reklama

Škoricovo jablkový koláč s cestom s hnedým cukrom

Pridal/a balalajka dňa 26. 02. 2018 - 12:02 - Recepty balalajka
Škoricovo jablkový koláč s cestom s hnedým cukrom, Koláče, recept, balalajka

balalajka


reklama

Proste pie Veľký úsmev  Jablkový Veľký úsmev Škoricový Veľký úsmev

... jako od babičky - akurát podľa autorky receptu, že talianskej babky. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Ingrediencie
400 gramov hladká múka
1 plátok hnedý cukor
  štipka soľ
1 čajová lyžička prášok do pečiva
230 gramov maslo
1 kus vajce
60 millilitrov voda
1 čajová lyžička ocot
1 kilogram jablko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jablkový koláč podľa talianskej stránky šmahnutý spomienkami na myjavské kopanice. Aleboooo - kam schovať tie namrznuté jablká.

  • 400 - 430gr hladkej múky
  • 1 lyžica hnedého cukru (to je ten div divúci)
  • trošku soli
  • 1 lyžičky prášku do pečiva
  • 230 gr masla (aj Hera sa stratila a bola OK)
  • 1 vajce od šťastnej sliepky
  • 60 ml studenej vody
  • 1 čajová lyžička octu

Všetko spolu v tempe zmliešať, nech sa nám to nelepí. Dať stuhnúť na hodinku dve do chladničky a medzitým si pripraviť jabĺčka, ktoré len mierne podusíme.

Cesto rozdeliť napoly. Rozvaľkať, poukladať naň jabĺčka, posypať 3 polievkovými lyžicami hnedého cukru (nech sme štýlový ako Taliani), posypať bohato škoricou, prikryť druhou polovicou cesta a dať na pol hodinku na 160 stupňov piecť.

Po vychladnutí posypať škoricovým cukrom.

Proste talianska klasika.

A keď si tam dáte cukor biely, tak to bude slovenská klasika. Chichocem sa

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Po, 26. 02. 2018 - 13:15

Uf, tak to už pár rokov robím taliansku verziu Prekvapenie ? Som múdrejšia Chichocem sa !  Koľko jabĺčok alebo len tak od oka aký máme veľký plech ?

balalajka, Po, 26. 02. 2018 - 13:26

Počet jabĺčok - všetky čo sa ti nepozdávajú vo februári a máš na linke. Ale nie - tak 6 kusov mohlo byť veľké či malé ako tenisová loptička. Krájala som na plátky a dusila štýlom "priviesť k varu, prikryť a vypnúť" Šťavu zliať - nech to nie je moc mokré.

PS - skontroluj rodokmeň. Možno bol dede Luidži. Váľam sa od smiechu po podlahe Ciao Bella Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama