reklama

Trojfarebné lasagne

Pridal/a anjeli dňa 07. 11. 2017 - 20:25 - Recepty anjeli
Trojfarebné lasagne, Hlavné jedlá, recept, anjeli

reklama

Ako som sa nedávno pochválila, manžel mi daroval knihu s receptami z talianskej kuchyne. A keďže to bol darček, ktorý nielen potešil, ale aj inšpiroval, mala som možnosť vyskúšať už niekoľko receptov, ktoré mali u nás úspech. Trochu som ich pozmenila, keďže nie všetky ingrediencie sú u nás dostupné...

Ingrediencie
1 balík lasagne
1 kus cuketa
1 kus baklažán
2 kusov cibuľa
200 gramov lúpané paradajky
200 gramov paradajkový pretlak
200 gramov hrášok
400 gramov mrazený špenát
100 gramov mortadela
150 gramov parmezán
50 gramov hladká múka
50 gramov maslo
150 millilitrov mlieko
200 gramov ricotta
  trocha soľ
  trocha bazalka
  trocha olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

No nepatrí tento recept medzi tie šup-šup a hotovo, ale zas nie sú to ani galeje v kuchyni. Ja som si prípravu vychutnávala a ako bonus mi robili susedia kulisu "talianskej domácnosti" Veľký úsmev...

Do jedného kastrólika si dáme 4 PL oleja, rozohrejeme, 1 cibuľu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme paradajky, pretlak, osolíme a povaríme cca 10 minút, aby omáčka zhustla.

Zatiaľ si ošúpeme cuketu a baklažán, nakrájame ich na kocky. V ďalšom kastróliku si rozpálime 4 PL oleja a opražíme na ňom druhú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cuketu, baklažán, podlejeme 1 naberačkou vody a dusíme 20 minút. Potom odokryjeme, osolíme a varíme neprikryté ďalších 10 minút.

Medzitým si v ďalšom hrnčeku povaríme špenát a hrášok, postačí takých 10-15 minút, osolíme a pridáme bazalku /pôvodne malo ísť 100g bazalkového pesta/.

Pripravíme si bešamel, rozpustíme maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme mliekom, necháme zhustnúť, osolíme a pridáme 50g parmezánu. Salámu nakrájame na drobno.

Dáme si variť vodu, ktorú osolíme a pridáme 1 PL olej. Vo vode po 4-6 plátkoch varíme lasagne cca 2 minútky.

Ragú z cukety a baklažánu rozdelíme na tri časti: jednu šupneme k bešamelu, jednu pridáme k špenátu s hráškom a do tretej pridáme 2 naberačky paradajkovej omáčky a salámu.

Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika poukladáme prvú vrstvu uvarených lasagní /mne vyšlo 6 kusov a hneď si dáme variť ďalšiu várku/ polejeme rajčinovo-salámovou omáčkou /poriadne po celej ploche rozotrieme/, poukladáme druhú várku lasagní /a znova do hrnca šupneme ďalšiu várku variť/, potrieme bešamelovo-cuketovo-baklažánovou omáčkou, poukladáme tretiu várku lasagní /a uvaríme poslednú várku/, potrieme špenátovo-hráškovou omáčkou /postačia 2/3/ a prikryjeme štvrtou várkou uvarených lasagní. Vrch by sme mali rozdeliť na tretiny - tú vľavo by sme mali potrieť zvyšnou špenátovo-hráškovou omáčkou /zelená, stred by sme mali potrieť ricottou/ biela a vpravo by mala byť natretá rajčinová omáčka/ červená = talianska zástava. Celé to posypať zvyškom parmezánu.

Lenže... musela som pozmeniť pretože moji drahí nemusia špenát a tak ho musím maskovať a nie pretŕčať navrchu lasagní /medzi nami, nakecala som im, že to je brokolica Veľký úsmev/ a tak som uvarila aj piatu vrstvu lasagní a na štvrtú som natrela ricottu a špenátovo-hráškovú omáčku a prikryla lasagnami a potrela rajčinovou omáčkou a posypala parmezánom.

Pečie sa to na 180°C, 30 minút.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Št, 09. 11. 2017 - 11:37

Oj - desaťhrncový obed. Veľký úsmev A tak s lasagnami je to tak vždy. Mňa by zaujímalo, kto to v tom taliansku umýva tie hrnce.

Ale výsledok vyzerá fajne Áno

anjeli, Št, 09. 11. 2017 - 17:46

Ukočírovala som to na päť Veľký úsmev...a kto umýva? No to predsa talianska mama určí a beda tomu, kto neposlúchne Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

balalajka, Pi, 10. 11. 2017 - 07:23

Si môj vzor. Ja by som mala zapratanú kuchyňu. Ale .. občas treba vyvetrať všetky hrnce naraz Chichocem sa.

dasa_, Pi, 10. 11. 2017 - 08:22

už ani neviem, čo som varila, ale keď som o 10 doobeda volala na manžela, že ešte je len 10 hodín a ja som už stihla vytiahnúť a zababrať úplne všetky hrnce, ktoré máme doma, tak ho to mimoriadne potešilo. Lebo teda, on je u nás hlavný umývač Veľký úsmevVeľký úsmev

eva m, Pi, 10. 11. 2017 - 10:59

vyzerá to výborne. A kto umýva? však umývačka!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama