Aj pizzu robíme každá po svojom, u nás máme radi taký slovenský posúch s bryndzou...ktorý sa len zďaleka podobá na pizzu
300 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
1 | deciliter | mlieko |
1 | čajová lyžička | cukor |
15 | gramov | droždie |
3 | polievkové lyžice | olej |
soľ | ||
Plnka: | ||
125 | gramov | bryndza |
125 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | vajce |
50 | gramov | slanina prerastená |
1 | kus | cibuľa |
1 | hrnček | čerstvý špenát |
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Meditým si do misy preosejeme múky, pridáme ostatné surovinan a kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby pridavať mlieko, ktoré má byť vláčne. Nechať aspoň 45 min vykysnúť. Na plnku si vymiešame bryndzu, smotanu a vajíčko na hladkú hmotu, podľa chuti dosolíme a môžeme pridať mleté čierne korenie. Cibuľku so slaninkou si opečieme ,špenát sparíme horúcpu vodou a nakrájame na menšie kúsky. Olejovými rukami roztlačíme cesto na plech tak aby nám ostal trochu vyšší okraj nech plnka nevytečie . Plnku nalejeme na cesto . Polovičku posypať spareným špenátom a na druhú cibuľkuou so slaninkou. Dá sa posypať kôprom, nakrájaným pórom fantázii sa medze nekladú. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. priližne 20-30 min.
Ďalšie recepty
Veď mi ho tak voláme alebo bryndzovník. To som len tak "moderný" názov chcela
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Len aby sa pri vyslovovaní nepošmykol jazyk ... ale mne aj tak krajšie znie ten bryndzovník alebo osúch, mám pocit, že je to niečo, čo každá babka robieva a teda to musí byť výborné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Našťastie tam hore mám napísané, že je to slovenský posúch s bryndzou a ako sprána babka ho aj rada robím a na rôzne spôsoby. Osobne mám najradšej s kôprom a slaninkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To som rada, že chutil ...jasné, že málo mlieka, veď som tam napísala len deci do kvásku . Ale šikovná gazdinká si poradila , múka sa dá použiť akú kto chce a tým aj množstvo mlieka - vody podľa toho koľko potrebuje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňám, vyzerá veľmi dobre, aj by som si dala . A pokojne si ho mohla nazvať "slovenským osúchom", veď sa nie je začo sa hanbiť, ak aj my máme chutné jedlo neporovnateľné s pizzou.