reklama

Levanduľové madlenky

Pridal/a anjeli dňa 22. 09. 2017 - 23:39 - Recepty anjeli
Levanduľové madlenky, Drobné pečivo, recept, anjeli

reklama

Vôňu levandule zbožňujem. Keď je príležitosť, rada levanduľu využijem aj v kuchyni.

Ingrediencie
100 gramov hladká múka
100 gramov maslo
50 gramov levanduľový med
50 gramov kryštálový cukor
1⁄2 čajová lyžička citrónová kôra
3 kusov vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rúru si predhrejeme na 190°C, formičky vymastíme maslom. Maslo /100g/ si rozpustíme a necháme vychladnúť.Vajcia vyšľaháme s medom /recept na jeho prípravu pridávam tiež nižšieMrkám/,cukrom a kôrou do hustej bledej peny. Potom zľahka metličkou vmiešame múku a nakoniec rozpustené maslo. Cesto musí zostať našľahané. Cesto ponalievame do formičiek a pečieme na 190 °C asi 8 minút. Ešte horúce madlenky vyklopíme na mriežku, aby vychladli a nezvlhli. Potom si ich pocukrujeme. Úžasne chutia čerstvé s teplým čajom.

Doplňujúce poznámky

Na levanduľový med potrebujeme 1-2 hrste levanduľových kvetov, ktoré opláchneme a dáme do 750 ml vody. Pridáme 3 citróny /najlepšie BIO alebo riadne vydrhnuté/ nakrájané na kolieska, 3 paličky celej škorice, privedieme do varu a povaríme 20 minút. Potom necháme 24 hodín lúhovať a precedíme. Do vzniknutej tekutiny nasypeme 1,5-2 kg cukru a na miernom ohni za stáleho miešania varíme - necháme odparovať vodu až do hustoty medu. Horúcu masu nalejeme do vyumývaných  pohárikov a zatvoríme. Otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Výnos
40 Porcie
Celkový čas
23 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút

reklama


reklama

Kamila, So, 23. 09. 2017 - 10:27

Madlenky musia byť skvelé a voňavé.  ÁnoAká levanduľa je vlastne vhodná aj do kuchyne? Asi nie úplne každá, čo sa pestuje v záhradkách, či?

anjeli, So, 23. 09. 2017 - 11:42

Sú úžasne voňavé a máš pravdu, treba si zaobstarať levanduľu určenú na konzum. Ja si ju už nejaký ten rok objednávam od jednej zlatej babenky a ona si ju pestuje v záhrade, ale má odrodu vhodnú aj na jedenie, do čajov a pod.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama