanom recepte - užívanie po lyžičkách to síce nehrozí....ale pri dlhodobom užívaní jeden nikdy nevie. Nemám osobnú skúsenosť, ale pauzu v liečivej kúre jednoznačne odporúčam. 

dasa_, Ne, 25. 06. 2017 - 15:58

mala som niečo na hrudi.. Už ani neviem, čo to bolo. Chcela som si pomôcť, tak som si to natrela aloe. Odrezala list z kvetináča, rozrezala ho a potela. Len potom nastali problémy. Celý hrudník v jednom ohni, vysypané od krku až úplne dole. Dlhé týždne som to dávala do poriadku. Odvtedy mám veľký rešoekt a už by som to neskúšala.

púpavienka, Ne, 25. 06. 2017 - 17:18

V máji mi volala kamaratka - čo robiť, ja si idem nos zoškrabať do krvi, neviem z čoho, No a nakoniec sme prišli na to že bola v lese a doniesla si žihľavu a celý víkend popíjala a odozva našťastie prišla skoro. Každý liek je aj jedom a myslím že žiadna kúra sa nerobí celomesačne či ročne. Jednoducho menej je niekedy viac a reakciu kože treba naozaj skúsiť tam kde nie je nič zapalené až potom aplikovať. Aloe je silné, ale to je aj žihľava a mnoho iných.

dan-cula, Po, 26. 06. 2017 - 21:38

Evka 1223asi je to ono  čo mi dala tá pani ten recept lebo presne aj to vímo vraj musí byť také.a doržiavať tie čaj.lyžičky..No uvidím či to urobím...

Inak ono je to zo všetkým tak-treba mať mieru a zdravý rozum.

Inak tuto zimu moja mama vyše70r.zjedla mandarínky-klementínky 2ks naraz a to ste mali vidieť-drobný červený vysyp celá hlava,prsia

až ku bruchu.A mandarínky jedáva roky nikdy nič až teraz v januári taká reakcia na ne...Priznám sa,že citrusy pred lúpaním neumývame ale už budeme-lebo tie mandarínky boli niečím striekané..

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama