reklama

Bielkovinové čipsy

Pridal/a balalajka dňa 06. 09. 2017 - 07:27 - Recepty balalajka
Bielkovinové čipsy, Zdravé recepty, recept, balalajka

balalajka


reklama

Zdravá pochúťka len tak keď máte na niečo chuť, alebo kľudne ako spestrenie do šalátov či k do tekvicovej polievky Mrkám

Ingrediencie
2 kusov vajce
1 čajová lyžička prášok do pečiva
2 polievkové lyžice sezam
2 polievkové lyžice semienka ľanové
3 polievkové lyžice semienka tekvicové
50 gramov semienka tekvicové
1 čajová lyžička soľ
1 polievková lyžica celozrnná múka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme do hustého snehu. Pridáme žĺtka, všetky semiačka, múku, prášok do pečiva, soľ a tradaaaa ... cesto je na svete. Rozotrieme ho na tenučko na plechu na papier na pečenie a dáme tak na 20 min na 180stupňov piecť. Ak chcete tmavšie, nechajte chvíľku dlhšie. Vytiahnuť, za horúca nakrájať na štvorce, obdĺžniky, trojuholníky, na čo chcete. Nechať vychladnúť a papkať dľa potreby.

Nabudúce tam skúsim pridať ešte asi lyžicu domáceho rajčinového oného (neni to pretlak, ani šťava, je to ONE Veľký úsmev) a bylinky s vôňou Talianska. Nech majú deti pizza verziu Vyplazený jazyk.

Brú chuť.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, St, 06. 09. 2017 - 11:08

Toto vyzerá veľmi zaujímavo a zdravo.Áno Asi by to znieslo aj moju bezlepkovu muku. Ja som momentalne vo faze, ked som objavila tenke pufovane chlebiky z fialovej kukurice, vraj je velmi zdrava, pufovane cuda uz menje. Ale po styroch rokoch skoro bez chleba, pri mojej bezlepkovej diete, si konecne vychutnavam pocit, ze na nieco mastim maslo. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, St, 06. 09. 2017 - 13:19

Určite to znesie aj bezlepkovú - ja som vlastne tú múku dávala, lebo to bolo také "bledé". Originál čipsy som si kupovávala v pekárni a tam boli také "chrumkavo vypečené", tak som skúsila niečo podobné stvoriť aj sama - chuťovo veľmi podobné.

Rozmýšľam nad tým chlebom, že kedy som ja tam naposledy mala namastený chleba - taký klasický. To bolo minulý týždeň a predtým ani nepamätám. Alebo rožok biely - to som fakt tuším 2 roky nejedla. I keď bagetu som robievala na lyže keď sme poobede chodili. Inak sem tam dám ten bielkovinový, ale to nebude asi nič pre teba Mrkám. A už týždeň chodím, že doma chleba zarobím podľa tvojho receptu a FURT sa k tomu neviem dostať Hambím sa.

Kamila, St, 06. 09. 2017 - 15:55

Ktorý, ten írsky? To robota na 10 minút. Inak som videla uzasny recept na bielkovinový chleba, tuším len vajíčka a tvaroh akurát tie semiačka boli pomleté, či zmixované, len mne to vobec nepodrastlo, také tuho mokre to bolo, ale chutovo skvelé.

balalajka, Št, 07. 09. 2017 - 11:26

Ten ten. Musím si na to priestor urobiť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama