reklama

Čo robiť, keď sa do bytovky prisťahujú problémové osoby

orinka , 13. 09. 2017 - 06:32

reklama

Dvadsať rokov bývame v malej bytovke. Pár bytov. Vzťahy nemáme síce srdečné, nenavštevujeme sa. Ale na schodoch sa občas porozprávame.

V podstate vždy bolo všetko korektné. Byty sú v osobnom vlastníctve, tak nebol nejaký problém. Barák sa zatváral, dnu sa nikdy nik nepovolaný nedostal. Síce sa občas niečo vyskytlo, predsa len za ten čas sa čo to najde. Ale vždy sa to nejak urovnalo.

Za tých 20 rokov nám nič nezmizlo.

Pred časom sa jeden byt predal v dražbe. Kúpil to pán, ktorý byt iba prenajíma. Nebýva tu, hoci kanceláriu má na dosah. Nájomcovia sa striedajú, ale nebol nejaký väčší problém. Až teraz. Pred 3 týždňami sa prisťahoval pár aj s malým dievčatkom a na pohľad nebezpečným psom. Ako prvé - nechávajú otvorené dvere. Je tam "samo", takže na to, aby ostali otvorené treba vyvinúť úsilie. Zrazu sa našim domom ozývajú hádky, aj vo dne, aj v noci. Z čistého vchodu je zrazu vchod špinavý. Neviem, čím sa to stalo, čo to pes, či čo?

Vrcholom ale je, teda pre mňa, že mi včera zmizli veci. Na tej chodbe boli tie veci roky. Nie rovnaké, ale na rovnakom mieste. Nebol problém. Až dnes. To som už nevydržala. V návale najväčšej zlosti som nabehla za prenajímateľom. Slušne sme sa porozprávali.

No a potom som sa porozprávala so susedom. A on ma upozornil, aby som si dala pozor. Vraj je to známa drogová dvojka. Naviac on patrí aj do známej partie ostrých chlapcov. Ich š=f sa len prednedávnom dostal na slobodu....

A tak fakt neviem, čo teraz robiť. Normálne som sa začala doma báť. Na mieste, kde som sa vždy cítila bezpečne.

Isto sa už niekto s takým niečím stretol. A aj to riešil. Teda, obávam sa, že toto sa ani vyriešiť nedá. Len teda, čo s tým? Máme sa doma začať barikádovať?


reklama


reklama

Kamila, St, 13. 09. 2017 - 08:40

Tak to je ozaj veľmi nepríjemná situácia. Ako sa k tomu postavil prenajímateľ?

Dzeny, St, 13. 09. 2017 - 09:52

My sme riešili podobný problém, mladá slečna, kopec pochybných kamošov, permenatný bordel, hluk, feťáci na schodisku, nočné žúry... 

1. krok: Napísali sme na dvere oznam, že treba zatvárať dvere, že nám po baráku chodia divní ľudia, že nám miznú veci. Žiadny výsledok.

2. krok: Oznámili sme prenajímateľovi bytu, že v jej byte bývajú pochybné osoby, nech zváži výpoveď nájomnej zmluvy. Žiadny výsledok.

3. krok: Porozprávali sme sa so slečnou. Slečna sa urazila:)

4. krok: Požiadali sme správcu na bytovom družstve, aby oficiálnou cestou vyzval prenajímateľa, aby osobu vysťahoval, pretože nerešpektuje základné pravidlá slušného spolužitia v dome, vpúšťa do vchodu pochybných ľudí, obťažuje hlukom susedov atď.

Neviem, čo nakoniec zabralo, ale výsledok je, že sa slečna uvedomila a do bytu už naprúdia davy divných ľudí a je pokoj. 

Vo vašom prípade by som požiadala bytové družstvo, aby zasiahlo cez prenajímateľa. Ak to nepôjde, normálne by som šla na políciu, že tam máte drogovú dvojku, nech si na nich posvietia. Rozhodne by som tlačila na prenajímateľa, aby s tým niečo robil, pretože vy ako vlastníci bytov máte právo na normálny život. 

dasa_, St, 13. 09. 2017 - 10:40

Pochádzam z malej obce, o ktorej som si myslela, že je "čistá". Nikdy som nevidela ani podvádzania, ani nevery, v podstate ani príliš alkohol. Teda je pravda, že občas niektoré deti podobali na susedov, ale smrtelne vážne mi nedošlo, že prečo Veľký úsmevVeľký úsmev

Chodím tam dosť často a všimla som si také podivné autá an podivných miestach. Keď som ich ale videla snáď 10x, tak som to u našich spomenula. A oni na mňa hľadia, či som z duba spadla. A či neviem, že to sú autá dílerov, čo predávajú. Roky sú tam, roky to robia skoro verejne a nič. To sa musí tá polícia riadne snažiť, aby o tom nevedela. obzvlášť, keď tie miesta sú obsypané striekačkami. Takže ja osobne by som veru polícií v tomto smere moc nedôverovala....

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama