reklama

Autom po východnej Európe počas Vianoc

Pridal/a filipka dňa 09. 11. 2017 - 21:43

reklama

Nuž, nebol to môj nápad. Našiel sa blázon, čo v partii horalov hľadal parťáka na cestovanie, he-he a ja som sa mu musela ozvať!  Bože, ísť len tak bezcieľne Bulharsko, Rumunsko, Srbsko, Albánsko, Macedónsko, možno až do Turecka. Parťák si bere lyže, chce niečo zlyžovať. Nejaké konkrétnu trasu nemáme, pamiatky, zaujímavosti, hory, na čo natrafíme po ceste... WAU! Poflakovanie presne podľa môjho gusta. Konečne možnosť využiť vianočné voľno, nebudem len sedieť na riti pri deťoch, ako vždy. A že chalana nepoznám? Som zvyknutá, nevadí mi to, ja mám šťastie na normálnych ľudí. Aj na túry sa trepem s chlapmi vo dvojici (FB stránka "parťák na hory") a normálnych a slušných ich je stále veľa. Spacák, mačky mám, nepremokavé gate som kúpila pred dvoma týždňami.

Jediný detail, čo dolaďujem, je sponzor. 500. Ano, hľadám dobrodincu. Som ochotná si to odpracovať na aktivačných prácach typu - vyzbierať bordel popri cestách (nejaký čas to tam udržiavať), prípadne ak je niekto z Martina - upratovanie, práca v záhrade, na poli, výpomoc na stavbe... čokoľvek normálne. Ja pracujem rada :) Zarábať sa učím, trošku mi to trvá, čo už.  

Okrem peňeži vás babizne poprosím o jednu jedinú myšlienku denne: a nech to tej trafenej ženskej víde. Viem, že také niečo funguje - popriať niečo dobré, aby sa mi to splnilo. Lebo sila skupiny je väčšia ako sila jednotlivca. Tiež, som zmierená s tým, že ak to nevíde, nejdem sa vešať, víde niečo iné. Ako inšpirácia na ktorékoľvek iné Vianoce, je to tiež fajn.

- Preboha, ale čo tvoje deti a  VIANOCE??? - He-he, ja a Vianoce. Neoslavujem. Pre mňa je to pár dní voľna, nič viac. Už niekoľko Vianoc sme "oslávili" bez darčekov, deťom som vysvetlila, že na darčeky nemám (všetko čo potrebujú majú, menšia už nemá astmu, moja zásluha) a to, po čom im srdce piští im kupujem počas roka, ked sa peňažne zadarí. Takže vlastne, my máme Vianoce xkrát do roka, he-he, len na Vianoce nie : D Tiež, naša "oslava" spočíva v tom, že máme čo jesť, je navarené (nič tradičné, varenie ma nebaví), kto chce ide na druhý deň ku starkým. A sedíme dva týždne doma, maximálne spácham nejakú túru ja sama, lebo deťúchom sa do hôr nechce. Lyžovať chodí menšia s dedom. Nuda. Čo už so mnou. Som tuláčka a bicykel s turistikou je pre mňa slabý odvar. Vydržať 16 rokov na mieste je výkon hodný medajly. 

Zarobiť si viem. Na Slovensku nie, tu robím "len" svoju vysnívanú prácu na čiastočný uväzok s dvoma brigádami. Už len pár rokov, kým aj menšia odíde na strednú a pohnem sa trochu inde. Ale mne je aj teraz dobre, priam úžasne. Pred dvoma rokmi ma zobral priateľ cez leto na dovolenku do Grécka. Na motorke. Grécko ani more ma nezaujíma : D ale cesta bola fantastická. Zložili sme sa na trávu pri čerpacej stanici, prespali ako bezdomovci : D a ráno fujazdili ďalej. Už spolu nie sme. Na obzore je už iný blázon, ja by som chcela zažiť rok na Sibíri a možno by sme išli spolu. Ale to je naozaj dosť ďaleké sci-fi, na to si určite zarobím už sama. Žobranie neni bohvie čo. Len zase viem, že keby som bola JA na tej druhej (prachatej) strane a stretla normálnu, slušne drzú babu, čo vie zo seba vymáčknuť čo chce, prečo, je ochotná aj pohnúť zadkom, dala by som jej aj dve stovky viac, než si pýta. Nech si to užije. A ja viem, že ak si neužijem tieto Vianoce podľa svojich predstáv, vždy je šanca, že tie nasledujúce, budú ešte lepšie ako moje predstavy. Som blázon? Ano. Čistokrvný :) Ale takto mi to vyhovuje, takto ma to baví.

Svetu mier a Slovensku normálnych politikov : D


reklama

reklama

Kamila, Št, 09. 11. 2017 - 22:48

Jaj, návrat stratenej dcéry. Úsmev Filipka vitaj, doma. Dobrodružná povaha sa nezaprie v žiadnom prípade. Ako ten čas letí, to už také veľké deťuchy máš? Prajem splnenie snov, nielen cestovateľských a parádny výlet, či najprv, nech sa Ti naň podarí zarobiť, v "športke" vyhrať. Objímam

adus, Pi, 10. 11. 2017 - 10:59

Ja som veru tiež neverila vlastným očiam ... som si najprv mysela, že niekto "vytiahol" starý príspevok tým, že k nemu dal komentár ... 

Filipka, okrem tých pozitívnych myšlienok neviem pomôcť, ale určite budem urputne držať palčiská, nech ti to vyjde!

filipka, Pi, 10. 11. 2017 - 22:47

Ďakujem baby, aj podpora sa ráta. Teším.

Jednu žabu už mám na strednej a na intráku, to mám skoro veget a druhá ešte 5 rokov a bude na strednej tiež. Ale všetci čerti so mnou šijú už teraz. Aj písať mám chuť, tak uvidím, či mám o čom.  

Kamila, So, 11. 11. 2017 - 18:36

Píš moja, píš, trochu sviežeho vetra by sa tu zišlo. Tie tvoje turistické výpravu znejú veľmi dobrodružne ... Úsmev

filipka, So, 23. 12. 2017 - 14:13

nuž, pokračovanie je také klasické, neknižné, ale ako zo života -  nešla som. Čo bolo aj dobre, lebo deculo mi skončilo v nemocnici a ja som aspoň bola s ňou. Parťák mal tiež nejaké extra výdavky a cestu odložil. He-he, aspoň nemusím zháňať iného blázna a mám sa celý rok na čo tešiť. Ale skvelá správa - našla som si lepšiu brigádu a peniaze ku mne prúdia aj takto. Juch! Teším sa, cením si. Už som videla ďalší zaujímavý oznam - v máji vlakom na dva týždne pozrieť Bajkal. V máji ale nemám voľno. No budem mať dosť peňazí, he-he, takže už budem môcť špekulovať a vymýšľať a užívať si niečo. Uvidím. Sama som zvedavá, že čo, lebo aj Ski alp sa mi páči, rada by som sa bláznila aj takto, tak som zvedavá  čo si vychutnám, ako to život zariadi, poskladá, čo mi dopraje... Vidím, že veci sa hýbu v môj prospech a začínam žiť tak, ako sa mi to páči. Teším. Ďakujem baby za podporu :)

Viem, že nemá význam strašne silno niečo chcieť, tlačiť, slintať a obrovsky sa snažiť. Stačí si počkať, pokojne a sebavedomomo vedieť čo chcem... a život mi to dopraje. 

 

Kamila, So, 23. 12. 2017 - 14:51
To znie optimisticky, nech sa ti darí a všetko je tak ako byť ;)
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama