Popis
Svieže, pre mňa jarné, nie veľmi presladené. Ja ich milujem

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | https://aseasyasapplepie.com |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
80 | gramov | maslo |
2 | kusy | limetky |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vajce |
15 | gramov | kokos strúhaný |
2 | čajové lyžičky | prášku do pečiva |
220 | gramov | hladká múka |
práškový cukor na obaľovanie | ||
kryštálový cukor na obalovanie | ||
pistácie na ozdobu |
Inštrukcie
Dobre umyjeme limetky a nastrúhame z nich kôru do misky s cukrom. V pôvodnom recepte je kôra z 1 limetky, ale ja som dala z oboch. Maslo, cukor a limetkovú kôru vymiešame. Pridáme vajíčko, šťavu z limetiek a kokos. Miešame do penista. Opatrne pridávame múku - opatrne preto, lebo cesto bude dosť pekné na konci. Urobíme z neho guličku a šupneme ju do chladničky sa aspoň na hodinu vychladiť.
Po hodine zapneme rúru na 180 stupňov, z cesta uguľkáme guličky, ktoré obalíme najprv v kryštáľovom cukre a potom v práškovom. Poukladáme na plech a dáme piecť na plech s papierom na pečenie na 10 minút. Koláčiky sa trochu rozčapnú a popráskajú. Vyberieme z rúry a ešte do horúcich zatlačíme pistáciu na ozdobu. Pôvodný recept hovoril o čokoládke . Na plechu necháme schladnúť asi 5 minút a potom prenesieme na mriežku a tam necháme vychladnúť úplne.
Vychutnaje si ich
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
"cesto bude dosť pekné na konci"
tomuto nejak nerozumiem
inak zaujalo ma to zelené na vrchu- ..šak dnes je zelený štvrtok :-)
Chcela som sa vyhovoriť na preklep "K" miesto "V" - PEVNÉ - husté bude.
Len asi by som mala nejakú divnú klávesnicu, čo? Lebo K a V je od seba dosť ďaleko. Takže cesto bude pekne pevné
- opatrne, nech si mixér nezavaríte - zas nebude mať hustotu ako kysnuté napr., to zas nie.
To zelené sú olúpané pistácie - presne pre ten zelený štvrtok
.
Ak by si sa chcela s nimi hrať - klasika v obchode asi zoženieš také v ružovej šupke, tak ich treba max minútu povariť, potom rýchlo hodiť do ľadu, aby dostali šok, nechať ich tam aspoň 5 minúť a šupka sa krásne nafúkne a oddelí od orieška. Na to všetko je to stále piplačka, lebo sú malinké a šupka dosť veliká. Ale esteticky sa mi viac páčia ako so šupkou
.