reklama

Konečne mám dôvod prečo jem a budem jesť čokoládu

Pridal/a Kamila dňa 12. 07. 2017 - 12:46

reklama

a čím budem staršia tým viac. Chichocem sa

Bez debaty som závisla na všetko čo sa kus lízlo kakao. Odkedy som bezlepková, padli moje oporné body v podobe čokoládových keksíkov. Ostali mi len základné istoty čokoláda a čokoládový puding a samozrejme moje koláčiky, takže som na tom celkom dobre. Horšia správa, že nájsť dobrú čokoládu, čo aj chutí je hotové umenie. Sfajnovela som? Na rovinu, vo fáze zúfalstva zjem všetko, dokonca aj bielu čokoládu. PrekvapenieHambím sa To už musí byť veľmi zle. Pohoda Mliečnu už zvládam, len od jedného výrobcu s orieškami, inak buď horkú študentskú, abo kvalitnejšie horké čokolády. Orion má teraz novú abo horké z Lídla. Našťastie takáto čokoláda sa už nedá zjesť na posedenie, česť výnimkam ako študenstká pečať. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

No dobre uzavriem to tým, že si pravidelne kupujem kvalitnejšiu horkú čokoládu, hľadám za rozumnejšie ceny a pri správnej konštelácii mi vydrží zo tri dni. Pre mňa celkom dobré skóre, no ak by to bola len tá čokoláda, ale ..., však nemôžem byť úplne dokonalá. Hambím saVeľký úsmevPohoda

Len ozaj nerozumiem, prečo MM vytáča, keď všade, no skoro všade, nachádza obaly od čokolády ... No dobre, nemuseli by byť veľmi na očiach. Ale konečne mám pre neho argument. Ako spiaca krásavica, fungujúca ako dieťa s poruchou pozornosti by som čokoládu dokonca mala mať na predpis. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Podľa článku Čokoládová závislosť môže chrániť mozog mám na to všetky práva a dôvody. Vedecká štúdia, z ktorej príspevok vychádza, ukázala, že

 "každodenná konzumácia kakaovej sladkosti alebo iného výrobku z kakaových bôbov zlepšuje poznávacie schopnosti a chráni neuróny pred poškodením.Kakaové bôby sú bohatým zdrojom flavanolov. Táto známa prírodná zložka zo skupiny rastlinných flavonoidov dokáže preukázateľne ochrániť pred poškodením napríklad cievy alebo pečeňové bunky.No nielen to. Štúdia talianskych vedcov založená na analýze predchádzajúcich prác ukázala, že významným pôsobiskom flavanolov je aj náš mozog. Čítajte viac

Najviac sa mi však páči úvodná veta príspevku: Vyvážená strava spočíva v tom, že v oboch rukách budete držať rovnako veľký kúsok čokolády. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheHambím sa No dobre tak až nie. Inak spomínaná  štúdia zistila, že čím je človek starší a má viac problémov so správnym fungovaním mozgu, tým výraznejšie sú účinky kakaa, čokolády. U mladých a zdravých ľudí, bol efekt minimálny. Keď ja mám problémy aj s pozornosťou, sústredením, či to je to isté? Hambím sa, občas pamäťou ..., môžem smelo jesť čokoládu a veľa. Jasné kvalitnú horkú, nie ža tak veľa a hlavne nielen ju. Úsmev Kto sa ku mne pridá?


reklama

reklama

lienka, St, 12. 07. 2017 - 13:33

jajajaj

aj ja dokážem zjesť naraz celú študentskú pečať Hambím sa

Kamila, St, 12. 07. 2017 - 13:39

Však toto, ale iba horkú, ostatné len zo zúfalstva. Ešteže nemám tak často sviatok (ale zase valnetin, MDZ, den matiek, narodeniny, meniny, kríza stredného veku, len tak bo ťaký deň, treba niečo osláviť .... Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe) a nie vždy mávajú na ne akciu.

púpavienka, Št, 13. 07. 2017 - 19:23

Vidíš takýto čokoladový fajnšmekr som bola aj ja, ale z ničoho nič už pred rokom skončili moje chute na čkoladu a to som mala ešte v zásobe aj moju obľubenú s chilli a mnoho iných. Milovala som kvalitné čokolady ale iba horké, mliečnu som sa už musela premáhať ale ja som bielu nedokazala zjesť nikdy, česť výnimkam tie malé kocôčky myslím že to bolo s kávou a vrchná časť bol biela čokoláda.

Teraz vôbec nemám ani len chuť na čokoladu, nechápem o ale je to tak. No a vysvetlili mi že podľa nejakej štúdie ta nepozornosť ,únava a nesústredenosť sú už prejavmi vyššieho stupňa HITky.

balalajka, Pi, 14. 07. 2017 - 10:29

Čokoládová s chilli SrdceSrdceSrdceSrdceSrdceÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Môj človek!

balalajka, Pi, 14. 07. 2017 - 10:33

Juj - ja vyberám, ak kupujem čokoládu. Jasné horkú. S chilli je numero uno.

Mliečnu najviac ľúbim tú s Jackom Danielsom Váľam sa od smiechu po podlahe ... to nikdy neviem, či pijem, či čokoládu jem Chichocem sa.

Ale v podstate ja sa neurazím na žiadnu čokoládu. V akomkoľvek množstve.

Aj keď som mala najvyššiu fázu sledovania redukcie hmotnosti, denne 3 mandle v horkej čokoláde a škorici proste boli. Museli byť.

A teraz? Nemám problém zjesť na posedenie nielen Študenstku - dokonca bolo obdobie, kedy som zjedla pol čokolády denne a išli mi kilá dolu Váľam sa od smiechu po podlahe .... určite vďaka tej čokoláde. Bola to horká s višňami ... keby niekto chcel skúšať Vyplazený jazyk.

Teraz je to také .... občas MUSIM čokoládu, občas na ňu "zabudnem". Takže tak Mrkám

dasa_, Pi, 14. 07. 2017 - 11:11

O tom Danielsovi som ešte nepočula. Tuším by som sa mala vybrať na prieskum do obchodov :D

 

balalajka, Pi, 14. 07. 2017 - 12:56

Drahá jak fras. Ale výýýýborná. Normálne taká vanička na alkohol spravená. Ako deťom by som nedávala, ale mama môže Váľam sa od smiechu po podlahe.

Hľadať treba v delikatesách. Ale aj Tesco malo - dokonca aj také guličky v dóze - ako bonbóny.

Kamila, Pi, 14. 07. 2017 - 11:22

Však toto, ja som tiež mala fázy, keď som chudla aj s horkou čokoládou. Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama