reklama

Adventný deň piaty

balalajka , 05. 12. 2017 - 06:44

reklama

Tak ako sa vianočné šialenstvo začína v Amerike dňom vďakyvzdania, tak u nás to začína niekde fakt na vážno asi dnes. Mikuláš, Mikuláš, čo nám dáš?

No takto - kým som bola decko, tak to bola docela sranda ohrňovať nos nad cukríkmi a skleslo sa tváriť nad sáčkom, lebo tam neboli žuvačky, ktoré som chcela Veľký úsmev. Teraz je to docela fuška. Zapamätať si kto ľúbi ktoré cukríky, ktorú tyčinku, kto je bez lepku, kto bez laktózy. A čo len zapamätať a nakúpiť! Ono potom ešte aj tie balíčky nedomýliť. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Dnes sa neupratuje. Dnes sa nadeľuje do topánky. Takže moje zlaté. Ak ste ešte nenakúpili Mikuláša ako ja ... ešte nemám cukríky, oriešky a jednu tyčinku, tak do večera najvyšší čas.

Topánky nechajte na deti a manžela. A nech pekne vydrhnú aj tie Vaše, najlepšie všetky čo nájdu v domácnosti. Aj ich zabavíte, aj urobíte manažment domácich prác a konečne to nebude všetko len na Vás.

Ja Vám prajem krásny adventný deň plný lásky, pokoja, pohody, burských orieškov, zohnatých mandaríniek a banánov a nech vám nejaký čoko Mikuláš nepokazí náladu. Aj tak sa iba lepia na zadok a na brucho takže vy si do topánočky naaranžujte niečo lepšie. Váľam sa od smiechu po podlahe A ja si pre istotu idem vytiahnuť z nových lyžiarok tú "papuču" ... nech sa tam toho veľa zmestí. Váľam sa od smiechu po podlahe

Adventné pesničkové okienko na dnes .... sexi Billy Mack! BozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

https://www.youtube.com/watch?v=5Fmf3D9oNn4

 


reklama


reklama

Kamila, Ut, 05. 12. 2017 - 08:02
Pomoc, zabudla som na Mikulasa, tri dni som nebola v meste a dievcata aj tak nemozu nic jest, no dobre snad este nieco vymyslim, este ze ta mam ;)
balalajka, Ut, 05. 12. 2017 - 08:07

Moje vypisovanie má zásluhy? Veľký úsmev

Oriešky, med - to majú FURT, bezlepková marlenka pre mamu, vysokopercentná čokoláda. A ešte by som nakúpila na koláč suroviny, že nech si upečú Mikuláš odkázal .... možno aj recept by som im tam nacapila. Váľam sa od smiechu po podlahe

Inak - v DMku majú pekné vianočné zdravé všeličo - minimálne adventný čaj, oriešky v čokoláde.

Joj a u nás Mikuláš donesie jabĺčka. Krásne. Mandarínky nemali, banány boli blé a jabĺčka milujeme ... prinajhoršom urobím štrúdlu v sobotu. A ešte donesie kečup!!! Lebo ho všetok pojedli a na všetko lejú. U nás je kečup za delikatesu - aspoň pre deti. Veľký úsmev

Kamila, Ut, 05. 12. 2017 - 10:56

Ale vies aké mám parádne mikulášske sáčky nakúpené. Chichocem sa Skocilo to pri tom, ze velka deva si nasla v DM bielu cokoladu s makom co toleruje, adventne sviecky dzusik a Evu casopis, starsi zahlasil, ze chce kinder vajco a radsej peniaze, mladsej deve kupim speci fixky, bo tej neviemc o by som nasla a mladsi ...., dostane prispevom na opravu mobilu, mama si da after party  studentsku pre MM snad nezjem. Ta dvojnasobna histaminova , ma uz uplne zmagorila, aj oslavy narodenin, nejak zmatene vyzerali, Vianoce budu tiez zabavisko, netusim co budu jest na veceru, musim zohnat bezlepkove oplatky, uloha dna ...

lastovička, Ut, 05. 12. 2017 - 17:39

 s tým kečupom u nás podobne, na všetko a do všetkého, dnes som kúpila 4 ks, každý iný, tak snáď bude chutiť,

Inak som dokupovala iba oriešky, nejaké sušené ovocie, zopár čoko guličiek s alkoholom , čokoláda sladená cukrom z kokosových kvetov, a nejaké zdravé veci + čaj a ovocie samozrejme nesmie chýbať.

Mužovi rybičky v paradajkovej omáčke, nech má zajtra čo jesť

dasa_, Ut, 05. 12. 2017 - 09:30

jaaj, u nas so sladkostami tazko. U nas ich ma syn volne pristupne. Kedykolvek.

Dokonca, ja viem, ze je to na odsudenie, ale dostava kazdy den do skoly. Kym chodil na zakladnu, tak aspon ako tak ranajkoval a do skoly dostal jablko. Ine ovocie ignoruje. Lenze prisla stredna a asi nervy. Ked som ho prinutila rano ranajkovat, tak to stihol vyvratit este doma. Po opakovanych marnych pokusoch som rezignovala. Desiatu odmieta, jablko uz nechce. Respektive, ked sme nanutili, nosil domov.

predstava, ze bude az do obeda hladny sa mi nepacila. Tak dostava sladkost. Niekedy nezje ani tu. Ale to pride domov uz znacne rozladeny.

Takze sladkosti ma. Rôzne. Lebo zase cokolvek zdaleka sa podobajuce na zdrave odmieta. Takze dat mu do cizmy horalku, to ako keby som sa pomylila a zle nachystala desiatu.

Este snad nejake oriesky by sa dalo....

balalajka, Ut, 05. 12. 2017 - 10:37

Tak k sladkostiam majú prístup tiež, ale zas nie na desiatu - teda dúfam, že to tak neriešia, lebo keď štartujem do roboty ja, chlapci sladko spia. Navrhujem čipsy do topánky a iné pochutiny Veľký úsmev .... z niečoho od Mikuláša ho predsa brucho bolieť musííííííí!!!!

Ja len tak nesmelo ... a mlieko na raňajky - protein ... či trápna som? Veľký úsmev Lebo ako zasýtiť ako jedno jedlo, sladké to je po umeline, ale však aj taký že so stéviou majú, ale neviem ako chutí ... a môže nosiť veliké kýble toho, tak môže byť dôležitý Chichocem sa .

dasa_, Ut, 05. 12. 2017 - 10:47

Stratila som odvahu skúsať. 

On ranajky toleruje, ale vyhradne po 10 hodine rannej... Dovtedy ma s tym problem hlavne jeho zaludok. Posiela to prec :)

Ako o vyzive sa bavia - zistila som, ze si porovnavaju svoje BMI. Lenze zistil, ze na rozdiel od spoluziakov ma presne take, ako odpoveda jeho veku a vyske, takze tym to pustil z hlavy.

balalajka, Ut, 05. 12. 2017 - 10:55

Nečudujem sa, že si prestala skúšať. A tak, ono hlavne že mu to vyhovuje. Ako sú dni, keď ani ja ráno nejem a to som od 4,20 na nohách a rovno o 11,30 obedujem. A tu som. Pohoda. Akurát, že ak mi ide dolu tlak, tak mám po ruke kávu, čaj, cukor, med. Nenechám aby ma hlava bolela. Hlad je ok, to je v poriadku aj u deciek podľa mňa.

Na BMI mám vlastný názor, hlavne po tom, čo mi vyšlo, že mám schudnúť ešte 12 kíl a podľa obvodu pásu som o centimeter menej ako dáva tabuľka  Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe. O 12 kilov menej u mňa už anorexia - len tak mimochodom.

Kamila, Ut, 05. 12. 2017 - 10:59

To ako naozaj? sak by si sa uplne stratila Úsmev

balalajka, Ut, 05. 12. 2017 - 11:11

Vážne.

Ono všetky tieto merania sú na prd s prepáčením. A dokonca aj tie merania špeci drahé na strojoch. Máš tam odchýlku v meraní percenta tuku. Kašľať na to.

Hlavne cítiť sa treba dobre. Mrkám

Iwa, Ut, 05. 12. 2017 - 22:35

Súhlasím Áno Už vyše mesiaca mám rovnakú váhu, ale pred mesiacom by som mohla len snívať, že sa natlačím do nohavíc v. 36. A teraz sú mi 38-čky veľké, na opasku došli dierky Veľký úsmev  No, neviem, či budem takáto HAPPY aj po Vianociach Hambím sa

adris, Ut, 05. 12. 2017 - 12:58

NIE nie si trápna, moji si vyslovene želali proteín vanilkový, tyčinky prot. z D. Lebo vraj čo budú raňajkovať? a večerať?

balalajka, Ut, 05. 12. 2017 - 13:35

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev ...tuším máš doma klasikov ... že vanilkový Úsmev ... taký len ja tuším kupujem, čo poznám. Aj to hlavne preto, lebo najlepšie sa s ním pečie pre "neutrálnu" chuť koláčov.

Inak - dosť drahý Mikuláš - klasická čokoláda by bola lacnejšia Chichocem sa

anjeli, Ut, 05. 12. 2017 - 12:57

A ja konečne hlásim, že úloha dňa splnená... Mikuláš nakúpený, pripravený vo vrecúškach, večer niekoho poverím bojovou úlohou nadeliť do čižiem... lééénže u nás už dobrých 8 rokov fungujeme na ušitých čižmičkách pre každé dieťa jedna, nakoľko mali topánky len po členky a to by bol véééľmmi chudobný Mikuláš, ten by sa nerátal. Takže ani topánky čistiť netreba /inak to je nový trend, že chalanisko si kúpi značkové boty a sám bez príkazu a vyhrážania si ich čistí? A to aj mimo Mikuláša PrekvapenieVeľký úsmev.To doteraz nejak neboloChichocem sa, ale teda zvyknem si ak je to teraz "moderné"Váľam sa od smiechu po podlahe/. Fú, ale som sa rozpísala, načase ísť aj niečo porobiť...

balalajka, Ut, 05. 12. 2017 - 13:37

Pevne dúfam, že je to trend a dorazí aj k nám! Teším sa a idem ho vyzerať z okna, či už ide, aby som mu dvere otvorila (tomu trendu). Veľký úsmev

anjeli, Ut, 05. 12. 2017 - 13:42

Veru treba veriť Veľký úsmev alebo aspoň dúfať, že to nie nejaká pobláznila hlavu a on sa snaží urobiť dojem aj cez čisté topánky /kam sa to dievča pozerá ak nie do očí Hambím sa/, ale že to začína byť "in". Aspoň chvíľu budem aj ja v tomto smere naivná Chichocem sa.

Inak ak nepríde tento trend aj k vám, tak nechaj aspoň Mikulášikovi to okienko pootvorené /ak nepríde ani ten cez otvorené okno, tak prechladnutie alebo vysoký účet za kúrenie určite Veľký úsmev/.

balalajka, Ut, 05. 12. 2017 - 14:11

Sopeľ už máme! Inak, vieš, že nádcha ale aj choroba vraj prejde, ak ju posunieš ďalej? Váľam sa od smiechu po podlahe

anjeli, Ut, 05. 12. 2017 - 18:10

Môže byť... u nás si ju posúvame navzájomVeľký úsmev, jedného prejde, druhý chytíChichocem sa.

adris, Ut, 05. 12. 2017 - 13:00

Mikulášske je nakúpené, aj k banánom som sa dnes pretlačila davom. A že tam bolo hodne dôchodcov...Banány v zľave Mrkám

Iwa, Ut, 05. 12. 2017 - 22:36

Mám - všetko v aute. Len mladší junák furt nespíííííí. Dúfam, že nezalomím skôr ako on.

balalajka, St, 06. 12. 2017 - 06:39

A preto u nás chodí Mikuláš podvečer Veľký úsmev. Furt mám dilemu, kedy je lepšie aby ti bolo zle zo sladkostí. Teda mne z kupovaných umelinových sladkostí ešte zle nebolo, koláčom som sa horúcim síce uchvátila, aj záha zo zákuskov ma už pálila, ale také klasické bruchabolenie nič. Tak teraz neviem, či málo som tých sladkostí pojedla alebo mám také dobré trávenie. Váľam sa od smiechu po podlahe Ba nie! Raz som sa priotrovila z čokolády. To som veľmi málo jedla sacharidov a potom som zjedla skoro celú čokoládu naraz (PMS či návšteva rodiny? neviem už aký stresový spínač tam bol Chichocem sa). To mi bolo fest zle. Ale to tak celkovo.

Ale čo som chcela.

Furt neviem čo je lepšie - ísť spať s bruchom plným čokolády alebo ráno si s ňou brucho kaziť. Ja som za prvú možnosť skôr. A to z jedného dôvodu. Po sladkostiach sa fest dobre zaspáva. Veľký úsmev ... tak nech v škole nedrichmú.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama