reklama

Zo školy

Pridal/a dasa_ dňa 06. 09. 2017 - 07:03

reklama

Ach jááj,  kde s tie časy, keď sa naše dieťa do školy tešilo...

Dnes je už skúsený stredoškolák a ku škole má vzťah hooodne vlažný. Nie je problém ani tak učenie ako to, že tam musí byť. No čo už, nie sme všetci rovnakí ÚsmevÚsmev.

Preto ma včera ráno celkom prekvapilo, keď syn dobrovoľne vstal skoro o hodinu skôr. Reku, možno sa cez prázdniny zmenil, zaradovala som sa. Predčasne. Dôvod skorého odchodu do školy bol celkom praktický. Chytiť poslednú lavicu PohodaPohoda. No nielen náš syn mal tento úžasný nápad. Ukázalo sa, že časť jeho spolužiakov mala rovnako podobný nápad už rovno v deň otvorenia. A tak vychytené fleky boli obsadené.

Miesto otvoreného boja chytil s kamošom rozum do hrsti. A prvú lavicu, ktorú nikto nechcel vzali a presunuli úplne dozadu. Skoro tak, ako sa píše v Biblii - "A mnohí prví budú poslednými a poslední prvými"

Snažila som sa zistiť, či to ostatným nevadilo, hlavne tým vpredu, keď sú zrazu v prvej lavici. Vraj nie, lebo aj tak pred nimi nik nesedel (zatiaľ, miest je presne). A nevadilo to ani posledným, ktorí sú zase predposlední.... 

No tak sa to snáď nejak utriaslo  a oddnes už začne zase škola.


reklama

reklama

balalajka, St, 06. 09. 2017 - 07:41

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Ja som zas mala včera tiež podobnú hlášku - " Sedím v zadnej lavici pri dverách. Perfektné miesto. To aby som mohol zdrhnúť prvý a prísť posledný." vek 10 rokov. Ten asi na strednej už bude mať detašované sedenie niekde úplne mimo triedu Vyplazený jazyk.

Sranda - a prváci sa bijú o to, kto bude v prvej lavici pred pani učiteľkou Úsmev.

Kamila, St, 06. 09. 2017 - 10:41

Skvele to chlapci vyriešili Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Učitelia s tým problém nemajú?

lienka, St, 06. 09. 2017 - 13:18

Ja som sedávala v predposlednej lavici, vždy na rovnakom mieste pri okne...pekne som si ulietávala.

Zistila som baby, že som "závislá" na rovnakom fleku.

Napr. na cvičení (pilates) som sa minule musela postaviť na opačnú stranu sály a neskutočne mi to vadilo..nemala som svoj "uhol pohľadu" Veľký úsmev

v robote sedím15rokov na rovnakej stoličke,tak som už asi riadne skostnatelá stará páka

Kamila, St, 06. 09. 2017 - 15:58

To poznám z chikungu, ak som mala stáť na druhej strane, ako zvyčajne, ozaj to bolo divné, ale tam to bolo dosť o koordinácii, na joge mi to až tak nevadí.

Evka1223, St, 06. 09. 2017 - 15:30

My sme sa na strednej museli každý týždeň posunúť: Ľavá strana vpred - Pravá strana vzad o jedno miesto. Tým sme mali každý týždeň iné miesto, iného suseda a takto sme sa striedali počas celého štúdia. Nikto nemal prvú ani poslednú lavicu vyárendovanú Pohoda

Zaviedla to triedna v prvom ročníku, aby sme sa rýchlejšie zoznámili medzi sebou. 

adus, St, 06. 09. 2017 - 16:29

toto sa mi celkom páči, to je super nápad

crystall, St, 06. 09. 2017 - 20:06

Mňa včera dcéra zhasla, nečakane, keď som ich vyzdvihovala z družiny. Taká nadupaná som bola empatická, zvedavá, no čo? čo nové, čo ste robili a poďme, hovorte, teším sa s vami.

Keď tu počujem vetu, maminka, ja by som potrebovala do školy....(čakám, ani nedýcham)...DYMOVNICU!

Pozerám na ňu, od volantu, v hlave mix myšlienok, od bábik, čo hádzala za seba po, Bože, mne z nej rastie terorista.

Akú dymovnicu????

Takú malú, maličká by mi stačila!

(terorista v malom? prečo nie, ceruzku, nové strúhatko napríklad, pekný obal, niečo nežné, pekné ľúbezné - srdcu milé, oku pre potešenie...?)

Napokon vysvitlo, že si so spolužiakom naplánovali projekt o praveku, samozrejme, už v druhý deň školského roku to treba stihnúť a že to nebudú praveké divotvory, ale že si vyrobia nejaký kopec a že nech to dymí.

asi tak

dnes mám kľud, sedím aj na naničmame ako dôkaz. Fajn pocit. Úsmev

 

Kamila, St, 06. 09. 2017 - 21:06

Sopka je veru výzva. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Prajem čo najviac kľudu či pokoja či voľného času a učeniachtivé deti či to scifi?

Iwa, St, 06. 09. 2017 - 23:24

mama (ja): "A s kým sedíte?"

starší: "Sám a to je najlepšie Slnko (tvári sa ako to slniečko)"

mladší (smutne): "Aj ja by som chcel sedieť sám."

Tak neviem, čo to mám za nespoločenské deti... alebo iba nová móda prišla... alebo sú takí individualisti?

Ja som sedávala v prvej max. v druhej lavici, lebo som nosila okuliare. Na strednej v predposlednej, ale to sme mali triedu typu poslucháreň  - "lavice" boli tuším po 6 miest a také schody, aby všetci videli a miesta pod a nad boli "proklate" blízko. Keď nás chcela triedna rozsadiť, aby sme sa nebavili, nemala šancu - hlavne preto, že sme bola trieda kde sa dokázal baviť každý s každým Chichocem sa A raz sme dostali so spolužiakom obaja 4 z písomky, lebo sme sa nejako zabudli, vykecávali a zabudli písať Veľký úsmev

lastovička1, Pi, 08. 09. 2017 - 12:47

moja dcéra sedí zásadne v predu pred učitelkou - prečo? Lebo vždy o všetkom vie, vidí do papierov Chichocem sa - keď sa chystajú písomky, a pod lampou býva najväčšia tma. Pri písomkách učitelia pozerajú skôr na tých vzadu a tí  v predu si môžu radiť.

Posielajú ju sem -tam pre triednu knihu alebo iné ,,papierre,, a tak sa viac ulieva Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama