reklama

Čítate ešte časopisy?

Kamila , 09. 01. 2018 - 09:03

reklama

Doba sa zásadne mení. Tlačené média vystriedal svet internetu. Nájdeme tam aj to, čo by sme ani nechceli. Kupuje si dnes vôbec ešte niekto noviny, keď správy je tak jednoduché prebehnúť na internete? Dievčatá, zvyknete si ešte kupovať a následne listovať, nedajbože aj čítať Mrkám časopisy? A aké?

Ja som zvykla posledné roky raz do mesiaca kúpiť časopis Zdravie, téma zdravia je vždy aktuálna, aspoň pre mňa. Len sa mi občas stalo, že som ho ani prečítať nestihla ... Potom keď raz za čas cestujem, viem si kúpiť časopis Moja psychológia. Nájdem tam zopár zaujímavých článkov, ale vždy aj trikrát toľko reklamy, že ma to prestáva baviť. Posledne mi staršia deva podsúva Evu, aby som zistila, že keď rýchlo prelistujem 3/4 časopisu v závere nájdem aj zopár zaujímavých článkov.  Len by som k nim aj lupu potrebovala, bo tak malé písmo ... Madam Evu si raz do roka kúpim. Chcela som si objednať jeden časopis z Čiech, ale nedá sa, môžem si ho tak akurát kúpiť s veľmi drahým poštovným, abo online. Len mne sa na monitore veľmi zle čítajú dlhšie texty. A ešte v NatGeo boli zaujímavé články, len tam zase nepomerne viac fotiek ako textu ...

Vrácmi akcie Z, zameranej na obudenie môjho mozgu, by som aj chcela čítať, len nie na PC, bo za ním sedím stále a moje oči majú dosť, len akosi som ešte nezistila, čo by stálo za to. Inak to so mnou začína byť vážene, prestávajú ma baviť romantické knihy. Hambím saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

Dievčatá, ako ste na tom vy s kúpou a čítaním časopisov. Dajte vša typy, čo podľa vás stojí za ten hriech. Úsmev


reklama


reklama

dasa_, Ut, 09. 01. 2018 - 09:23

Chodievame s manželom do kaviarne na kávu. A tam mu vždy poviem, aby mi priniesol zo stojana nie reklamné letáky na lesklom papieri. Lebo teda, keď listujem tie ženské časopisy, tak mi to fakt príde ako drahý leták. Aj keď teda nájdu sa tam občas aj zaujímavé články, ale kým sa človek ku nim prebojuje, tak to trvá. Ale na dovolenku si takýto časák celkom rada kúpim.

Mám predplatený časopis UĽUVu, len teda, neviem, čo so starými ročníkmi. Hromadí sa mi to doma, vyhodiť mi to ľúto. Takisto mi pravidelne chodí jeden zahraničný na podobnú tému.

A ostatné si kúpim z času na čas, možno raz, dva krát do mesiaca. Kedysi to bolo aj Zdravie, ale začala som mať pocit, že sa s tými chorobami príliš stotožňujem, tak nie.

No a občas si rada pozriem niečo o bývaní, aj keď keď som robila posledne prieskum, všetko mi prišlo príliš uletené, nič také, čo by mi vyhovovalo, nič, čo by ma inšpirovalo.

Manžel si kupuje relatívne pravidelne nejaký hokejový časopis. Ten aj prečíta.

A syn odoberá nejaký počítačový, aj keď minule konštatoval, že to, čo ho zaujíma si najde skôr na webe, je to rýchlejšie. Toto už len s istej nostalgie pozerá.

Kamila, Ut, 09. 01. 2018 - 10:21

Však toto, to ich rovno môžeme nazvať drahé reklamné letaky. Ako rozumiem, že z reklamy žijú ..., však robíme časopis Torty od mamy, viem ako to chodí, len to by aj nejaký obsah bolo treba.  Fakt ked si kupim casopis o psychologii, necakam clanky ani fotky o mode, kozmetike a sperkoch, jasne cast z toho je reklama cast ani nie ... A kvoli trom zaujímavým článkom ....

U nás ma MM predplatený PC revue, dlhé roky, viac menej, keď raz za čas cestuje aby mal čo čítať.

Teraz som namatkovo skusila casopis Tema, skoro ziadna reklama, nie je drahy a obcas aj zaujimave clanky, dam tomu sancu a uvidime

balalajka, Ut, 09. 01. 2018 - 09:34

Ja som na časopisy zanevrela. Mamina mi podsúva také tie Chvíľky pre teba a podobné, ale mne sa do klebetníkov s reklamou nechce - zbytočne zabitý čas si myslím. Mám rada Apetit - ten si rada aj prečítam ( recenzie, reportáž, postupy, nielen recepty). Potom taký obrázkový Krásny venkov alebo niečo také. Rituál pri služobkách Nemecko, Rakúsko (len dávno som nebola) je kúpiť si nemecký časopis - Landzeit zvyčajne - tam mám také tie pekné obrázky. Hlavne pre decká na projekty to kupovávam, vystrihujeme obrázky biológia, geografia.

Vo fitku na recepcií je športový časopis - netuším názov, viem že je tam aj Eva alebo niečo podobné a Zdravie. To ak mám chvíľu čas a čakám prelistujem.

No a hlavne u kaderníčky čítam časopisy - ale tak tie tam ona má, nekupujem. Minule strašne dobré číslo som našla, toľko zaujímavých článkov. Reku aj dve farby za sebou by som zniesla, toľko na čítanie tam bolo ... a potom kuknem, čosi kdesi sa mi zdalo zo showbiznisu poplatné dobe a hľa - z roku 2013 Veľký úsmev.

Každodenná politika ma nezaujíma. Tlak si viem dvihnúť aj sama, takže noviny ee.

lienka, Ut, 09. 01. 2018 - 10:07

čítavam Slovenku, ktorú si nosím od tety (82), ktorá si ju pravidelne kupuje.

Občas si kúpim Zdravie.

Nerada čítam z netu, na počítači som celý deň aj bez toho.

Kamila, Ut, 09. 01. 2018 - 10:14

Tiez to tak citim, ze cely den za PC, citat uz ozaj potrebujem inak. Ako vnimas terajsiu Slovenku. Aj moja babka voľakedy odoberala, posledne keď som si ju kupila, už som tam toho veľa pre mňa nenašla ...

lienka, Ut, 09. 01. 2018 - 12:22

beriem si naraz niekoľko čísel, takže si vždy nájdem niečo, čo ma zaujme.

Mám rada príbehy obyčajných žien s ktorými sa viem stotožniť

M.á.r.i.a, Ut, 09. 01. 2018 - 13:28
Voľaledy som si denne kupovala noviny a časopisy, moja "stánkarka" ma už čakala s pripravenou kôpkou. Boli tam od Slovenky, Života až po Pyramidu a 100+1 a Burda...to už niektoré ani nepamätáte. Postupne vďaka internetu som vynechala denníky klebetníky, týždenníky a mesačníky som opúšťala postupne pre ich obsah...75 strán z toho 50 reklama. Odchodom na dôchodok som to zredukovala a ostalo mi Dobré jedlo a Gastro. Mám ich už neúrekom ročníkov a dávam si ich zviazať .
Kamila, Ut, 09. 01. 2018 - 15:42

Burdu som este aj ja kupovala,a le to bolo ozaj davno. Ale na 100+1 a Pyramidu som uz zabudla, tie boli o rom?

M.á.r.i.a, Ut, 09. 01. 2018 - 16:55

Pyramída bola mesačník, ktorá vlastne bola taká encyklopédia...vlastne šiel podľa abecedy. 100+1 boli zahraničné zaujímavosti vo vede, technike umení, história, cestovanie a pod.  No a Burdu som kupovala najprv v Tuzexe Chichocem sa potom už bola aj v stákoch aj detskú a hurá nakoniec som skočila pri Burde Plus ( čísla od 46....)Hambím sa

Iwa, Ut, 09. 01. 2018 - 22:56

Mám predplatený RUD, občas si kúpim nejaký tvorivý alebo o bývaní (Rozmarýna, Burda, Anna, hlavne nemecké, v slovenských sú nápady a návody, ktoré nájdem aj na internete, nič sa z nich nové nenaučím), niektoré si prelistujem v knižnici. Celkom pravidelne si kupujem Nota Bene - mám dobrý pocit, že tí ľudia sa snažia niečo robiť, nie iba žobrať, ale hlavne sú tam dobré články, zaujímavé, na zamyslenie, nie že o 2 hodiny neviem, o čom som čítala. Tie ženské klebetníky si  prelistujem u mamky, akurát tak horoskop si prečítam, všetky tie pravdié príbehy a rady sú o ničom.

Deti majú preplatené ABC, mladší to aj číta - aspoň niečo, keď z kníh ho máločo zaujme. Dennú tlač/správy máme predplatené na webe, občas ani nestíham prečítať, je toho veľa.

Vytlačený časopis mám veľmi rada, sadnem si s mamkou v kuchyni alebo vonku, listujeme časopisy, klábosíme, pijeme čajík a je nám fajn. Aj doma alebo na dovolenke mi je príjemnejšie posedávať s vyloženými nohami na balkóne a čítať papierový časopis, ako čumieť do tabletu - veď keď svieti slnko, ani nie je nič vidieť a na porážku je, keď sa vybije alebo vypadne wi-fi Chichocem sa keď je všetko iba "online". a ešte strážiť na pláži, aby to niekto nešlohol :/

Voľakedy mamka odoberala Dorku, to som mala rada, aj Praktickú ženu, ale dnes sú už o ničom. Niekedy sa viac oplatí kúpiť si knihu, keď sa chcem niečo nové naučiť, ako časopis. Rozsah/obsah v porovnaní s cenou je u knihy v ďaleko lepšom pomere, než u časopisu.

Janka086, St, 30. 01. 2019 - 15:56

Ahojte, ja som prešla na online magazíny. Rada čítam, avšak už nemám toľko času ako kedysi. Výhodou je že ich môžem čítať viacmenej kdekoľvek. Tiež mi bolo vždy ľúto keď som staré magazíny mala vyhadzovať (samozrejme do zberu), pretože veď čo ak by som si ich chcela znovu prečítať?) Viem, že papier je papier, ale na to sú podla mňa skôr knihy ako magazíny. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama