reklama

Stretli ste sa už s e-Zdravím?

dasa_ , 15. 02. 2018 - 22:41

reklama

Elektronizácia ma celkom zaujíma. Aj tá zdravotnícka. Dokonca som v tej oblasti istý čas pracovala. A tak som bola veľmi zvedavá, jak to beží. V tlači som čítala dva úplne rozdielne príspevky. Jeden tvrdil, že používajú všetci. A druhý, že málokto.

Tak som bola zvedavá na to, čo uvidím v praxi. Absolvovala som v novom roku pravidelné návštevy dvoch odborných lekárov. Oboch považujem za celkom zdatných v otázkach výpočtovej techniky. Nikde som nič nevidela, tak som sa spýtala.

Pán doktor sa na mňa útrpne pozrel a ukázal mi poličku, kam to odhodil.

Dúfala som, že aspoň pani doktorka to používa. Sestrička mi povedala, že na tom vystavuje pani doktorka recepty. No nie. Síce vystavuje elektronicky recepty, ale nejak to s tými čítačkami OP nesúvisí. Po otázke som dostala dosť dlhú odpoveď, prečo to nepoužíva. A priznám sa, odpovedi som rozumela. A teda, ani neviem, či by som dala súhlas so spracovaním mojich údajov.

Mmch, problém bol aj v lekárni. Dostala som síce recept s čiarovým kódom, ale nejak štrajkovalo pripojenie v lekárni...

 

Celkom by ma zaujímalo, či sa už niekto v praxi v novom roku stretol s lekárom, ktorý priamo v ordinácii pracuje s novým systémom, t.j. okrem iného pristupuje do systému cez čítačku OP a všetko ide elektronicky.

 


reklama


reklama

balalajka, Pi, 16. 02. 2018 - 10:21

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Toho roku som absolvovala 3 preventívne prehliadky. Ani jeden lekár po mne nechce občiansky. Ba klamem - očná chcela, lebo nerobí s poisťovňou a potrebovala ma nejak identifikovať. Takže tak.

dasa_, Pi, 16. 02. 2018 - 11:19

ja si vlastne uvedomujem, že som absolvovala 4 lekárov v tomto roku - zabudla som na moju príhodu so psom. A ani jeden to nepoiužíval. A to som sa zase dnes dočítala, že vraj všetko je OK, tuším 80 tisíc lekárov sa pripojilo.... Tak by ma celkom zaujímalo, kde sú.

adus, Pi, 16. 02. 2018 - 12:05

Aaale, prosím ťa, ak to funguje tak ako zaručený elektronický podpis, tak sa nedivím, že to všetci hodili do kúta. Po tom, čo zistili to bezpečnostné riziko a vlastne všetkým, čo to mali dovtedy vybavené to "zrušili", tak vlastne nikoho nejak extra neupozornili, že si to musia spraviť nanovo. 

To by ešte bolo fajn, lebo veď, človek by si myslel, že keď bude napr. komunikovať s tou svojou "schránkou", tak príde na to, že niečo nesedí ... ale trt. Aj s neplatným EP sa celý systém tvári, že funguje - MM tak tuším niečo podával k dani z motorových vozidiel alebo také čosi - no, ak by si to nešiel na úrad overiť osobne, tak by si myslel, že je všetko OK - a nebolo ... až potom zistil, že si musí ten EP obnoviť a až potom môže fungovať

dasa_, Pi, 16. 02. 2018 - 12:09

cez ten OP to celkom funguje. U nás doma sa to používa denne. Dokonca to ušetrilo dosť peňazí. Len teda, zrejme pre špecifickú oblasť.

Preto ma zaujíma, ako bude fungovať toto.

Lebo ja som niečo podobné a celkom funkčné zažila ešte pred revolúciou v OLUE v Ľubochni. Niečo podbné som pôvodne aj študovala, tak to je tak trochu moja profesionálna deformácia, že chcem byť v obraze.

Dzeny, Pi, 16. 02. 2018 - 13:28

Ja som bola iba u obvodnej po lieky, strávila som tam pol života, tak som predpokladala, že asi fičí na e-health a ten ju zdržiava. Som sa teda opýtala, ako sa jej žije s e-health a ona na to, že na to kašle, lebo to zdržiava:DDD Nepochopila som teda prečo som tak dlho čakala a nechcem si predstaviť ako dlho budem čakať keď na stane tá chvíľa E:))

dasa_, Pi, 16. 02. 2018 - 14:07

No ja som dosť dlho čakala v lekárni. Problémy s pripojením. V chrípkovej sezóne poteší.

Iwa, Pi, 16. 02. 2018 - 16:05

Jediné, čo nám doma z e-zdravotníctva funguje, je elektronická pobočka Dôvery. Lekár mi predpíše lieky alebo deťom, okamžite príde sms. Všetky somariny okolo nezmluvných lekárov, poplatkov, povinného poistenia (som SZČO) vybavím z domu od počítača. V lekárnisom si ešte nič nevšimla. U lekárov som si ešte nič nevšimla, OP odo mňa nik nepýtal a ani ho nemám Chichocem sa

púpavienka, Pi, 16. 02. 2018 - 19:13
Dnes ma prepustili z nemocnice, od nového roku som bola u viacerých lekárov ale nič také som si nevšimla.
dasa_, Pi, 16. 02. 2018 - 19:19

uff, zdalo sa mi, že ťa dlhšie nevidím. Reakcia na liečbu?

púpavienka, Pi, 16. 02. 2018 - 19:52

No neviem, zrejme to antibiotiková liečba urýchlila. No a skončila som s menšou mozgovou príhodou aby zistili veľmi vážne veci v mojom mozgu a cievach.

dasa_, Pi, 16. 02. 2018 - 20:06

aj sa niečo vyriešilo? Či len ďalšie konštatovanie? Nemáš to ľahké.

púpavienka, Pi, 16. 02. 2018 - 20:37

No poriešila sa iba príhoda, kontrolne MR nie je ešte popísané. Ostatné veci sú odložené, jednoducho nie je doba na radikálne riešenie a oni dávaju šancu mojej strave a veria že sa to lepšie urovná a potom sa rozhodne čo bude dalej.

Musela som sa zbaviť zápalov, musela som zosilnieť aby som zvládla to čo mám a tiež to čo ma čaká. Teraz sa boja opakujúceho infarktu a to je jedno či srdca či hlavy takže všetko je upriamené na to.

Evka1223, So, 17. 02. 2018 - 13:34

ObjímamSrdceObjímam veľa veľa síl ti prajem!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama