reklama

Rast vlasov

natália1712 , 14. 09. 2017 - 18:01

reklama

Ahojte... tak ja by som sa vás chcela spýtať ohľadom rastu vlasov. Ešte do 5. ročníka na ZŠ som mala vlasy dlhé po pás,Srdce no potom som sa v lete dala ostrihať asi po plecia a kedže som vlasy skrátila začali sa točiť a kučeraviť. To mi začalo vadiť a vtedy som urobila tú chybu - že som začala vlasy žehliť.Smútok Vlasy som žehlila skoro každý deň cca rok a pol. No potom som si všimla, že vlasy mam stale kratšie a kratšie nevypadávali mi ale rast sa výrazne spomalil, končeky sa začali štiepiť a lámať a vlasy sa stále skracovali. Tak vteedy som žehličku po konečnom odhodlaní konečne odložila a začala som sa o vlasy dôkladne starať. Rozštiepené konce som podstrihávala každé 2 mesiace, začala som používať šampóny na prírodnej báze - žihľavovy, lopúchovy, šampóny značky milva, ktorá prinavrátila vlasom kvalitu, lesk, vyzerajú zdravšie no stále nerastú.... skúšala som vitamíny- biotin, zinok, B-komplex, dokonca aj tabletky na rast vlasov 3- mesačnú kúru, no stále nič nepomáhaPlačem konce vlasov mám zdravé...no trápi ma dĺžka vlasov, ktorá sa pozastavila niekde v 6. ročníku ZŠ a trvá dodnes a to už som v poslednom ročníku na SŠ. Neviete mi niektorá poradiť? Alebo povedať čo pomohlo vám? Ak ste mali takúto skúsenosť. Vopred ďakujem Úsmev


reklama


reklama

púpavienka, Št, 14. 09. 2017 - 18:54

Ja som mala dlhé vlasy do 18 a potom som sa ostrihala a mnohokrát chcela znovu nechať dorasť na dlhé ale rástli mi tiež nejako pomaly. Zrejme je to u každého iné, mojim dcéram vlasy oveľa rýchlejšie dorastajú ako mne.

Iwa, Po, 18. 09. 2017 - 18:53

Na rast vlasov vplývajú aj hormóny. V 6. tr. začínajú dievčatá dospievať, dostanú menzes, menia sa hormóny, asi to bola zhoda náhod, že rast vlasov sa spomalil práve vtedy. Napr. v tehotenstve vlasy rastú rýchlejšie a sú aj hustejšie, po menopauze rednú. Aj keď berieš antikoncepciu, môže to ovplyvniť rast vlasov - mne menej vypadávajú, ale je to individuálne.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama