reklama

Čokoládové guľky z arašidového masla

Pridal/a balalajka dňa 01. 09. 2017 - 08:55 - Recepty balalajka
Čokoládové guľky z arašidového masla, Nepečené zákusky, recept, balalajka

balalajka


reklama

Čokoládové guľky zo zdravých surovín

Ingrediencie
150 gramov arašidové maslo
30 gramov vanilkový proteín
20 gramov kakao
1⁄2 čajová lyžička soľ
  čokoláda 70%
  kokos
  orechy
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Žiaden veľký div a zázrak čo sa týka roboty. Len jednoduché a geniálne chute spojené dokopy a keď tam dáte ten proteín, tak aj relatívne málo kalorické, nízko sacharidové a aj sýte.

Ak proteín nechcete / nemáte tak nahradiť 1 vanilkovým či vanilínovým cukrom. Guľky sú tak menej sladké.

Postup - arašídové maslo zmiešame spolu s proteínom, soľou a kakaom do tuhej masy. Necháme v chladničke vychladnúť, aby sa dobre tvarovali guličky. Tie uložíme na papier a znovu necháme schladiť. V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli si rozpustíme kvalitnú čokoládu a guľky potom do nej namočíme a necháme zaschnúť. V prípade, že čokoládku nemáte / nechcete / stihli ste zjesť, kým sa guľky chladili Veľký úsmev vyváľajte v kokose či orieškoch.

Podávame ku kávičke, čajíku o piatej, alebo len tak v rámci PMS či pri iných ženských stavoch.

Dôvod sa vždy nájde Chichocem sa.

Výnos
9 Kusy
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Pi, 01. 09. 2017 - 09:52

Páni, taká provokácia po ránu. Kde kúpim kvalitné arašidové maslo? Chichocem sa Akurát som včera spomínala, že už by som si mohla spraviť fudge cake, to je čisto kalorická bomba, to tvoje znie menej hriešne. Chichocem sa

balalajka, Ut, 05. 09. 2017 - 12:27

Ja kupujem arašidové maslo v e-shopoch s výživou pre športovcov. Mám odsledované 2 značky, kde je 100% arašid použitý, žiadna soľ, konzervanty či pridané oleje.

Jedno z tých masiel je ešte lepšie - nechápem prečo, ale proste je TOP. Asi predtým nejka pražia alebo čo. Rozdiel je aj pri rozmletí - mne niekedy ide na chuť chrumkavé s kúskami, niekedy proste len krém. Ale priznávam, že kúpim občas aj to z Lidla - nemám nič proti, teda mám, preto kúpim menej Veľký úsmev. Do koláča kde to prejde tepelnou úpravou a pridáva sa aj tak ešte iný tuk, je to podľa mňa ok. Ale také na chlebík, či "na lyžičku" to mám tie moje Srdce.

Fudge koláč vyzerá že mňam - asi urobím proteinovú verziu Váľam sa od smiechu po podlahe.

dasa_, Ut, 05. 09. 2017 - 12:41

a nemá to z lidla pridaný cukor? viem, že som hľadala a bol problém najsť bez pridaného cukru. Ja som objavila v dvojpísmenkovej drogerii, kde majú aj také všelijaké zdravé veci také, čo sa tvári, že nemá nič pridané

balalajka, Ut, 05. 09. 2017 - 13:25

No veď hej -  to lidlácke neni košér 100%. Cukor, tuk a soľ podľa etikety je pridaný. Preto ešte do koláča, kde sa to stratí tých 5% odchýlky od dávky ostatných surovín Veľký úsmev. Tam mi to nevadí nejak prudko.

To "drogerkové" mi vadí cena sa priznám. Lebo to čo kupujem ja býva v akcií tak cca 6-7€ za kilo.

Daška máš ho doma? Ja sa teraz na nete neviem dopátrať gramáž fľaštičky - a jak ja nemôžem niečo nájsť - no jak havino som keď kosť zacíti .... teraz to prudko potrebujem vedieť Veľký úsmev.

dasa_, Ut, 05. 09. 2017 - 13:46

mám prázdnu fľašku s neumytou nálepkou. Čo konkrétne mám hľadať? Obsah je 250g a cena je fakt vysoká. Preto to človek musí šetriť :)

 

balalajka, Ut, 05. 09. 2017 - 14:53

Ďakujem - presne tých 250gr som hľadala Veľký úsmev. O kvalite nepochybujem, to som už checkovala kedysi. Keď si však vezmem, že za pol kila dám toľko čo za kilo iného - no doooobre, nemám BIO kvalitu Pohoda . Zas by som porovnávala hrušky so slivkami.

No a u mňa arašidové maslo je prudko návykové - takže buď sa JE alebo radšej nech mi pod strechu ani nechodí (to ho musia deti predo mnou skrývať Hambím sa).

balalajka, Ut, 05. 09. 2017 - 14:57

Inak - strašne silno uvažujem o takom tom sekáčiku, čo mi z arašidov maslo umastí Váľam sa od smiechu po podlahe. Viem, že napr. môj niekoľkoročný ručný mixér za 300 Sk vie rozsekať orechy. Ale či na maslo, to som ho ešte netrápila. Videla by som to na domácu výrobu, keby som mala istotu, že ho nezavarím na obrátkach - ako večery idú dlhé, Mikuláš donesie kilo arašidov, NIEKTO bude lúskať a ja budem mať maslo Tlieskam.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama