Keď sa Vám dostane do rúk čerstvý tuniak netreba ho odkladať. Lahodné jedlo vhodné ako ľahký obed, večera alebo aj ako predjedlo.
2 | kusov | steaky z tuniaka |
5 | polievkové lyžice | sójová omáčka svetlá |
5 | polievkové lyžice | olivový olej |
Na šalát: | ||
trocha | rukola | |
trocha | šalát lolo | |
trocha | baby špenát | |
trocha | zeler stonkový | |
1 | kus | červená paprika |
3 | kusov | paradajka |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
štipka | soľ | |
2 | kusov | vajce |
Steak z tuniaka si naložím do sójovej omáčky len tak aby sa namočil. Vyberieme a namočíme ho do oleja. Dáme na rozpálenú suchú panvicu a opečieme z každej strany 3 min. len tak aby sa nám zatiahlo mäsko. Podávame na zmesi rôznych šalátov, ktorý zalejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Ozdobíme rôznymi paradajkami a vajíčkom.
Toto jedlo sa dá pripraviť aj s steaku z lososa ( bez kože). Šaláty si natrháme podľa toho aké komu chutia. Ja som do šalátu pridala malú mrkvičku, ktorú som najprv blanžírovala.
Ďalšie recepty
Treba nabrať odvahu, zdravé dietne jedlo a predsa aj hovädzí steak sa robí médium a tuniak je mäkkučký nie ako mäso.
Ja žiaľ paradajky kupujem a keď vidím farebné tak beriem. Najviac mi chutia tie žlté.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte som na takéto nenabrala odvahu, ale raz príde aj na to
Vidím, že tam máš rôznofarebné paradajky. My sme tento rok zasadili zelenožlté žíhané a bola som prekvapená. Síce nie každému chutili, ale podľa mňa mali veľmi zaujímavú chuť. určite budeme skúšať aj na budúci rok. A ak bude semeno, tak vyskúšame aj ďalšie.