reklama

Citrónovo čučoriedkový cheesecake

Pridal/a anjeli dňa 08. 05. 2018 - 11:02 - Recepty anjeli
Citrónovo čučoriedkový cheesecake, Koláče, recept, anjeli

reklama

Čo môže byť lepšie ako kombinácia čučoriedok a tvarohu v ľahučkom koláčiku.

Ingrediencie
  Korpus:
2 hrnčeky grahamové sušienky
1⁄3 hrnček kryštálový cukor
1⁄4 čajová lyžička soľ
6 polievkové lyžice maslo
Náplň:
750 gramov jemný tvaroh
250 gramov kyslá smotana
300 gramov kryštálový cukor
3 kusov vajce
2 kusov žĺtok
2 polievkové lyžice hladká múka
2 čajové lyžičky vanilkový cukor
150 millilitrov citrónová šťava
2 čajové lyžičky citrónová kôra
Poleva:
125 gramov čučoriedky
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rúru predhrejeme na 175 °C. Tortovú formu obalíme alobalom. Rozmixované sušienky zmiešame s cukrom, soľou a rozpusteným maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme bokom.

V mixéri si zmiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami, žĺtkami, vanilkovým extraktom, pridáme citrónovú kôru, múku a nakoniec šťavu. Náplň vylejeme na korpus a formu položíme na plech, do ktorého nalejeme vodu asi do výšky 2 cm.

Čučoriedky rozmixujeme s cukrom dohladka, prepasírujeme a omáčku špirálovito nalejeme na plnku koláča. Pomocou špáradla vytvoríme mozaiku.

Pečieme na 175°C, 1 hodinu 20 minút.

Povrch koláča bude v strede akoby ešte nedopečený, ale to je v poriadku. Pootvoríme dvierka a koláč necháme ešte 1 hodinku v rúre chladnúť. Potom vyberieme, necháme vychladnúť, šupneme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.

Doplňujúce poznámky

Najlepšie je robiť deň vopred a nechať v chladničke cez noc.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ut, 08. 05. 2018 - 20:36

To musela byť skvelá dobrota. Áno Men cheesecake, často spadne, ale zvykla som piect len hodinu, pozerám, že pečieš dlhšie.

anjeli, Ut, 08. 05. 2018 - 21:39

Ďakujem, chutil vynikajúco... ale ako myslíš, že spadne? Klesne Ti po vybratí z rúry? Mne v pohode držia výšku len občas popraskajú navrchuSmútok, ale keď sú vo vodnom kúpeli, tak nerobia neplechu Úsmeva vydržia aj dlhšie pečenie bez toho, žeby boli vyschnutéÁno...

Kamila, Ut, 08. 05. 2018 - 22:20

pecies vo vodnom kupeli?

anjeli, Ut, 08. 05. 2018 - 23:18

Áno, tak ako som popísala formu obalím do alobalu a potom ju dám do plechu. do ktorého nalejeme vodu /netreba veľa/. Tá vlhkosť urobí svoje - ono sa to pečie a varí zároveň.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama