reklama

O tom,ako jablko nepadlo ďaleko od stromu..

Pridal/a alioska dňa 15. 04. 2018 - 11:09

reklama

   Slnko Nie,nebudem písat o tom,ako s príchodom jari umývam okná, ani o tom,ako o dušu a s radosťou prášim koberce priamo pod oknami susedovcom ,aby zaznamenali,že mám čisto v byte..Chichocem sa Chcem napísat o tom,že upratovanie môže byť aj diagnoza. 

  Touto pre mna nepochopitelnou diagnózou trpí moj brat. Ešte v puberte zanechával po byte za sebou viditelné stopy ako rozhádzané špinavé ponožky,tričká hádzal pod postel a topánky?..to sme vždy hladali "druhú",ked chcel íst von. Neviem,kedy nastala zmena,ale teraz si dovolím tvrdit,že uprace dom jednak neuveritelnou rýchlostou a tak dokonale,že ked si zalejem kávu u neho,bojím sa položit hrnček na stôl,aby neostalo nebodaj koliesko otlačené na stole od podložky.Veľký úsmev Myslím si,že by bol z neho skvelý deratizér,lebo on vidí aj to,čo my ostatní /normálni/ nevidíme...Do všetkých škáročiek a dier...ba aj za roh...

  A kedže sa hovorí,že jablko nepadne daleko od stromu,alebo aj to,že gény sú sviňa,touto pre mna velmi vzácnou "chorobou" trpí aj jeho starší syn Filip. Mladší Tadeáš je normálny. Necháva po sebe spúšt kade chodí...ponožky sú vsade,omrvinky aj v posteli a o hladaní tričiek a topánok,prípadne búnd ani nehovorím...Zatial.

Kedže tatko pracuje v zahraničí a chodí domnov raz za 6 týždnov všetko je v "norme".Ale ked sa blíži čas jeho príchodu,v dome vypukne povstanie. Vsade sa gruntuje. Neverila by som,keby som nezažila. Aj teraz sa tato vracal v piatok v noci pred Velkou nocou,tak všetko čo malo nohy a vládalo, upratovalo. Ešte štastie,že babi sedí na vozíku,lebo aj ju by boli zatiahli do práce..Váľam sa od smiechu po podlahe Najkrajší bol záver. Mladšiemu sa samozrejme nechcelo,bol aj unavený,tak visel na okne a dával pozor,kedy uvidí tatkove auto na ceste. A vtedy to prislo...Auto zatrubilo a Tadeášova robota bola len upratat vysávac z chodby. Ten sa tak tešil že dosiel tatko,ale zároven zistil,že neuložil  vysávač..Tak chytil ten vysávač do rúk,točil sa na mieste a kričal:"...kam s ním??..kam s ním?..kam ho schovám,aby tato nevidel??" Točil sa na mieste zo strany na stranu ako prd v gatiach,zamotával sa do šnúry,nevedel,či má íst vítat tatka,alebo utekat niekde s tým vysávacom..Veľký úsmev Hovorím mu,daj do mojej izby,tam ho určite nebude hladat....Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev A uvítací výbor mohol byt spokojný.

    Ale vrátme sa k tomu staršiemu. Skoro som odpadla,ked som bola na nákupe s ich maminou,mojou milovanou švagrinkou. Hned po príchode do obchodu kúpila tomu mladšiemu tričko,že vraj aj pre to,aby nehladal.....ked potrebuje..No a cakala som,čo kupi starsiemu. Skoro som skolabovala..Kúpila mu čistiace prostriedky...Chichocem saVáľam sa od smiechu po podlahe Volajáky čistiaci rozprašovač a handričky a ešte neviem čo...Skúste to,kúpte svojmu 16 ročnému potomkovi toto ked dojdete z mesta....Kam Vás pošle..Chichocem sa Filip sa naozaj a úprimne potešil tomuto "čistiacemu" darčeku a hned ho aj vyskúšal.

  Viete čo je na tom najkrajšie? Že to upratovanie je pre neho zábava a robí to rád..Aj pre mňa je to nepochopitelné, ale  už teraz závidím jeho buducej a nastavajúcej dievčinke.

Ako dôkaz prikladám video natočené na "tajnáša" zo včerajška,ked bol púomáhat mamine v práci......No nechceli by ste takého syna???!

https://www.facebook.com/alena.filadelfiova/videos/10209026089369396/


reklama

reklama

Kamila, Ne, 15. 04. 2018 - 15:44

Zlatý chalanicko. ÁnoTlieskamÁno Brala by som všetkými desiatimi, u nás doma sa ani jedno nepotatilo, bo on jediné vie upratovať aj udržiavať poriadok. Našťastie nie až tak dramaticky ako tvoj brat, bo to by so mnou nevydržal. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

alioska, Po, 16. 04. 2018 - 07:21

Teraz som sučastou ich rodiny,takže po Ahoj zo školy je prva otázka:" Netreba Ti niečo pomoct?..."..No nááádhera!!!PohodaSrdceSrdceSrdce

Kamila, Po, 16. 04. 2018 - 07:23
Tak to je ozaj nadhera ;)
dan-cula, Ne, 15. 04. 2018 - 17:07

ono je to pekné do času-kým sa z toho nestane asi mánia...máme v rodine.Fajn ked si vie chlap upratať aj prádlo roztriediť do práčky dokonca poprať v rukách "lebo predsa toto nedáš(m) do práčky".Kým vám nepríde na návštevu a vy ho očkom sledujete ako nemápadne prejde prstom po vypínači či na tej plôške hore nie je prach,ako pozerá do zásuvky v stene či tam dolu v nej nie je prach prípadne čierne od šnúry alebo ak dočiahne na kuchynskú linku či je utretá..Nie nahlas nepovie nič ale čo si myslím netuším-aj u nich nerobí cirkus aspon nie kým sme tam pre omrvinky a pod.No stavím sa,že ked odídeme gruntuje..však pre to sa aj rozviedol-lebo nič nebolo podla neho dobre urobené.Inak šikovný ako sa vraví do koča aj do voza-no musí byť mimo domu...Mlčím

alioska, Po, 16. 04. 2018 - 07:19

Zlatik aj my sme radi,ked je mimo domu.....aspon na par týždnov...Veľký úsmevObjímam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama