Popis
Málo používam na varenie bravčové karé ( zdá sa mi to mäsko suchšie ), ale keď už tak sa snažím aby bolo trochu šťavnaté. Ako prílohu som zvolila zvyšné hokaido...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 30 minút |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
1⁄2 | kus | hokaido |
300 | gramov | šampiňíony menšie |
1 | kus | menší pór |
2 | polievkové lyžice | masla |
1⁄2 | kus | chilli paprička menšia, soľ, mleté čierne korenie |
6 | kusy | karé |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | strúčiky | cesnaku, soľ, mleté čierne korenie |
2 | decilitre | mlieka |
4 | polievkové lyžice | hladkej múky |
2 | decilitre | vývar |
Inštrukcie
Pór si nakrájame na kolieska, šampiňony očistíme a prekrojíme na polovičky (keď sú malé necháme celé), hokaido očistíme a nakrájame na kocky. Na masle si speníme pór, šampiňóny chvíľku opražiť aby chytili farbu a pridáme hokaido. Necháme opekať do mäkka. Na záver pridáme na jemno nakrájané chilli, soľ, ml.čierne korenie. Nesolíme dopredu aby nám šampiňony nepustili moč šťavu ale aby sa opekali.
Plátky karé si naklepem, osolím, pokorením a potriem olivovým olejom s cesnakom. Dám do uzatvárateľnej misky, zalejem mliekom a nechám cez noc v chladničke. Plátky potom obalím v hladkej múke, prudko opečiem všetky plátky na panvici. Naukladáme naspäť, zalejem vývarom a dusím do mäkka. Na záver prilejem to mliekom, v ktorom bolo mäso namočené a dochutím - ja som pridala hubový prášok čo si robím sama. Nechám chvíľku podusiť, netreba zahusťovať múka z mäsa to urobí sama. Na tanieri mäso posypem strúhaným syrom, na zeleninu pridám kyslú smotanu.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Mňam, to musí byť vynikajúce, dala by som si okamžite. Ja milujem tekvicové jedlá. najviac polievku s tekvicovým olejom.