reklama

Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou

Pridal/a anjeli dňa 10. 04. 2018 - 19:19 - Recepty anjeli
Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou, Hlavné jedlá, recept, anjeli

anjeli | Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou


reklama

Sezóna medvedieho cesnaku je tu, tak prečo ho nevyužiť?

Ingrediencie
Ravioly:
400 gramov hladká múka
4 kusov vajce
2 polievkové lyžice olivový olej
  štipka soľ
Plnka:
250 gramov medvedí cesnak
250 gramov čerstvý špenát
250 gramov ricotta
100 gramov slanina
2 polievkové lyžice pesto z medvedieho cesnaku
1 strúčik cesnak
80 gramov parmezán
  štipka muškátový oriešok
  štipka mleté čierne korenie
  štipka soľ
Omáčka:
50 gramov maslo
200 gramov hrášok
250 millilitrov smotana na varenie
50 gramov parmezán
1 strúčik cesnak
  štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr si prepláchneme medvedí cesnak a špenát, spolu ich dáme do hrnca, pridáme trošku vody a povaríme cca 10 minút. Zlejeme a necháme vychladnúť. Slaninku si nakrájame na kocky a rozškvaríme, pridáme nadrobno nasekaný cesnak /ak použijeme pesto z medvedieho cesnaku, cesnak nemusíme pridať/ a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Spracujeme si cesto na ravioly: do múky pridáme soľ, olej a vajcia, zapracujeme a miesime cesto, kým sa všetky suroviny nespoja. Cesto je hladké, mäkké a pružné, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a čistou utierkou a necháme 30 minút odležať.

Vrátime sa k plnke. Medvedí cesnak a špenát vyžmýkame a nožom presekáme na drobnejšie, pridáme k nim ricottu, slaninku s cesnakom, pesto, parmezán, soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešame. 

Cesto rozvaľkáme natenko /odporúčam strojček na cestovinyMrkám a vtedy vaľkám po častiach/, urobíme kôpky plnky ďalej od seba, prikryjeme druhým cestom, ktoré trošku potrieme vodou, aby sa nám prilepilo a radielkom nakrájame ravioly, ktoré necháme asi 20 minút ešte odležať. /Mne pomáha vykrajovátko na ravioly, do ktorého vložím plát cesta, trochu prstom vyhĺbim jamky, naplním ich. Prikryjem druhým plátom cesta, ktoré som potrela jemne vodou a valčekom niekoľkokrát prejdem po vykrajovátku, kým sa ravioly nevykroja/.

Ravioly uvaríme po častiach v osolenej vriacej vode, keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 minút. Vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať. Pokvapkáme buďto olivovým olejom /a podávame s omáčkou/ alebo rozpusteným maslom a podávame hneď.

Omáčka: na masle opražíme trošku hrášok, posekaný cesnak, zalejeme smotanou, chvíľu povaríme, osolíme a pridáme parmezán, ktorý necháme trochu rozpustiť. Môžeme rozmixovať dohladka.

Na tanier si naberieme omáčku, poukladáme ravioly, môžeme posypať postrúhaným parmezánom.

Doplňujúce poznámky

Môj pomocník na ravioly za pár eur na fotke doleÚsmev...

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Ut, 10. 04. 2018 - 20:51

obdivujem, že sa ti chce s tými cestovinami babrať ÁnoÁno

Syn má plnené cestoviny rád, dokonca mam aj podobné "udelátko" na ravioly, ale ešte som sa neodhodlala....

anjeli, Ut, 10. 04. 2018 - 20:58

No ja sa k tomu tiež musím "dokopať"Hambím sa takže ich mávame len z času na čas, keď sa mamine /čiže mne/ chce Chichocem sa.

Ale zas to nie je až taká piplačka, len treba mať tých správnych "pomocníkov" /napr. nedám dopustiť aj na strojček na cestoviny, ten si to vaľkanie odmaká za mňaÚsmev/ a dobré, pružné cesto... potom je to už ako pásová výroba cestovínVeľký úsmev.

dasa_, Ut, 10. 04. 2018 - 21:14

ja som svoj zacápala fimom a teraz sa odhodlávam, či kúpiť druhý. Rozmýšľam už asi 5 rokov :)

M.á.r.i.a, Ut, 10. 04. 2018 - 21:13

Som Ťa inšpirovala čóó Chichocem sa. Skús ich urobiť zo semolino múky a  budú ešte pružnejšie. 

anjeli, Ut, 10. 04. 2018 - 21:17

Možno telepatickyMrkám... tvoj receptík som si všimla až dnesHambím sa, keď mi ho vyhodilo medzi podobnými Chichocem sa, ale skúsim ho tiežÚsmev. A kde prosím ťa kupuješ semolino múku... rada by som skúsila.

M.á.r.i.a, Ut, 10. 04. 2018 - 21:19

Dostaneš ju v obchodoch zdravej výživy ale teraz som ju kúpila v žlto-červenom obchodnom reťazci. Je síce trochu drahšia ale oplatí sa.

anjeli, Ut, 10. 04. 2018 - 21:34

Ojoj, tak ten reťazec u nás nemáme Smútok, možno keď najbližšie pôjdem do Nitry. Ale omrknem v tej zdravej výžive, či náhodou budú maťÁno. Ďakujem...Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama