reklama

horoskopy a to čo je v nich

Pridal/a púpavienka dňa 07. 11. 2017 - 16:09

reklama

Takže milé dámy rozhodla som sa napísať aspoň niečo o horoskope ako takom, budem písať o natívnom horoskope teda vytvorenom pri našom zrode. a teda základnom.

Ostaneme pri 12 znameniach, hadonoša vynechané nakoľko som to neskúmala a je to dosť čerstvá informácia.

Deň v ktorý sme sa narodeli spolu so súradnicami nám dáva planetu do ktorej sme vstúpili a tam začína náš horoskop. Niekedy k tomu boli matematické tabuľky  efemeridy, všetko sa muselo prepočítavať. Takže takto sme v horoskope označili polohu planet, čas je dôležitý kvôli tomu lebo vtedy celý horoskop zaradime do domov a každá planéta sa chová inak v každom dome. Prvý dom sa vola ascedent AC je veľmi dôležitý, ale o tom nižšie, jeho náprotivkom je DC  descedent. Veľmi dôležitý je pre nás aj Medium coleli teda 10 dom. Potom sú tu dračie uzly sú ako keby také vyrovnávače našho bytia - severný uzol - toto musíš ešte absolvovať, toto sa musíš ešte naučiť lebo južný uzol ti napovie prečo.

Dôležitým bodom je bod Čierna Luna teda Lilith, o tom som už pred rokmi písala a teda každý sa tejto Lilith bojí, lenže každý ju nesieme v sebe. Ublížovala lebo jej bolo veľmi ublížené a týmto prešiel každý z nás, nakoniec tiež príde na to že musí nájsť v sebe silu aby mu už neublížili. Je to mystéria života, bod ktorý je dôležitý niekedy mu hovorili bod smrti.

Každé z 12 znamení ma svojho vládcu a ak je silný tak aj vládne zverokruhu, ale ak je retrogradný teda spiatočný alebo ubúdajúci tak je v oslabení a preberá vládu AC. Kto je jeho vládcom ak by aj ten bol oslabený tak preberá vládu vládca domu  kde sa nachádza hlavné znamenie, ak je aj ten oslabený tak to preberá najsilnejšia planéta, proste v horoskop je veľký sled poskladaných možnosti.

Neexistuje žiadne dobré ani žiadne zlé znamenie, v každom je kus dobrého aj zlého a záleží na každom človeku ktorou cestou pôjde. Nikdy nie je iba cesta vpravo ale aj vľavo či iná, jednoducho na všetky aspekty horoskopu sa môžeme pozerať min. dvomi pohľadmi.

Znamenie rozdeľujeme na 3 dekády komu je lepšie tak 3 tretiny, najviac čistého samozrejme nesie druhá, ale to neznamená že to musí sedieť, lebo ak je vládca znamenia či vládca toho domu v oslabení tak mu vládne úplne iná planéta a teda jedinec vykazuje známky úplne iného znamenia, preto nemôžu sedieť horoskopy pre všetkých narodených v tom mesiaci. Hovorím - sú dôležité čas a aj miesto narodenia.

Zapamätajte si! - planety hovoria o tom čo sa to deje

                            znamenia hovoria o tom ako sa to deje

                            a domy hovoria o tom kde sa to deje

Vezmime si príklad mňa, som narodená 19. júla teda tretia dekáda, rak krížený s levom, lenže môj vládca Luna je v oslabení  v poslednej štvrti a tak nemá silu vládnuť zverokruhu, ale môj ascedent je v strelcovi, osadený veľmi pevne a tak mám dosť toho zo strelca.

Zlaté naušnice mi v určitom období pomohli prekonať bolesti hlavy čo rak by znášal veľmi ťažko, lebo on zlato nemusí ale strelec a lev áno. Je mnoho toho čo je iné ako rak, ale rak najviac dominuje v citovej sfére u mňa. Moja Luna sa nachádza v rybach a v druhom dome. No teda takže mám raka spojeného so snívajúcimí rybami a v 2 dome ktorý mi nikdy nedá dostatok peňazí ale práve naopak budem ich mať nedostatok lebo mi v tom bráni. Takže pre mňa nie naj načasovanie, ale všetko ma svoje. Zrejme to bolo to obmedzenie ktoré som chcela mať aby som naplnila svoj osud.

Takže taký rak  má vládcu Lunu, ale ona bude iná v prvom dôležitom dome teda AC, inak v druhom a tak dalej. Domy sú rozdelené preto, lebo každý dom znamená niečo iné. No a tak aj rovnaký dátum ešte nehovorí o totožnom osude.

Všetky tie hlavné body sa prelínajú a ked ich zakreslime tak dostaneme aspekty harmonické, disharmonické alebo neutrálne. Konjukcia - teda planéty alebo hroty domu či body sú blízko seba - môže byť aj harmonická ale viac robí napriek, ale to iba preto že nás núti dozrieť. Opozícia je tak ako v pomenovaní - musím bojovať mám všetko sťažené, trigon, sextil či menšie sú harmonické aspekty, vtedy nám veci idú ľahšie. No ak si niekto myslí že človek iba s dobrými aspektami ma dobrý život vôbec to tak byť nemusí, ten človek nevie zabojovať nemá prekážky a vtedy sa môže veľmi ľahko stratiť a prepadnúť nejakým nástraham.

Nebudem vám písať čo a aké sú domy a pod. všetko sa dá už nájsť.

Tranzitný horoskop je o tom čo je v tomto čase a kde sa nachádzam ja ako zrodenec 19. júla v určitom roku.

Takže neviem či vám to da nejaké odpovede ak nie pýtajte sa.

 


reklama

reklama

dulka, Ut, 07. 11. 2017 - 16:27
Pupavienka a ako si zistím súradnice? Ako sa vlastne zostavuje osobný horoskop?
púpavienka, Ut, 07. 11. 2017 - 17:03

Dosť ťažko bez tabuliek vôbec, ale teraz sú operačné systémy ktoré sú veľmi dobré. Ja mám rada tento na  najdise.cz nemám rada zmeny a ako ho doplnili myslím že je veľmi dobrý. Tam si zadaj miesto narodenia a ostatné veci a potom dlho predlho študuj čo ti horoskop ponúka, hlavne to čítaj dalej alebo viac treba kliknúť. Mne sa na tejto stránke páči aj partnerský horoskop ktorý mne vysvetlil mnoho veci aj ked nie všetko som v začiatkoch chápala. Takže takto je to jednoduchšie, ale ak si chceš naozaj sama zostrojiť horoskop, určite nájdeš tabuľky na výpočet a aj efemeridy ale zaberá to mnoho času a nemusí to byť isté ak sa pomýliš pri prepočítavaní či odčítavaní stupňov.

dulka, Ut, 07. 11. 2017 - 18:23
Ďakujem za rady. Je to celá veda :-)
púpavienka, Ut, 07. 11. 2017 - 18:27
To áno je to naozaj veda, robili to naozaj učenci.
balalajka, St, 08. 11. 2017 - 12:03

Ďakujem. Inak - ja som si vždy myslela, že si strelec podľa písmenok Chichocem sa ...

púpavienka, St, 08. 11. 2017 - 14:39

No možno preto že nad mojim horoskopom vládne Jupiter, ten je u mňa stále v posilnení a tak to patrí k takému typu človeka. Inak som voda a voda, ine prvky mám málo zastupené ale voda 10x , 4x oheň, 2x zem a 1x vzduch a 5 planét v raku a ešte aj južný uzol, takže veľmi prapodivná konštelácia ale to mi už pred toľkými rokmi povedala j pani Vilma Jamnická, vraj bolo radosť robiť môj horoskop lebo nie je bežný, len chudera nevedela pochopiť že mi Jupiter stále naháňa peniaze, výhry, dobré investicie a tak a ja vraj vtedy otočím hlavu aby som to nevidela ale ten Jupiter sa snaží a snaží po celý môj život. Jasné že aj Jupiter ma svoje výstrelky ale to každá planéta, ale vnímam ho ako dobrého donora.

meggienka, Ut, 05. 06. 2018 - 10:18
Ahoj pupavienka... chcela by som ťa poprosit ako pocitas živly? Pocitas to, že si len spocitas kolkokrat sa živel vyskytol pri planétach, ASC, MC a uzle/uzloch alebo niektoré maju vyssiu vahu a davas im viac bodov napr. pri slnku, mesiaci a ASC?
lastovička, Št, 09. 11. 2017 - 07:55

fúha, tak pre mňa je to španielska dedina. Zistiť kam patrím hm, asi si to vyplačím a pomaliiiiiiičky prečítam, nech tomu ako ak chápem.  Ale veľmi zaujímavé

púpavienka, Št, 09. 11. 2017 - 08:11

áno horoskop je dosť ťažké zostrojiť bez pc ale zase je dosť presný pre nás a možno veľa veci môžme zmeniť lebo dispozicie k tomu máme a tie sú zapísané v horoskope.

Inak, všetci astrologovia robili posmrtné horoskopy známych ľudí teda nielen dobrých ale aj vrahov a takých. Na tomto sa učili a zisťovali čo urobili tie spojenia a aké mal zrodenec možnosti vyvarovať sa toho.

balalajka, Št, 09. 11. 2017 - 09:03

Poslušne hlásim, že na mňa sedí ten horoskop jak riť na šerbel. Dokonca som zistila, že hurá efekt a nedokončené veci mám proste v horoskope a musím sa s tým naučiť žiť a to je presne to, čo sa musím s tým v živote vyrovnať a na čom pracovať. A z partnerských horoskopov tiež mi to pekne sedí, že kto má v mojom živote akú úlohu a ako nám životy sedia a kde sa nestretáme, v ktorom bode. Pekne vysvetlené. Vďaka Gitka.

púpavienka, Št, 09. 11. 2017 - 13:20

To som rada že som našla stránku s dobrým programom. Ja si myslím že taký podrobný rozpis je dobrý aby sme sa zamysleli kde nás to núti ísť alebo po čo sme skutočne na svet prišli, veľa veci sa da z toho pochopiť a aj na sebe zmeniť. Partnerský horoskop pridávali neskôr ale ked som ho objavila bola som prekvapená, aké ťažké výzvy nás spolu čakali, pochopila som mnoho premnoho a už tam nebolo - zlé spojenie rak a váhy nikdy nemôžu žiť spolu a pod. Celé bolo popisované ako keby na inej úrovni. Takže preto som na tej stránke ostala od 2009.

lastovička, Št, 09. 11. 2017 - 10:10

mne na mojom znamení tiež sedí kopa vecí ale jedna nie. Vraj sú kozorožci konzervatívny a nemajú radi zmeny. Tak u mňa to nesedí. Nie som konzervatívna, rada skúšam nové veci, rada cestujem, spoznávam nové veci. A nemám rada stereotyp. A som dosť rozlietaná. Ani do povolania som sa netrafila, baví ma niečo čo pre ne typické nie je a plánujem robiť niečo, čo tiež nie je pre ne podľa popisu typické. Povaha celkom sedí.

púpavienka, Št, 09. 11. 2017 - 13:14

Lastovička nie iba horoskop a teda kde máš slnko v ktorom znamení, to je nič to nie je ani len základ. Daj si na tej stranke čo som písala nativný horoskop, zadaj dáta a nechaj horoskop vypočítať a potom čítaj a skladaj mozaiku postupne z toho všetkého, to už bude základ

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama