reklama

usg a biopsia prsníka

Dara Bodáková , 10. 04. 2018 - 10:43

reklama

o týždeň ma čaká biopsia prsníka, MR ukázala útvar v prsníku dalej ma poslali na second look na usg...ten nalez potvrdil a záver bol nutná CCB z novoobjaveného susp.malig.arey...prosím vás...ak som správne pochopila lekári nález označili ako maligny mohlo by sa stať že by biopsia mohla odhaliť že je benígny? 

ďakujem


reklama


reklama

dasa_, Ut, 10. 04. 2018 - 10:53

ťažko nám nelekárom niečo k tomu povedať. Asi len, skús to nechať na nich. Snáď vedia, čo robia. A zbytočne sa dopredu nestresuj. Lebo stres je veľkým priateľom každej jednej choroby.

Ľahko sa mi radí, keď ma nečaká to isté, čo teba.

Kamila, Ut, 10. 04. 2018 - 10:59

Asi ťažko nájdeš, tu a teraz žienku, ktorá by potvrdila tvoje nádeje, aj keď osobne verím, že aj také sa môže stať. (že nájdeš, ženu s podobným osudom, alebo že biopsia nepotvrdí pôvodnú diagnózu) Ostáva asi jedine pýtať sa lekára pri samotnej biopsii, či sa s takým stretol, lebo na výsledky sa asi dlhšie čaká. V každom prípade veľmi držím palce. Čo však môžeš urobiť už teraz, podpor imunitu organizmu, imunoglukánom, graviolou ...  a asi sa ľahko hovorí, nebuď v strese, tak len skús hľadať pozitívne podnety, napríklad v prebúdzajúcej sa prírode. Veľmi držím palce. ObjímamObjímamObjímam Mňa čaká biopsia v piatok ...

Dara Bodáková, Pi, 13. 04. 2018 - 11:03

Dnes silno držím palce ja tebeObjímam

Kamila, Pi, 13. 04. 2018 - 11:08

Dakujem, dnes sa moja biopsia nekonala, ze najprv musi byt spravena mamografia, ze az potom, lebo, ze po vpichu to uz nebude ako predtym, už to bude skreslené okrem iného, zrejme je to dvojsečná zbraň ... Tak uvidím, čo bude po mamografii ... azistila som, že u lekárov skratky veľmi nie sú ...

Mám to jednoduchšie, s inou diagnozou ..., ty v tejto fáze inú možnosť nemáš.  Akurát som sa dozvedela, že výsledky z biopsie môžu byť aj po týždni, aspoň tu v KE a asi lepšie ak by si nešla na zákrok sama, treba chvíľu posedieť, ranu pritlačiť, od kámošky viem, že príjemné to nie je. Drž sa.

 

Dara Bodáková, St, 25. 04. 2018 - 12:16

Tak ja už mám po. Povedali mi že výsledky 5-8 prac.dní a mám sa informovať telefonicky u lekára. dnes je 5-ty deň po...zatiaľ nevolám skúsim zajtra. Stále ma ukľudnuje to, že ak by výsledky boli zlé tak mi sestrička od dr. zatelefonuje...alebo sa mýlim?..Priznám sa zákrok nebolel iba tá prvá umrtvujúca injekcia..odobrali mi 4 vzorky. Bolesti po zákroku som nemala, teda nemala som ich také aby som musela brať tabl. od bolesti. Doprovod som musela mať tiež, a 3 dni kľud.nič nedvíhať atď.

A teba mamografia kedy čaká?

 

Kamila, St, 25. 04. 2018 - 12:25

Myslela som na teba, ako si to zvladla. Zrejme si mala vacsi odber s lokalnym umrtvenim, asi lepsia verzia, menej bolesti? Drzim palce, aby boli vysledky v poriadku.

Mamografiu mam za sebou, cakam na vysledky, tyzden ..., akosi tiez dufam, ze ked mozem cakat tak dlho, tak tam asi nic vaznejsie pri samotnom vysetreni nevideli. 

 

Dara Bodáková, St, 25. 04. 2018 - 12:31

Dosť sa dr.natrápila kým odobrala vzorky lebo bol tažko viditelný a po podaní mezokainu ho bolo ešte tažšie vidno. 

Ked budem vedieť ako som dopadla..ozvem sa a držíím palce nech sú výsledky v poriadku.

margesimpson, Pi, 13. 04. 2018 - 14:27

Pozeram, ze ti idu robit core cut biopsiu, to je dobre. To je ovela presnejsie ako standardna FNAB, ktoru aj tak nevie polovica lekarov dobre odobrat. Je to ale aj trosku bolestivejsie, nakolko sa odobera viac tkaniva. Ale neboj, da sa to vydrzat. Minule mi brali zo 4 nadorov a bolo to uplne v pohode. Aj ked mne teda klasicky brali (ale na Heydukovej vedia ako na to) a nie core cut, kedze naraz 4 robili.

V lekarskej sprave by si mala mat uvedenu tzv BI-RADS klasifikaciu. Tak sa klasifikuju nadory v prsnikoch. Ja som napr. mala BI-RADS4 (co uz je suspektná abnormalita alebo vysoko suspektný malígny tumor v zobrazovacom vyšetrení) a vsetky sa preukazali ako fibroadenomy. Nastastie. Takze nepanikar. 

Cakanie na vysledky je ciste zlo. Ja mam kamosku patologicku, takze vedela som do druheho dna. Ale neviem si predstavit, ze by som s takymto niecim mala cakat tyzden/dva/tri. Pozistuj po okoli, mozno niekto medzi tvojimi znamymi tiez bude mat kontakt na labak, lebo inak sa asi zblaznis.

Kamila, Pi, 13. 04. 2018 - 16:07

Tak to si si užila, aj stresu aj bolestivé vyšetrenie, základ, že to dobre dopadlo. Áno

Dara Bodáková, St, 25. 04. 2018 - 12:26

Ano vydržat sa to dalo, nepríjemná bola iba prvá umrtvujúca inj. Sestrička bola velmi milá aj dr. Vraveli že nador je viditelný iba špecialnou sondou že je dobre zamaskovany...ale odobrali 4 vzorky. 

A ano, to čakanie ma ubíja....mohla by som pátrať na nete po niekom kto ma známosti na patologii v labaku na Heydukovej..ale nechcem... Zajtra budem volať dr.Bellovi. či výsledky už sú alebo nie.  

Bude ako má byť.

a v správe mám birads 4b/c 1dx

 

 

margesimpson, St, 25. 04. 2018 - 12:46

Drzim silno palce. U doc. Bellu si v najlepsich rukach, aj ja som unho inak Mrkám. Presne tak, vsetko je ako ma byt. A neboj, stale je nadej, 4ku som mala aj ja. 

Vysledky ti do telefonu nepovedia, ani ti volat nebudu, nech su akekolvek, tak sa nezlakni ked ta objednaju. Budes si tam musiet prist. Odporucam inak az tak okolo 10. Minule som tam sedela 4 hodiny v cakarni unho, nakolko ako prve berie objednane na kontrolu a potom z celeho slovenska na "konziliare". Nas na konzultaciu vysledkov az po prvej varke objednanych. A ja zvyknuta na system skor prides/skor ides som tam tvrdla od 8-mej a skoncila som tesne pred obedom.

margesimpson, Pi, 13. 04. 2018 - 14:33

a inak este tak vseobecne. Zavery zo zobrazovacich metod vobec netreba brat vazne. Jedine co je 100% je biopsia vybrateho nadoru. Moze to byt trebars zakrvacana cysta so zapalom, alebo netypicky fibroadenom ako v mojom pripade. 

annie, Št, 19. 04. 2018 - 07:45

Ahoj! Keď je v papieroch napísané "malignita" je to s vysokou pravdepodobnosťou tak. Tiež som mala ten istý prípad, žiadny zázrak sa nekonal, corecut biopsia len potvrdila to, čo už videli lekári na ultrazvuku a mamografe. Ak by to bol aj tvoj prípad, nezúfaj, nie je to nič hrozné. Nie si prvá ani posledná, lekári sú skvelí a vedia toto ochorenie nielen úspešne liečiť ale aj vyliečiť. Keby si mala nejaké otázky kľudne mi napíš súkromne.

Dara Bodáková, Št, 26. 04. 2018 - 22:01

napises mi svoj email..dakujem

púpavienka, Št, 26. 04. 2018 - 22:04

klikni si na jej nick  a tam ti ukáže kontakt a ty tam napíš správu ktorá jej príde do jej poštovej schránky.

Kamila, Št, 26. 04. 2018 - 22:15

ObjímamObjímamObjímam ak som to dobre pochopila, a imunoglukan a graviolu, odporucam popri liecbe lekarov, a velmi dufam, ze som to zle pochopila, drzim palce 

annie, Pi, 27. 04. 2018 - 10:19

Kamilka ten komentár patril mne? 

Kamila, Pi, 27. 04. 2018 - 12:26
Nie ten patril Dare, ako sa dari tebe? Inak co som sa docitala, tak pripravky s graviolou., vilcakorou, imunoglukan su sikovne ako doplnujuca liecba, nielen na podporu imunity
annie, Pi, 27. 04. 2018 - 14:53

Kým žijem tak je dobre Veľký úsmevVeľký úsmev . Ja to nejako neriešim, rakovina je choroba ako každá iná, záleží len na tom ako sa s tým človek vysporiada. Načo sa mám trápiť nad niečím čo ešte len príde, užívam si každý deň, ktorý mi je dopriaty. Neberiem žiadnu podpornú liečbu ani žiadne vitamíny, mňa ani chrípka nechcela, vytrvalo som sa starala deň po chemoterapii o všetkých členov rodiny, ktorí umierali na soplík a kašlík a ja jediná som neochorela Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe. Ale ďakujem za opýtanie Kamilka, dúfam že aj Ty sa máš dobre a že sa Ti darí Kvietok

Kamila, Pi, 27. 04. 2018 - 17:39
Dobra si, mas moj obdiv, psychika je velmi dolezita, prajem hlavne vela zdravia.
annie, So, 28. 04. 2018 - 09:37

Ja som stále dobre naladená. Ak už náhodou mám umrieť tak aspoň s úsmevom, no nie? Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Ak by potreboval niekto povzbudiť alebo sa chcel telefonicky porozprávať, som k dispozícii. Pri mne sa smiali všetci aj na chemoterapii, som ich tam hodiny zabávala, dokonca aj v čakárni doktorka občas vyjde pozrieť že čo tam taký smiech, na onkológii to fakt nie je zvykom. Chichocem sa

M.á.r.i.a, So, 28. 04. 2018 - 13:09

K tomuto netreba dalšie slová Áno Tlieskam ObjímamObjímamObjímam

Dara Bodáková, Ne, 29. 04. 2018 - 18:49

vau...možem sa opýtať ako dlho sa už liečiš?

Dara Bodáková, Ne, 29. 04. 2018 - 18:53

Ďakujem zatiaľ nič neberiem iba vit E a C

uvidime. od štvrtku volam k Dr. ohľadne výsledkov nik mi to tam nebral nik nevede povedať kde sú či maju dovolenku alebo čo..no a nakoniec som sa dozvedela že sú na školení. Takže zajtra bude deň D.

Dara Bodáková, Po, 30. 04. 2018 - 12:19

Doktorove slova...je to nezhubné rakovina to nieje. 

opadlo zo mna veľa nervov stresov ale vnutorne ešte niesom spokojná a ukludnená a vôbec netuším a neviem prečo..na další týždeň mám volať ohľadne popisu.. 

Kamila, Po, 30. 04. 2018 - 12:26

Ale veď to je skvelá správa, asi ta najdôležitejšia. Áno  To len naša psychika sa správa občas nevyspytateľne. Ohľadne iných útvarov, o tom písali dievčatá nižšie...., jasné, tiež sú to dilémy. Mne tiež mamografia nepotvrdila, že by tam malo byť niečo zhubné, aj keď nejaké útvary tam mám. Asi ostanem pri pravidelnom ultrazvuku. 

annie, Št, 03. 05. 2018 - 15:11

WAW paráda!!! Srdečne gratulujem k takému výsledku TlieskamTlieskamTlieskam

Dara Bodáková, Po, 30. 04. 2018 - 12:51

Ďakujem dobre si držala :)

možte mi tu prosím vás niektorá napísať...aký by mal byť další postup? ten popis mi daju na papieri?alebo podla toho, co tam bude, budú zvažovať pozorovanie alebo operáciu?

dakujem

margesimpson, St, 02. 05. 2018 - 09:47

No vidis, ja som to vravela! Tesim sa s tebou Áno. No nic, teraz by si mala ist k doc.Bellovi asi na konzultaciu vysledku. Tam ti povie co a ako. POdla toho o aky typ nadoru sa jedna. Moj predpoklad je, ze o pol roka na kontrolne USG a az potom podla spravania sa nadoru sa budete rozhodovat.

Dara Bodáková, St, 09. 05. 2018 - 10:34

Hlásim sa opäť :) , takže zavolali si ma na konzultáciu. Sestrička mi do tel.povedala že ráadiologovia doporučili nádor vybrať. Predpokladám že sa dozviem aj termín operácie. Ďakujem za vašu podporu  

Dzeny, St, 25. 04. 2018 - 20:12

Píšu ti tam, že je to podozrivý nález. Biopsia to buď potvrdí alebo vyvráti. Niečo podobné som absolvovala, skončila som na operácii, bolo to nezhubné. Podobné nálezy sú bežné, aj keď nepríjemné. Keby som vedela, že po operácii sa mi tie útvary opäť urobia, tak by som na operáciu nešla. Ale nikto mi nepovedal, že ak máš nezhubné útvary a vyberú ti ich, tak je zvykom, že sa ti opäť urobia. Nechcem ťa na nič navádzať, ale ak biopsia nedokáže nič zhubné, tak by som sa radšej dala len sledovať. 

margesimpson, Št, 26. 04. 2018 - 12:42

toz, ano, zvyknu znova rast. Ale faktorov v rozhodovani je viacero.

1. Pokial rastu prirychlo, treba ich dat von. Ci co si nechas narast treti prsnik :D?

2. Kontrola v tychto pripadoch je cca 1x za pol roka. Nakolko aj tato zobrazovacia metoda ma svoje limity, uplne kludne ti mozu zmeny uniknut.  Ja som napr. mala dve USG za sebou po mesiaci a pocty nadorov boli rozdielne Mrkám

3.  aj benigne nadory sa mozu zvrhnut a to velmi rychlo. Sestrina kolegyna tak chodila na kontroly benigneho nadoru v prsniku. Uz si nepamatam ktory typ mala. A raz tak dosla a lekar len sucho: "Ale ale, co to tu mame. No to ako keby uplne iny prsnik som pozeral ako naposledy!" vysledok asi netreba popisovat.

4. najpresnejsie urcenie typu nadoru je aj tak biopsia vyoperovaneho nadoru. Ziadne zobrazenie.

inak som prekvapena, ze ti to nik nepovedal. Mna zatial vsade kde som prisla poucili detailne. Toboz napr. pred/po operacii. To som bola s nadorom na vajecniku. Presne mi povedali, ze tento typ sa vracia, je to hormonalne zavisle. Takisto ze uz aj nasli dalsie na maternici, tak to vsetko hned vypalovali atd atd. Ja trebars jednoducho neviem ako sa zachovam aj teraz s tymi prsnikmi. Ci dat von, ci nie. Musim si poriadne nechat prejst hlavou po dalsej kontrole.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama