reklama

Tvarohové šišky bez kysnutia

Pridal/a balalajka dňa 17. 10. 2017 - 04:58 - Recepty balalajka
Tvarohové šišky bez kysnutia, Sladké jedlá, recept, balalajka

balalajka | Tvarohové šišky bez kysnutia


reklama

Zo série "aj synov treba naučiť variť" Veľký úsmev

Ingrediencie
250 gramov hrudkovitý tvaroh
1 kus vajce
200 gramov hladká múka
2 polievkové lyžice práškový cukor
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
  soľ
Ostatné:
  olej
  malinový džem
  vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V škole nám pribudol predmet Varenie. Teda on sa tak nevolá, má nejaký iný špeci názov. Minulý rok ho mali posledné dve vyučovacie hodiny a tak nebol problém ak decká jedlo nestihli pripraviť v rámci hodiny a pol a čosi. Pán Boh zaplať za dobré vyučujúce, ktoré ich nechali dovariť a doupratovať kuchynku aj v čase, keď už im "padla". Toho roku je to výzva.

Jedlo - však už vyšší dívčí nielen pomazánku treba vytiahnuť - musí byť hotové do 45 minút. Občas problém u nás aj zemiak oškrábať za ten čas Veľký úsmev. A tak sa učíme aj doma - syn variť a ja trpezlivosti a reálnemu odhadu šikovnosti môjho dieťaťa.Mrkám

Tvaroh, vajce, múku, sódy, soľ a práškový cukor dáme do misky a začneme miešať. Potom prehodíme na dosku a vyhnetieme cesto - toť najväčší problém celého varenia. Šikovný prstoklad gazdinej to dá za 5 minút. Cesto nie je ani husté, ani riedke, také fajn nie príliš lepivé.

Rozvaľkáme na hrúbku prstu a povykrajujeme pohárikom šišky.

Dáme rozpáliť olej. Druhou stranou varešky skontrolujeme, či má správnu teplotu. Keď sa robia okolo varešky bublinky, šup tam so šiškami. Prikryjeme. Treba sledovať kraje šišky. Otočíme a dosmažíme odkryté.

Vytiahneme a necháme odtiecť. Poprášime vanilkovým cukrom, džabneme tam džemu a walla ... nám to trvalo 35 minút aj so zjedením dvoch kusov.

Šišky som skúsila aj piecť - výsledok bol docela uspokojivý pre mňa. Dá sa to za šišku považovať a rozhodne je to ľahšie a aj zdravšie.

Piekla som 9 kúskov na 180 stupňov 20 minút. Foto nižšie.

Skúsim ešte verziu pre športovcov asi zajtra  Veľký úsmev.

Podám info určite

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

balalajka, Ut, 17. 10. 2017 - 08:33

Ďakujem - to on sám. Ja som len riad umývala tentokrát ... Vyplazený jazyk

Vieš, že som vďačná za ten predmet? Staršieho varenie baví. Rezne mi pomáha od malinka obaľovať. Ale na prípravu mäsa som ho ešte nepriprela ... možno nastal už ten čas Pohoda

púpavienka, Ut, 17. 10. 2017 - 08:42

Berieš to ako moja mama, ja som mala prvé 2 hodiny varenia za sebou a celé to jedlo som mala uvariť v nedeľu. Bola to klobasková polievka a pečené zemiaky a čevapčiči. Naozaj sa mi to podarilo, mama ma ani len neskontrolovala. Mala som 12 rokov a mama ma pred susedmi vyhlásila za šikovnú kuchárku - čo nie najlepšie pre mňa? - musela som veľmi často variť, ale zas som sa rýchlo aj variť naučila.Veľký úsmev

balalajka, Ut, 17. 10. 2017 - 09:02

Veľký úsmev ... len ja mám dojem, že my robíme samoštúdium doma a potom skúšky v škole jak na vysokej keď študuješ diaľkovo Chichocem sa ... ale zas - mňa varenie a pečenie baví. Neskutočne. A som rada, že aj on sa hrabe - videla by som tu potenciál budúceho zamestnania, keď mu to ostane. Mne by sa to páčilo Hambím sa ... proste budúcnosť v pohode - jesť sa bude vždy a tak minimálne pre seba variť bude vedieť.

Čevapčiči so zemiakmi je super nápad. Jednoduché a pritom super jedlo - také ľúbime. Najväčší problém je asi očistiť tie zemiaky - no ale nijak inak ako cvikom sa to nenaučí Vyplazený jazyk.

M.á.r.i.a, Ut, 17. 10. 2017 - 12:12

Tieto šišky sú výborné, robievam ich zo špaldovej múky už som ich tu zverejňovala. Ale piecť ich v rúre na nenapadlo Hambím sa, super vyskúšam Áno. Je krásne keď chlapca baví pečenie - varenie. Môj desať ročný vnuk sa tiež so záujmom chytá hlavne pečenia ( malá päťročná princezná s ochotou pomáha Chichocem sa ) ako pizza, záviny, mafiny ale aj chleba. Zvláštne, že ho baví hlavne kysnuté cesto. Buďme hrdé, máme nástupcov....hahaha

balalajka, Ut, 17. 10. 2017 - 13:30

Ono to pečenie bola z núdze cnosť Hambím sa ... po "domácom nácviku" som išla totiž cvičiť a čo si budeme hovoriť - môžeš si hlavu umyť aj dvakrát, to vysmážanie zo seba nezmyješ tak rýchlo. Tak kreatívne som nechala junáka vysmažiť len polovicu a druhú - šup do rúry.

Asi si vypýtam od Kamilky sekciu Aj synov (dcéry) treba učiť variť. Som sa rozhodla, že ho tak ľahko z kuchyne nepustím Váľam sa od smiechu po podlahe

M.á.r.i.a, Ut, 17. 10. 2017 - 14:15
Ja pekávam v rúre fánky ale aj šišky kysnuté, vydarili sa....a nepusti z kuchyne kým je ochota
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama