reklama

Kokosová roláda

Pridal/a Kamila dňa 29. 08. 2017 - 21:42 - Recepty Kamila
Kokosová roláda, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Jednoduchšie to už ani nejde. 

Ingrediencie
  Korpus:
6 kusov vajce
150 gramov kryštálový cukor
150 gramov polohrubá múka
Náplň:
250 gramov mascarpone
180 millilitrov smotana na šľahanie
1 kus vanilkový cukor
5 polievkové lyžice kokos
Dokončenie:
1 kus džem
4 polievkové lyžice kokos
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, dosť dlho a už len zľahka primiešame preosiatu múku.

Pečieme pri teplote cca 220°C cca 10 minút, na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Fakt som bola konečne spokojná s korpusom, bez prášku do pečiva, dostatočne vysoký. Ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie s tým istým papierom zrolujeme horúcu roládu.

Náplň:

Šľahačku s mascarpone a vanilkový cukrom vyšľaháme do tuha, najprv na nižších otáčkach, potom na vyšších.  Na záver už len zľahka primiešame strúhaný kokos.

Dokončenie:

Vychladený korpus rozbalíme, natrieme tenkou vrstvou džemu, podľa chuti a zásob a naň rozotrieme náplň, časť si necháme na potretie rolády. Roládu stočíme, potrieme krémom a posypeme kokosom.

Doplňujúce poznámky

Aj by som už skúsila ako náplň, kombináciu mascarpone a kondenzované mlieko, menšie balenie v tube, musí to byť fajne, len moja histaminová deva také nemôže. Alebo mascarpone prešľaháne s vychladenou roztopenou bielou čokoládou. Tiež deva nemôže.

Tinke som robila časť rolády bez džemu.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Ut, 29. 08. 2017 - 22:50
Máš ju peknú, to kondenzované mlieko je strašne sladkééé....to asi nie.
Kamila, St, 30. 08. 2017 - 08:43

Sestra zvykne robit tuto kombinaciu, ak ho tam nedas vela, podla mna nie je co pokazit. Pre mna urcite, ja zvladnem jednu plechovku salka na dvakrat v rozpati dvoch hodin. Takze aj ked kupim na kolac, nikdy nevydrzi. Váľam sa od smiechu po podlahe

Inak po tolkom peceni som prisla na to, ako mam piect nizke piskoty, vsak volakedy davno som aj takto piekla. Vysoka teplota 220°C a len 10 minut. Korpuspy na torty zase naopak postaci nejakych 160 °C a cca hodina. A tiez sa mi overila, ze obcas treba trosku viac cukru a muky, aby korpus drzal tvar pri peceni. ta moja bezlepkova, to je zas iny level. Vsak sa ucim stale. Akurat sa mi stale zuzuju moznosti na experimentovanie. Kolace mozem piect len do nejakeho mnozstva 150 g muky, bo viac bezlekovej muky to je vsetko extremne suche, uz ani cokoladu, orechy pri deve nemozem, ovocie tiez skoro ziadne ..., abo piect dva kolace .... No nic rozpisala som sa zase raz... Úsmev

M.á.r.i.a, St, 30. 08. 2017 - 09:51

To je zvláštne, čo si všímam znižuješ cukor pri pečení kde môžeš a chutí Ti táto sladká bomba Veľký úsmev. Ale to je v pohode každý máme iné chute, nezvyknem ho používať v mojej kuchyni akurát na griláž a vajcový koňak. 

Často sa kritizuješ pri pečení a pritom si zdatná cukrárka Áno no, no, no máš byť sebavedomá vo všetkom. Na tie Vaše domáce spoločné obmedzenia Ti to ide veľmi dobre...aspoň podľa toho čo zverejňuješ, všetko je pekné, vzhľadné, nápadité a moderné. Nepochybujem, že to aj chutí Mrkám. Je pravda, že každá sa musí v pečení nájsť a prísť na svoj systém. Držím palce hlavne pri hľadaní možností nových surovín ÚsmevSlnko

Kamila, St, 30. 08. 2017 - 13:27

Však toto, uberám cukor kde sa dá, ale keď sa dostanem k salku, alebo čokoláde, konec Chichocem sa

Evka1223, St, 30. 08. 2017 - 21:37

Premyslene to vyvažuješ Chichocem sa  Mám to podobne....plne ťa chápem Objímam 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama