reklama

Potravinové doplnky

dasa_ , 11. 01. 2018 - 10:01

reklama

Ja viem, toto môže byť ostro výbušná téma PohodaPohoda Tak pevne dúfam, že raklamu ustriehneme ÚsmevÚsmev

Narazila som na zaujímavý článok od športového lekára,. Dr. Maloviča. Hlavné, čo ma v tom článku zaujalo, bola stať o koenzýme Q10. Viem, že to bol chvíľu veľký hit, dokonca je to aj v pleťovej kozmetike. Nejaký som mala aj ja, ale veru, na účinok si už nespomínam.

V článku píše o tom, že už roky nevychádza z domu bez tabletky tohtho koenzýmu. Vysvetľuje to tým, že je to vlastne pohonná látka pre mitochondrie v bunkách. A že to je ten základ.

Nerobím to často, ale nabehla som do lekárne. A hneď som doma naordinovala jednu tabletku denne pre každého. Užívame cca týždeň a celkom ma prekvapilo, že oboch chlapom sa rozbiehala viróza. A napriek tomu, že nastúpili do práce či do školy, choroba neprepukla. Aktuálne sa zdá, že odišla. Či mám svoj príliv energie pripisovať zrovna tomuto, to by som zase až tak optimistická nebola PohodaPohoda.

Máte s tým nejakú skúsenosť?

V članku sa spomína aj serrapeptáza. Celkom ma zaujíma aj tá, aj keď tu je to už iná cenová kategória, o tom zatiaľ uvažovať nebudem

Ak by niekoho zaujímal pôvodný článok, tak potom čítajte

 


reklama


reklama

Kamila, Št, 11. 01. 2018 - 10:32

Tie doplnky riešim aj ja či, už voľnopredajné z lekárne, alebo bylinkové a homeo, to si nechám na inú debatu. Hlavne, keď MM, pozrie na účty za tieto doplnky za posledné obdobie, .... keď sa snažím podporiť liečbu u staršich dvoch detí, rekonvalecencia operačných rán, chornických rán .... Nie jednoduché.

Spominaná serrapeptáza, bude asi vzdialenejšou obdobou wobenzynu, profyzinu, všetko drahé enzýmové záležitosti, z rôznych zdrojov, ktoré okrem iného riešia zápalové procesy, aj klbové ..., ak som to dobre pochopila tak aj riedenie rôznych "tekutín" , ktoré pri zápaloch, ranách  vznikajú a uľahčujú tak ich vstrebávanie lymfatickým systémom...? Len z diaľky laický pohľad.

K tomu u nás beží Imunoglukán,najmladšia s Hit berie pravidelne a staršie na podporu rekonvalescencie. Najnovšie som nabehla aj na Tryptofán, ktorý by mal podporovať tvorbu serotonínu, ale aj melatonínu, či čo to zodpovedá za spanie ..., v kombinacii s magneziom. Zda sa mi to lepsia verzia ako antielipticke lieky od neurologa.

 A idem skúsiť aj koenzym Q10, pretože u mňa je najväčší problém nedostatok energie a predpokladám, že to bude záviesieť aj od energetickej bilancie buniek. tazko sa mi realizuju akekolvek zmeny v zivotosprave, ked som rada, ze som rada.

Aj drahému vysvetľujem, že keby sme žili zdravšie, viac pohybu, viac v prirode, viac zeleniny, menej stresu, to všetko by sme nepotrebovali. Zatiaľ sa mi tak nedarí žiť, tak ratujem, náznaky problémov ... Viem, že klasická medicína, je dôležitá, toľko stretnutí blízkeho druhu čo si teraz úžívame s chirurgmi ..., ale chemii,  až tak neverím, aj ked jasne, tie doplnky sa bez nejakých pridavných látok nezaobídu. Uvedomujem si, že  monohými zadravotnými problémami, je naša psychika, fungovanie, ale na rovinu žiadna sranda sa z toho vymotat ..., takže si pomáham barličkami,  a hlavne keď úlohou mamy, je byť aj rodinným šamanom ..., už len dozrieť do vyššieho levelu. Riešim deti, a pri tom, by som potrebovala dať dokopy seba. Toto je teraz akútne .... 

Som vďačná sa duše a telo hojivú jogu ..., len by jej chcelo viac ako 2x do týždňa. Úsmev

dasa_, Št, 11. 01. 2018 - 10:47

Vidíš, ja som zabudla, že ma lekári nútia jesť kyselinu listovú. Napriek tomu, že jej mám v strave určite dosť, dostávam mega dávky. Vraj to vyplýva z mojej genetiky.

Mne by celkom stačili pravidelné prechádzky. Včera som chodila s dvojičkovým kočiarom viac ako 1 a pol hodiny. Tak rozmýšľam, jak toto zladiť s prácou, ich spaním, dochádzaním. To by bolo priam ideálne pre mňa.

Mmch, kúpila som si také tie inteligentné hodinky, čo počítajú kroky. A včerajšie mi vôbec nezarátalo, lebo ten veľký kočiar musím oboma rukami kerovať :)  Potom sme to doma rozoberali so synom a došli sme až k teórii relativity :) Zrejme je vo vnútri nejaký gravitačný senzor plus nejaký akceleračný senzor. Aby falošne nevyhodnocovalo napríklad aj cestu autom alebo autobusom.

anjeli, Št, 11. 01. 2018 - 11:35

No  napíšem nie z vlastnej skúsenosti Úsmev. Pred tromi rokmi som nevedela, čo kúpiť svokre pod stromček, keďže v novembri má meniny, v januári narodky, tak tie Vianoce ma úplne dostali... Keďže oblečenie a dekorácie som mala poriešené na iné sviatky a zhodou okolností manžel obdržal ako prémie darčekové poukážky, naklusala som do lekárne a začala sa radiť. Svokra patrila k ľuďom, čo zápal hrdla, chrípku a podobné "radosti" riešili niekoľkokrát za zimu a dosť často aj počas zvyšku roka. Okrem hlivy mi magistra poradila aj Q10. Formou pokus omyl som darovala tento darčekový košík svokre a ona po troch mesiacoch začala spievať ódy. Nielenže si zlepšila imunitu, ale ako bonus jej  stavy "nič sa mi nechce", "som unavená, ubitá, bez nálady" sa upravili, napriek tomu že kávu kvôli vysokému tlaku vyradila, vládala, stíhala. V tom čase žil ešte svokor a život s ním nebol jednoduchý na psychiku... u nej sa aj po tejto stránke rapídne zlepšil, zrazu pohoda, klídek.  Po roku som znovu bola v úzkych a keďže jej prvý krát darček urobil radosť, znovu som nakúpila Q10 a hlivu. Tešila sa rovnako ako naše deti z darčeka. Tento rok už ani nepíšem, čo som jej dala, lebo už budem za "nekreatívca", lenže ona nato nedá dopustiť. Jednoducho pochvaľuje si to a žiaden placebo efekt by netrval takto dlho. A tak mi napadlo, že si ho nasadím zrejme aj ja... lebo som ako vyšťavený citrón, tak uvidíme.

dasa_, Št, 11. 01. 2018 - 11:39

No super, niet nad skoro vlastnú skúsenosť.

Vidíš, o tej svokre možno aj ja pouvažujem, narodky má vo februári, uvidím, ako to bude ďalej u nás prebiehať.

dan-cula, Št, 11. 01. 2018 - 15:57

prečitajte si Jána Hnízdila..český lekár pre niekoho šarlatán..všetko máme v hlave..Kvietok

Kamila, Št, 11. 01. 2018 - 16:25

Jasne, že všetko máme v hlave, len ak riešim zdravie dalsich dvoch troch mladych ludi, tak to im obsah hlavy nezmenim, a nemozem cakat, ze to stravia sami hned a zaraz, ked je problem akutnejsi. A tej svojej hlave akosi tiez neviem povedat tri styry uz ... Verim, ze psychosomatika je velmi dolezita ..., len vymotat sa z chaosu vo vlastnej hlave nie je sranda ...

Dzeny, Pi, 12. 01. 2018 - 15:53

Hnízdil je v mnohých veciach fajn, ale občas utne. Hovoriť celiatikom, že majú jesť lepok, že si to telo vyrieši, to je dosť cez čiaru. Inak sa s ním v mnohom dá iba súhlasiť:) 

Evka1223, Pi, 12. 01. 2018 - 18:32

Nemyslím si, že je to cez čiaru. Telo si vie veľa vecí, ak nie všetky, vyriešiť, kým má na to podmienky. Mnohé problémy spôsobujú parazity a organizmus vykazuje symptómy ochorenia napr. aj celiakie.

Koľkí boli na takéto vyšetrenie? Jedná vec...druhá vec je, že u nás sa tieto vyšetrenia podceňujú a sú na veľmi všeobecnej úrovni. Na lekárskej fakulte sa predmet parazitológia presunul do nepovinných. Nezájem....a pritom je to v dnešnej najrozšírenejšia pliaga útočiaca na naše zdravie.

Žena - nádor v mozgu - pitva ukázala zakukleného červa!!! Mladé dievča - problémy s dýchaním - dg. cystická fibróza - vyšetrenie na parazity - v pľúcach lokality s červami.  To vyšetrenie prebehlo až po niekoľkých rokoch útrap, kedy absolvovala snáď všetko, lebo symptómy cystickej fibrózy vyšetrenia nepotvrdili....tak z čoho to má? Je hypochonder! Aj taký padol ortieľ. Vďaka neúnavnej matke, ktorá sa neuspokojila s výsledkami a postojmi lekárov.....pátrala, čítala, hľadala..... až našla. Našťastie dievča žije, nanešťastie s polovicou pľúc,...ale žije! Bývalá športovkyňa, dnes invalid, ale žije aj keď s obmedzeniami. Celé to trvalo od prvých príznakov až po potvrdenie príčiny 10 rokov!  Celých 10 rokov bola tá s cystickou fibrózou. Smútok  

Kamila, Pi, 12. 01. 2018 - 18:39

Len s tymi parazitmi si samotne telo neporadi, ani zmenou spravania, zivota....  Hlavne pokial nevieme o tom, ze na pricine su parazity ... a ako s nimi nalozit.

Evka1223, Pi, 12. 01. 2018 - 20:02

Akoby nie, keď má na to podmienky? Zmenou životosprávy určite...a to nezahŕňa len zmenu stravy. Je to zložitý a náročný proces pre nás ako súčasnú civilizáciu, ale v konečnom dôsledku je jednoduchý. Zdravé telo, ducha a myseľ parazit samozrejme nenapadne. Nemá tam podmienky. Ak sa tak stane, príčinou je nejaká nerovnováha.  Všetko však nie je len o parazitoch, ale aj o našej nevedomosti, pohodlnosti a (ne)vyspelosti.

púpavienka, Št, 11. 01. 2018 - 17:35

Super že vám pomáhajú, no ja im neverím nakoľko ich moje telo odmieta a je jedno v akej podobe, či v podobe tabletky či krému.

Iwa, Ne, 14. 01. 2018 - 21:45

V novembri som  nabehla do lekárne pre magnézium, lebo som zase začala dostávať kŕče do nôh + som chcela niečo na podporu kĺbov, nech ma nebolia po jednom tréningu. Zhovorčivá lekárnička mi poradila namiesto Manézia práve Q10 (a ešte kolagén na kolená). fakt je, že často si spomeniem až po pár dňoch, že som si tie "vitamínky" zabudla zobrať, ale kŕče postupne prestávajú, aj keď nie tak zázračne, ako s magnéziom. Cítim, že pohyb 1x týždenne nestačí, musím niečo pridať. Od nového roka si nosím do práce desiatu - 1 kus nejakého ovocia, tak hádam aj takto trochu doplňujem vitamíny.

Zajtra si konečne pôjdem pre výsledky preventívky. Ale myslím, že keby niečo nebolo v poriadku, tak by mi lekárka volala.

Kamila, Po, 15. 01. 2018 - 13:30

Men raz v lekarni poradila, ze pri bolesti hlavy, migrenacha ak sa s tabletkou do bolesti vezme sucasne aj magnezium, ucinok sa dostavi ovela rychlejsie. Presli sme doma na polovicne davky,gramaz ucinnej latky, tabletiek do bolesti, hlavy nas na striedacku s MM obcas zlostia a pomaha to ...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama