reklama

Po Vianociach

Pridal/a dasa_ dňa 08. 01. 2018 - 07:33

reklama

Pred chvíľou sa zavreli za synom dvere a ja som si uvedomila, že je definitívne po Vianociach.

Znova mám ten každoročný pocit, jak je naša obývačka obrovská. Včera sme spratali vianočný stromček a to sa zrazu zdá, že je priestoru a priestoru. Skoro ako v tom starom židovskom vtipe, keď prišiel Kohn po radu za rabínom. Mal malý dom a 12 detí a tak sa pýtal rabína, čo má robiť. A ten mu odporučil, aby na týždeň zobral dnu ešte aj kozu s kozliatkom. Po týždni mu ju kázal vyviesť von. A keď sa Kohna spýtal, či sa mu jeho izba stále zdá malá, ten odvetil, ale kdeže, máme tam miesta a miesta PohodaVeľký úsmev

Neviem, aké boli vaše Vianoce. U nás relatívne pohodové, aj keď prišlo pár stresujúcich okamžikom. Ak mám povedať pravdu, tak som vlastne rada, že je už po. Že sa zase všetko dostane do bežných koľají. Žiadne prispôsobovanie sa čomukoľvek, ale poriadok a rád vo všetkom Úsmev. Tuším fakt stárnem a potrebujem svoje zabehané koľaje ...


reklama

reklama

Kamila, Po, 08. 01. 2018 - 08:54

Na rovinu, je mi smutno, ani nie tak za sviatkami ako prazdninami, ze musim skoro vstavat, aj ked kvoli lekarom, som tak ci tak dlho nespala ani medzi sviatkami. Co je to rutina? Uz by som tu svoju potrebovala Úsmev Stromček sme spratali skor, skoro zvadol, budem musiet dlhsie vydrzat s jeho stavanim ...

lienka, Po, 08. 01. 2018 - 11:59

Január býva pre mňa ťažkým mesiacom... znova sa naštartovať

aj počasie mi dáva zabrať

a sviatky boli pekné, ale stačilo

aj psychológovia hovoria, že stereotyp je dobrý

tak hor sa zapasovať do dákych svojich koľají

ale priznám sa, že si plánujem zopár drobných radostí, aby som prežila tento povianočný čas

 

balalajka, Po, 08. 01. 2018 - 12:14

Áno - velebím Máriu Teréziu a jej zavedenie školskej dochádzky. Veľký úsmev

To besné nejak poslednú dobu ostávalo.

Stromček som odzdobila, ozdoby uložila, kúpila sviečky v zľave na budúci rok do venca (červené ako som sa dočítala), stromček ešte čaká v izbe na logistiku do krabíc a cestu na povalu, ale to je detail - hlavne, že mňa sa už nejak fyzicky netýka a prebehne DÚFAM, bez môjho pričinenia Úsmev.

Vianočnú myš s vencom vystriedala orchidea a uvažujem, že srdiečko na dverách s vianočnou stuhou len prestuhujem, však za chvíľu je tu Valentín, asi budem mať celoročnú ozdobu a striedať budem len mašle Váľam sa od smiechu po podlahe.

val, Ut, 09. 01. 2018 - 15:34

Marii Terezii dakujem aj ja Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe vcera vecer si hovorim ako mi je dnes pohodovo a to som zistila, ze vdaka skolskej dochadzke, ktora sa konecne vratila do povodnych kolAji. Prazdniny sme si ozaj uzili, oddychli sme si neskutocne skor ako 9 sa nikto nezobudil, a to ani moj mm, ktory bezne cez vikedny strasi uz o 7.  Skoda len ze sme bez snehu, boli sme na par prechadzkach ale biely pes prisiel domov cierny a my od blata az po usi esteze som zvyknuta s cyklokrosu Chichocem sa Stromcek uz tiez nemame vcera som dala byt do povodneho stavu, opat zaciname s treningami takze bude veselo 

púpavienka, Po, 08. 01. 2018 - 12:44

Ja stromček stále mám, až tak veľmi k odzdobovaniu sa mi už nechce. Schudla som dalšie kilo, takže madľlová torta s tvarohovým krémom mi neublížila / naučila som sa konečne upiecť super piškot bez kypridiel a aj so špaldovou múdou/.

Som nabitá energiou ale nič sa mi nechce robiť, mám pocit že po neviem koľkých desiatkach rokoch nemusím nič, ani len tvoriť, ani puzzle skladať ani nič - toto som už skoro zabudla.

Občas si musim uvariť aby som neumrela, ešte že mám hydinu a musím ráno vstať  a pod. povinnosti, lebo by som sa už doopravdy zleňošila.

Je mi superSlnko

Kamila, Po, 08. 01. 2018 - 13:08

Blahozelam k torte.Áno Ano, aj take treba vediet nic nerobit, nie jednoduche. Áno

púpavienka, Po, 08. 01. 2018 - 13:26

Ďakujem, torta je skvelá už som zjedla 2 a to že oddychujem a nič nerobím - je niečo čo som musela prijať a možno preto nič neriešim. Naozaj je to skvelý pocit, len nejako rýchlo mi ubehli tieto pre mňa lenivé Vianoce.

Iwa, Ut, 09. 01. 2018 - 16:42

Stromček stále máme. Ja sa teším, keď ráno vstávam za tmy a stromček mi svieti... nie sú tie rána také odporne tmavé. Tohto roku to bude dlhšie trvať, kým bude ráno vidno, lebo vstávam o 6:00 Veľký úsmev Ale už sme aj na MDŽ odzdobovali stromček.

Vianoce mám rada, ale už by som ozaj prijala, keby návštevy chodili k nám a nie my po pol Slovensku. Nie že by me nemali priestor pre príbuzných keby prišli aj na pár dní (samozrejme, že nie všetci naraz), ale príbuzní majú milión výhovoriek, prečo nemôžu prísť. Tento rok aspoň Silvestra dáme doma, chalanov to už u starkých nebavilo.

Nábeh do "normálneho" režimu bol strach a hrôza - včera som skoro umrela, keď som sa o 6:00 vymotala z postele Váľam sa od smiechu po podlahe v robote boli našťastie všetci prispatí, tak som sa tvárila nenápadne. Dnes to už bolo horšie, vedúci si spomenul, že by sa nám hodil ftp server, vraj mám spraviť Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe  Deti neriešim, ráno pri odchode zobudím, raňajky a desiatu majú nachystané, uvidíme na rodičku, či chodia do školy Mrkám Oni majú za úlohu zobudiť tatina, aby neprišiel do práce na obed.

Včera, keď som robila večeru, som sa prichytila pri myšlienke, či by som to vajíčko nemala vyfúknuť, aby som mala dosť škrupiniek na Veľkú noc - je to normálne?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama