reklama

"Picovník" po slovensky

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 19. 04. 2018 - 11:58 - Recepty M.á.r.i.a
"Picovník" po slovensky, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Aj pizzu robíme každá po svojom, u nás máme radi taký slovenský posúch s bryndzou...ktorý sa len zďaleka podobá na pizzu Chichocem sa

Ingrediencie
300 gramov špaldová múka celozrnná hladká
1 deciliter mlieko
1 čajová lyžička cukor
15 gramov droždie
3 polievkové lyžice olej
  soľ
Plnka:
125 gramov bryndza
125 gramov kyslá smotana
1 kus vajce
50 gramov slanina prerastená
1 kus cibuľa
1 hrnček čerstvý špenát
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Meditým si do misy preosejeme múky, pridáme ostatné surovinan a kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby pridavať mlieko, ktoré má byť vláčne. Nechať aspoň 45 min vykysnúť. Na plnku si vymiešame bryndzu, smotanu a vajíčko na hladkú hmotu, podľa chuti dosolíme a môžeme pridať mleté čierne korenie. Cibuľku so slaninkou si opečieme ,špenát sparíme horúcpu vodou a nakrájame na menšie kúsky. Olejovými rukami roztlačíme cesto na plech tak aby nám ostal trochu vyšší okraj nech plnka nevytečie . Plnku nalejeme na cesto . Polovičku posypať spareným špenátom a na druhú cibuľkuou so slaninkou. Dá sa posypať kôprom, nakrájaným pórom fantázii sa medze nekladú. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. priližne 20-30 min.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

anjeli, Št, 19. 04. 2018 - 17:07

Mňám, vyzerá veľmi dobre, aj by som si dala Áno. A pokojne si ho mohla nazvať "slovenským osúchom", veď sa nie je začo sa hanbiť, ak aj my máme chutné jedlo neporovnateľné s pizzou.

M.á.r.i.a, Št, 19. 04. 2018 - 17:17

Veď mi ho tak voláme alebo  bryndzovník. To som len tak "moderný" názov chcela Chichocem sa

anjeli, Št, 19. 04. 2018 - 17:43

Len aby sa pri vyslovovaní nepošmykol jazyk Veľký úsmev... ale mne aj tak krajšie znie ten bryndzovník alebo osúchMrkám, mám pocit, že je to niečo, čo každá babka robievaSrdce a teda to musí byť výborné.

M.á.r.i.a, Št, 19. 04. 2018 - 17:56

Našťastie tam hore mám napísané, že je to slovenský posúch s bryndzou a ako sprána babka ho aj rada robím a na rôzne spôsoby. Osobne mám najradšej s kôprom a slaninkou Hambím sa

dulka, Ne, 22. 04. 2018 - 19:59
Robila som včera, bol výborný. Akurát som použila klasickú hladkú múku a do cesta som pridala ešte asi deci vody, lebo sa mi nedalo v tomto pomere dobre vypracovať. Bryndzu som použila na celý "bryndzovník" a pridala som aj nakrájaný medvedí cesnak. Recept pre veľký úspech ukladám :-)
M.á.r.i.a, Ne, 22. 04. 2018 - 20:04

To som rada, že chutil Úsmev...jasné, že málo mlieka, veď som tam napísala len deci do kvásku Hambím sa. Ale šikovná gazdinká si poradila Áno, múka sa dá použiť akú kto chce a tým aj množstvo mlieka - vody podľa toho koľko potrebuje.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama