Popis
V nízkosacharidovej verzii, teda bez múky, strúhanky ..., boli celkom výzvou. Výsledok bol prekvapivo, či ani nie, veľmi chutný, ešte málo bolo.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
1 | kus | stredne veľká cukina |
2 | kusy | väčšie mrkvy |
3 | strúčiky | cesnaku |
trocha | pažítka, petržlen ... | |
100 | gramov | syru typu parmezán |
2 | kusy | vajicka |
1⁄2 | čajová lyžička | soli |
1⁄2 | čajová lyžička | čierne korenie |
180 | millilitrov | kyslej smotany |
Inštrukcie
Cukinu, podľa potreby očistíme, domácu stačí umyť a nastrúhame nahrubo. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Pažítku , alebo petržlen umyjeme a nakrájame nadrobno, cesnak prepasírujeme. Cukinu podľa možnosti vyžmýkame, alebo necháme chvíľku postáť a zlejeme z nej šťavu. Všetko spolu zmiešame, pridáme vajíčka, strúhaný syr, premiešame.
Na plechu vystlanom papierom na pečenie, z hmoty tvarujeme menšie placky. Pečieme cca 20 minút pri teplote cca 200°C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. V polovici pečenia môžeme otočiť. Podávame so šalátom a kyslou smotanou, naša bola créme fraiche, aká dobrá bola. ;)
Postup:




- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
no, verím, že dobré. A že bolo málo. Tiež sa mi už stalo, že som podcenila množstvo