reklama

Makovo - smotanová nízkosacharidová torta

Pridal/a Kamila dňa 11. 03. 2018 - 18:10 - Recepty Kamila
Makovo - smotanová nízkosacharidová torta , Torty, recept, Kamila

reklama

Bez maku to jednoducho nejde. Torta bez múky a ozaj len s  minimom kokosového cukru. Tradične veľmi jednoduchá.

Ingrediencie
  Korpus:
4 kusov vajce
120 gramov mak
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
2 polievkové lyžice kokosový cukor
1 trocha citrónová kôra
Smotanová náplň:
250 millilitrov šľahačková smotana
250 millilitrov kyslá smotana
1 čajová lyžička kokosový cukor
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
1 polievková lyžica citrónová šťava
4 plátky želatína
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kropus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.

Smotanová náplň:

Plátky želatíny namočíme. Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, krátko k nej prišľaháme smotanu, citrónovú šťavu (ja som nedávala , kvôli dcére, ktorá je histaminová), môžeme pre efekt primiešať 1PL nemletého maku. Želatínu krátko zohrejeme, do rozpustenia ..., primiešame k nej 2 PL Smotanovej hmoty, rozmiešame a primiešame k smotanovej náplni. Tú nalejeme na vychladený korpus, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik. Dáme na 2 hodinky stuhnúť do chladničky.

Keďže som nedávala ani citronovú kôru ani šťavu, niečo tomu chýbalo, holt toho cukru je tu ozja minimum. Stačilo však trochu pokvapkať roztopenou vysokopoercentnou čokoládou a všetko bolo v najlepšom poriadku. 

 

Viac mojich receptov s makom nájdete TU Úsmev Makové koláčiky milujem. Úsmev

 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Dzeny, Ut, 13. 03. 2018 - 11:47

Chystám sa urobiť ju cez víkend, ale hlásim, že ma predbehla kolegyňa, ktorá ju urobila podľa tvojho receptu včera. Tortička je v chladničke (odfotila som ju len tak tajne:))) a celá kancelária sa modlí, aby sa s nami poobede podelila!:))

Kamila, Ut, 13. 03. 2018 - 12:14

Sikovna je ÁnoTlieskamÁno, len fakt od takej torticky sa neda ocakavat klasicka, chut sladkeho, ak je naň človek zvyknutý. Toto je už level pre tých, pre ktorých je 68 percentná čokolada alebo mrkva vrcholom sladkeho. Úsmev

balalajka, St, 14. 03. 2018 - 05:59

Vyzerá nádherne. Vyskúšam.

Ozaj - natrafila som na skvelý článok o tom, čo porobí redukcia cukru pri pečení. Podelím sa s info. Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama