reklama

Oficiálne ukončujem zimu

Pridal/a balalajka dňa 28. 03. 2018 - 07:31

reklama

Ráno bolo mínus dva. Už vyše týždňa vraj kraľuje jar, ale ja nejak stále mám pocit, že tak nesmelo prevzala svoju vládu. Áno, prvé kvietky už vidieť - sem tam sa oko poteší snežienkou, krókusom, či alergik zaplesá nad kvitnúcou lieskou, bahniatkami Veľký úsmev. Aj prvá trávička už sa črtá.

No a aj lyžiarske strediská začínajú hlásiť posledné lyžovačky a uzavieranie sezóny.

Tak som si povedala, že fakt asi stačilo a ukončím tú zimu oficiálne - tak ako sa má. S pátosom. Nech ide ďalej. Ďakujem za krásne dni, sneh, možnosť vychutnať lyže, odhŕňanie cesty a chodníka, oškrabávanie auta, možnosť nosiť vetrovku, čiapku, šál, rukavice i čižmy dosýta.

Keby som sa ohliadala aký najkrajší zážitok mi táto zima dala, boli by to lyžovačky. A najviac asi výstup na chatu pod Chlebom. Nemám z nej ani jednu foto, ale tie zážitky, tie ostanú v srdiečku.

Skvelé boli aj Vianočné a novoročné sviatky - oslávili sme ich s priateľmi, známymi, rodinou - tak ako to má byť.

Rodinu mi táto zima priblížila aj vďaka mojej a sesternicinej akčnosti Veľký úsmev - jedna sa vie a druhá chce lyžovať a napriek takmer generačnému rozdielu sme si to teda riadne užili. Hlavne štýlom sadneš ráno do auta: no kam ideme? mne je to jedno! -  Tak poďme na Martinky - Nedbám.- ..... na Martinkách : "Jak reťaze? Jak, že hore sa ide iba do dvanástej a po 12tej až sa dá zísť dolu?! Jaká značka pozor medvede? !!! Prekvapenie Kurník decká, kam to ideme, však mne je zle, radšej sa len pred kapotu pozerám a nie nadol!!! Chichocem sa"

Alebo akcia so synom "Ideme na Skalku pri Kremnici! - Prečo? - Lebo oditaľ krásne fotky na FB boli! " Váľam sa od smiechu po podlahe (fakt tam bolo asi najkrajšie, čo som bola)

Alebo piatková klasika: stretneme sa na Myjave na večernom lyžovaní? - OK, o 17 sme tam! -17,30 telefonujem: Budeme meškať asi pol hodinku. Realita - Dorazili sme o 18 - no kde ste? nevidím vás. Sesternica: Budeme meškať aj my - došli o 18,30 - kúpili lístok na lyžovanie do 20,30 ... škoda len že vlek premával do 20,00 Veľký úsmev.

Bolo mega. Veľmi sa z toho teším.

Nuž ale asi aj stačilo si myslím.

Otváram oči, srdce a myseľ novým zážitkom a prosím si teplo okolo 15 stupňov a slnečné dni, noci kedy poprší a nech to vonia a mierny vetrík fúka a kvitne a raší a pučí.

Zbohom zima. Vďaka ti ... a uvidíme sa zas v decembri Bozkávam.

 


reklama

reklama

Kamila, St, 28. 03. 2018 - 09:28

Ja ti ani neviem, či už mi chýba to teplo, aj keď takú tu čerstvo zelenú jar milujem. Teraz je to ešte také sivé, chce to kus dažďa a slniečka. Mne tu akú rát zopár krokusov vykukuje. Zima ma svoju výhodu, vetrovka mnohé prekryje. ;) a nemusím na záhrade robiť. ;)

Ale už by sa zišlo zobudiť a kus zohriať? Moja zima? Užili sme si asi prechádzok po snehu, aj jedne výlet do hôr, aj ešte dosť kontrol po lekároch .... Dovolenku by som brala Veľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheChichocem sa

balalajka, St, 28. 03. 2018 - 13:42

Ja ti naprekrývam vetrovkou Váľam sa od smiechu po podlahe! Môžem ti povedať, že neprekryje absolútne nič, akurát dieru na gaťoch, ak ju máš dostatočne dlhú Vyplazený jazyk.

Tak sa pekne rozlúčte aj na východe, nech už tá jar príde na celé územie.

Kamila, St, 28. 03. 2018 - 13:53

U nás práve sneží. Chichocem sa

balalajka, St, 28. 03. 2018 - 13:55

No lebo chceš tú vetrovku nosiť. Váľam sa od smiechu po podlahe

Ja som si minulý týždeň kúpila trenčkot. Tak si prosím už aj počasie naň. Aj poslúcham adekvátne - jarne. Hambím sa

Kamila, St, 28. 03. 2018 - 14:02

Ako nechcem, však som schudla 6kg a z pása ubudlo ... ale nemám prechodnú budnu. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

dasa_, St, 28. 03. 2018 - 13:38

Bola som cez víkend kus južnejšie, pár stoviek km. A hlásim, že jar príde. Tam sú už ulice žlté a ružové. Od zlatého dažďa, magnólii a japonských čerešní. Ešte dva, tri týždne a farebne najšťavnatejšie obdobie je tu.

balalajka, St, 28. 03. 2018 - 13:45

TlieskamTlieskamTlieskam huráááá nádej príde z juhu!

Ja bola minulý týždeň na západ - zvyčajne už február - marec sú tam tulipány, narcisy v kvetináčoch, tráva sa začína zelenieť, kým tuná je ponuro, šedo a šero. Ako prvý šok na Českej Vysočine, ale však DOBRE. Zvyšky snehu, nejančíme sa.

Ale keď sme vystúpili z auta v Nemecku a tam 20cm sneh, na pumpe rukavičky a čapice predávali. To kde sme? Prekvapenie Našťastie ma ukľudnili, že to im pred 3 dňami nasnežilo, celú zimu mali max 5cm snehu a jedného dňa išli do roboty v poltopánkach a poobede z práce 20cm snehu Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe.

Ale bude teploooo ... hurááá!

balalajka, Št, 29. 03. 2018 - 06:10

Takže ja som jarne dala 24km včera podvečer. Jarné na tom bolo hlavne to, že som vyrazila z domu po 17tej a keby nezačne v Kľúčovom mrholiť, tak ťahám ešte jeden a pol hodiny. Až o 19,15 bolo šero Bozkávam. Takže smelo do záhrady Kami po 19tej ... na tú burinu Veľký úsmev.

Kamila, Št, 29. 03. 2018 - 10:38

Šikovná si, Áno burina našťastie ešte spí spolu so mnou. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

apple, So, 31. 03. 2018 - 11:01

Lenka, tebe to tak krásne píše, radosť čítať.

Ja som sa snažila presvedčiť, že mám zimu rada, že sa ju dá 100%užiť, ale...nevydalo, Matej začal chodiť do škôlky, Jakub do školy a tri krát do týždňa tréning, tak "budujú imunitu" všetkými chorobami, ktoré doteraz nedostali, takže od novembra som s nimi na striedačku doma...ten pocit, že máte za barákom kopec a nemôžte sa sánkovať kvôli zápalu pľúc alebo operácii Plačem ... ale najstarší si užil, bol zo školy na lyžovačke, keďže chodí do školy ktorú som ja navštevovala, tak sme si zaspomínali na ten náš lyžiarsky výcvik, bola to chata pod hrbom, nie síce chata pod chlebom, ale tam som bola zo strednej, keď bol Dávidko v brušku . Pri Kremnici máme chatu, tak sa chodíme na skalku sánkovať, je tam krásne, len si spomínam na jednu zimu, ledva sme tam vyšli, to bolo ako spúšťať sa autom po lade.

Ja som vítala jar týždeň pred prvým jarným dňom, veľkým upratovaním, hlavne nech Slnko prinesie zdravie.

Kamila, So, 31. 03. 2018 - 12:14

Držím palce, nech ste zdraví, škôlkarské začiatky zvyknú byť náročné.

apple, Ut, 03. 04. 2018 - 00:21

Srdce Ja viem, len vydržať a každým rokom bude lepšie 

balalajka, Ut, 03. 04. 2018 - 08:59

Ďakujem Zuzka.

Prajem veľa sily pri tých testoch imunity.

K ceste z Kremnice by som mohla napísať blog, ale to by asi bolo rozmazávanie práce 6tich anjeloch strážnych za ktorú som im nesmierne vďačná. Prípadne by niekto mohol strašne poctivo prezerať nárazník auta Chichocem sa ...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama